Connect with us

رویداد های اخیر

مسوولین: کار روی طرح بازگشایی پوهنتون‌ها به روی دختران جریان دارد

منتشر شده

در

لطف‌الله خیرخواه، معین علمی وزارت تحصیلات عالی می‌گوید روی طرح بازگشایی پوهنتون‌ها به روی دختران کار می‌کنند و در صورت نهایی شدن آن را با مردم شریک می‌سازند، اما از زمان دقیق و پیشرفت‌ها در کار این کمیته چیزی نمی‌گوید.

از سوی دیگر مسوولان وزارت معارف در برنامه حسابدهی دولت به ملت به روز دوشنبه (۳۰اسد) در مورد بازگشایی مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم پاسخ روشن نمی‌دهند.

دوسال از بسته بودن مکاتب به روی دختران و نزدیک به یک سال از تعلیق تحصیل آنان می‌گذرد. حالا مسوولان این وزارت خانه‌ها در نشست خبری حضور یافته اند تا از کارکردهای یک ساله این وزارت‌ها به مردم گزارش دهند.

معین علمی وزارت تحصیلات عالی می‌گوید که کار روی طرح بازگشایی پوهنتون‌ها به روی دختران جریان دارد، اما او نمی‌گوید که چه زمانی این طرح نهایی خواهد شد.

مهمترین سخنان مسوولان وزارت معارف این است که آنان روند جذب صدهزار استاد را در مدارس دینی آغاز کرده اند، اما مسوولان این وزارت در مورد بازگشایی مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم پاسخ روشن نمی‌دهند.

مسوولان در اداره ملی امتحانات هم می‌گویند که آنان تغییرات و اصلاحات را در بانک سوالات امتحان کانکور آورده اند و امتحان کانکور امسال را نیز موفقانه به پایان رسانیده اند.

وزارت معارف می‌گوید یک سال گذشته یک میلیون و ۲۵۶هزار متعلم جدید در مکتب‌های خصوصی و دولتی جذب شده‌اند که بیش از ۵۰۰ هزار آن دختران می‌باشد. در مجموع ۱۰ میلیون و ۱۸۹ هزار دانش‌آموز به شمول ۴ میلیون و ۲۴ هزار دختر نزد آنان ثبت است. ۱۸ هزار و ۱۰ باب مکتب در افغانستان هم‌اکنون وجود دارد. وزارت تحصیلات عالی هم می‌گوید که هم اکنون ۴۷۱ هزار محصل در پوهنتون‌های کشور سرگرم تحصیل هستند.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!