Connect with us

رویداد های اخیر

حقانی در سفر فاریاب بر حمایت از نظام امارت اسلامی تاکید کرد

منتشر شده

در

سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله، در سفر به ولایت فاریاب طی نشستی در دیدار با مقام‌های محلی و شماری از باشندگان این ولایت بر متحدبودن مردم در حمایت از نظام امارت اسلامی تاکید کرده است.

وزیر امور داخله در این سفر گفته است: «قربانی مردم و مجاهدین فاریاب بسیار زیاد است، الله قبول کند. یگانه دلیل آن این است که اقوام متحد هر قدر که درگیر مشکلات شوند، اما از برکت وحدت آن‌ها، الله قوت می‌دهد.»

در این دیدار، آقای حقانی همچنان تأکید کرده که در نظام امارت اسلامی تعصب جاه ندارد و حکومت سرپرست بدون تبعیض برای رشد و ترقی مردم و کشور کار خواهد کرد.

آقای حقانی در این مورد تصریح کرد: « ضروریات و مشکلات عمده‌ای که در فاریاب در بخش بازسازی و انکشافی وجود دارد، آنرا با هم یکجا کرده و به ما ارایه کنید تا ما با امیرالمؤمنین شریک کنیم. ما کوشش می‌کنیم که این کارها را اولویت بدهیم.»

از سویی هم، محمد شعیب رسالت، والی فاریاب در این نشست گفت که هیچ‌گونه خلای امنیتی در این ولایت وجود ندارد و حکومت محلی تلاش می‌کند تا به مشکلات مردم رسیدگی کند.

در همین حال، شماری از باشندگان فاریاب از امارت اسلامی همچنان خواستند که به مشکلات‌شان رسیدگی به موقع صورت گیرد.

یکی از باشندگان فاریاب گفت: «اکثر ولسوالی‌های ما تا هنوز راه ندارد، اکثر ولسوالی‌های ما قسمی است که موتر نمی‌تواند ‌برود. بنابراین، ما از امرا و امارت اسلامی این را می‌خواهیم که این مشکلات را حل کند.»

پیش از این نیز سراج‌الدین حقانی در سفر به ولایات بلخ و جوزجان با مقام‌های محلی و شماری از باشندگان این ولایات دیدار و بر حفظ و تحکیم وحدت ملی بر حمایت از نظام امارت اسلامی تاکید کرده بود.

رویداد های اخیر

گانیون: آزادی رسانه‌ها در افغانستان بیش ‌از پیش محدود شده است

Published

on

جورجت گانیون، معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان، در گزارش تازه‌اش به شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته که آزادی رسانه‌ها در افغانستان بیش‌ از پیش محدود شده است.

خانم گانیون در این گزارش به مناسبت روز جهانی حقوق بشر افزوده است: «خبرنگاران با ارعاب، بازداشت و سانسور مواجه‌اند و این وضعیت فضای گفتگوی عمومی و مشارکت مردم را کاهش می‌دهد و آنان را از تصمیم‌گیری درباره آینده خود کنار می‌گذارد.»

بربنیاد گزارش گانیون، مردم افغانستان همچنان با بحران‌های متعدد روبه‌رو هستند و وضعیت آنان نیازمند توجه فوری و حمایت گسترده‌تر جامعه جهانی است.

او در گزارش خود نوشته است: «زنان و دختران همچنان به‌طور سیستماتیک از تقریباً تمام عرصه‌های زندگی عمومی کنار گذاشته شده‌اند. ممنوعیت تعلیم متوسطه و عالی برای دختران که اکنون وارد چهارمین سال خود شده، افغانستان را از حضور داکتران، کارآفرینان، معلمان و رهبران زن که برای امروز و آینده کشور حیاتی‌اند، محروم کرده است.»

این در حالی است که امارت اسلامی همواره تاکید کرده است که رسانه‌ها در کشور براساس اصول اسلامی و منافع ملی کشور می‌توانند آزادانه فعالیت کنند و همچنان حقوق شهروندان کشور، به ویژه زنان در روشنایی دین تأمین است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ژیل برتراند در دیدار با متقی از تداوم کمک‌های اتحادیه اروپا به افغانستان اطمینان داد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی می‌گوید که ژیل برتران، نماینده ویژه جدید اتحادیه اروپا برای افغانستان، از تداوم کمک‌های این اتحادیه به کشور اطمینان داده است.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای برتراند این مطلب را در دیدار با امیرخان متقی، وزیر امور خارجه بیان کرده است.

خبرنامه افزوده است که آقای برتراند از دستاوردهای چهارساله امارت اسلامی در راستای تأمین ثبات، امنیت سرتاسری و پیشرفت اقتصادی در افغانستان و همچنان پذیرش میلیون‌ها مهاجر برگشته افغان ستایش به‌عمل‌آورد.

او همچنان از توجه و همکاری‌های بیشتر اتحادیه اروپا در عرصه اقتصادی، به‌ویژه در بخش سکتور خصوصی افغانستان نیز یادآوری نمود و خواهان همکاری‌های بیشتر دو طرف به‌منظور جلب سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ خارجی در افغانستان شد.

در این دیدار، آقای متقی از کارکرد نماینده پیشین این اتحادیه برای افغانستان در ‌چارچوب همکاری‌های بشردوستانه قدردانی کرد.

متقی از آغاز پروژه‌های بزرگ طی چهار سال گذشته توسط امارت اسلامی افغانستان یادآوری نمود و خواهان برداشتن گام‌های مثبت اتحادیهٔ اروپا در راستای پیشرفت افغانستان در عرصه‌های مختلف شد.

در اخیر، دو طرف بر تداوم همکاری‌ها و چنین نشست‌ها تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تشدید میانجیگری قدرت‌های منطقه‌ای درپی افزایش تنش‌های کابل و اسلام‌آباد

Published

on

در حالی‌که تنش‌ها میان کابل و اسلام‌آباد رو به افزایش است و نگرانی‌ها در مورد پیامدهای امنیتی و سیاسی این بحران عمیق‌تر شده، تلاش‌های دیپلوماتیک بازیگران مهم منطقه‌ای برای جلوگیری از تشدید اختلافات وارد مرحله تازه‌ای شده است.

منابع دیپلوماتیک می‌گویند گفت‌وگوی سیاسی همچنان تنها راه برون‌رفت از بن‌بست کنونی در روابط دو کشور دانسته می‌شود؛ به‌ویژه با نقش‌آفرینی فعال قطر، ترکیه، ایران و چین در روند میانجی‌گری.

بر بنیاد معلومات موجود، قطر، ترکیه، ایران و چین در تلاش‌اند زمینه گفت‌وگوهای مستقیم میان کابل و اسلام‌آباد را فراهم سازند. هرچند تاکنون نشانه‌ای از یک توافق یا کاهش محسوس تنش دیده نشده، اما رایزنی‌های دیپلوماتیک در سطح منطقه ادامه دارد.

در همین حال، ایران تلاش دارد نشست منطقه‌ای ویژه‌ای را با هدف تسهیل مذاکرات میان کابل و اسلام‌آباد برگزار کند، در حالی‌که ابتکارهای میانجی‌گرانه قطر و ترکیه در حالت توقف قرار دارد.

چین نیز بار دیگر بر ضرورت گفت‌وگو میان امارت اسلامی و پاکستان تأکید کرده و اعلام داشته است که آماده همکاری برای کاهش تنش‌ها و تقویت روابط میان دو کشور است.

از سوی دیگر، گزارش‌ها حاکی‌ست که عربستان سعودی نیز قصد دارد در آینده نزدیک میزبان دور تازه‌ای از مذاکرات میان دو جانب باشد. ریاض پیش‌تر نیز یک نشست را میان هیأت‌های کابل و اسلام‌آباد میزبانی کرده بود، اما آن گفتگوها بدون نتیجه مشخص پایان یافت.

با تداوم فضای پرتنش میان دو کشور، ناظران می‌گویند موفقیت تلاش‌های منطقه‌ای در گرو اراده سیاسی کابل و اسلام‌آباد برای حل چالش‌ها از مسیر گفت‌وگو و همکاری است؛ مسیری که در صورت موفقیت، می‌تواند ثبات را به یکی از پرچالش‌ترین روابط منطقه‌ای بازگرداند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!