Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت داخله: درپی انفجار در شهر فیض‌آباد بدخشان ۱۱ تن کشته و بیش از ۳۰ نفر زخمی شدند

منتشر شده

در

وزارت امور داخله با نشر بیانیه‌ای تایید کرده است که در پی انفجار صبح امروز (پنج‌شنبه) در مراسم فاتحه‌خوانی معاون پیشین والی بدخشان در مسجد نبوی، شهر فیض‌آباد ولایت بدخشان ۱۱ تن کشته و بیش از ۳۰ نفر مجروح شده‌اند.

وزارت داخله گفته است که بعداً در مورد این حادثه جزییات بیشتر ارایه خواهد کرد.

وزارت داخله این حمله را کار «دشمنان اسلام و افغانستان» خوانده و گفته است که عاملان این رویداد را سرکوب خواهد کرد.

تاکنون هیچ گروهی مسوولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

بربنیاد گزارش‌ها، در این مراسم شماری زیادی از مقامات حکومتی به شمول درستیز و مسوولان محلی بدخشان نیز حضور داشتند که هنوز در مورد این‌که آیا به مقامات حکومتی نیز آسیبی رسیده یا نه جزییاتی ارایه نشده است.

در همین حال، عبدالطیف نظری, معین وزارت اقتصاد، در یک نوار صوتی به آریانانیوز گفته است که خبر کشته‌‌شدن قاری دین محمد حنیف، وزیر اقتصاد کشور در این انفجار حقیقت ندارد.

آقای نظری در این نوار صوتی گفته است: «خبر شهادت وزیر محترم اقتصاد کشور کذب است و حقیقت ندارد، جناب وزیر اقتصاد صحیح و سالم در کابل حضور دارند.»

پیش از این گزارش‌های نشر شد که قاری دین محمد حنیف در انفجار امروز در مراسم فاتحه‌خوانی معاون پیشین والی بدخشان در مسجد نبوی، شهر فیض‌آباد جان باخته است.

نثار احمد احمدی، معاون والی در بدخشان روز سه‌شنبه در یک حمله موتر بمب در شهر فیض‌آباد بدخشان کشته شد. 

گروه داعش مسوولیت کشته شدن معاون والی بدخشان را بر عهده گرفته است.

رویداد های اخیر

تاجیکستان می‌گوید دو سرباز در درگیری با شبه‌نظامیان در نزدیکی سرحد افغانستان کشته شدند

Published

on

مقامات تاجیکستان اعلام کرده اند مرزبانان این کشور با شبه‌نظامیانی که از افغانستان وارد ولایت ختلان تاجیکستان شده بودند، درگیر شدند.

کمیته امنیت ملی تاجیکستان گفته است که در این درگیری، سه شبه‌نظامی از پا در آمده و دو سرباز این کشور کشته شدند. در جریان عملیات، سلاح‌ها و مهمات شامل تفنگ‌، تفنگچه، بمب دستی، و دستگاه دید در شب ضبط شده است.

این سومین حمله از افغانستان به تاجیکستان طی یک ماه گذشته است. در حملات گذشته، شهروندان چین هدف قرار گرفته بودند.

امارت اسلامی پیش از این به تاجیکستان اطمینان داده بود که آماده است تدابیر امنیت مرزی را تشدید کرده و تحقیقات مشترک انجام دهد.

Continue Reading

تجارت

آغاز نخستین کارخانه تولید قوطی‌های آلومینیومی افغانستان در هرات با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون دالر

مقام‌ها می‌گویند آغاز این پروژه نشان‌دهنده افزایش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و تلاش‌ها برای خودکفایی اقتصادی در کشور است.

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، امروز پنج‌شنبه ۴ جدی سال ۱۴۰۴ خورشیدی، سنگ‌بنای شرکت تولیدی قوطی‌های آلومینیومی «پامیر» را در پارک‌های صنعتی ولایت هرات گذاشت.

بر بنیاد معلومات ارائه‌شده، این شرکت نخستین کارخانه تولید قوطی‌های آلومینیومی در افغانستان به‌شمار می‌رود که با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون دالر امریکایی ایجاد می‌شود. این پروژه در زمینی به مساحت ۱۶ جریب در شهرک‌های صنعتی هرات ساخته خواهد شد.

به گفته مسئولان، با تکمیل این کارخانه برای حدود یک‌هزار و ۷۰۰ تن از شهروندان کشور زمینه کار فراهم می‌شود و نقش مهمی در رشد تولیدات داخلی، کاهش واردات و تقویت اقتصاد ملی خواهد داشت.

مقام‌ها می‌گویند آغاز این پروژه نشان‌دهنده افزایش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و تلاش‌ها برای خودکفایی اقتصادی در کشور است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مدودف: امارت اسلامی تهدید کمتری برای روسیه بوده‌ تا نهادهای مورد حمایت غرب

مدودف تأکید کرده است که هدف این نهادها همواره یکی بوده است: «تضعیف و از هم پاشیدن ملت چندقومیتی روسیه.»

Published

on

دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه، گفته است که امارت اسلامی افغانستان در مقایسه با نهادهای مدنی مورد حمایت غرب، آسیب کمتری به روسیه وارد کرده‌اند؛ نهادهایی که به گفته او با هدف تضعیف وحدت این کشور فعالیت می‌کردند.

مدودف در مقاله‌ای که در مجله روسی «رودینا» منتشر شده، نوشته است که هرچند امارت اسلامی برای سال‌ها در فهرست سازمان‌های تروریستی روسیه قرار داشت، اما عملکرد این آنها به اندازه نهادهایی که به گفته او زیر نام فعالیت‌های علمی یا بشردوستانه از سوی غرب حمایت می‌شدند، به روسیه آسیب نرسانده است.

او در این مقاله افزوده است: «اگر صادق باشیم، جنبش طالبان (امارت اسلامی) که برای مدت طولانی به‌عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شد، به روسیه امروزی آسیب کمتری وارد کرده است نسبت به آن نهادهای شبه‌علمی که هدف‌شان تجزیه کشور ما زیر نام حمایت از مظلومان بوده است.»

مدودف تأکید کرده است که هدف این نهادها همواره یکی بوده است: «تضعیف و از هم پاشیدن ملت چندقومیتی روسیه.»

اظهارات مدودف در حالی مطرح می‌شود که سیاست رسمی مسکو در قبال افغانستان با تغییراتی همراه شده است. در ماه اپریل، ستره محکمه روسیه ممنوعیت فعالیت امارت اسلامی را که پیش‌تر در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داشت، به حالت تعلیق درآورد.

امارت اسلامی که در سال ۲۰۲۱ بار دیگر قدرت را در افغانستان به دست گرفتند و به گفته مقام‌های روسیه، از آن زمان تاکنون به‌عنوان یک شبکه تروریستی بین‌المللی فعالیت نداشته‌اند؛ موضوعی که باعث بازنگری روسیه در موضع حقوقی و سیاسی خود در قبال امارت اسلامی شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!