Connect with us

رویداد های اخیر

صدراعظم موقت پاکستان: فکر می‌کردیم با آمدن امارت اسلامی وضعیت در پاکستان بهتر می‌شود اما بدتر شد

منتشر شده

در

صدراعظم موقت پاکستان می‌گوید، اسلام آباد می‌پنداشت با روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان وضعیت امنیتی در این کشور بهبود میابد، اما چنین نشد و وضعیت در پاکستان بدترشده است.

انوارالحق کاکر در گفتگو با شبکه خبری”جیونیوز” این کشور می‌افزاید که جهان انتظار داشت با حکومت جدید وضعیت افغانستان بهبود یابد، اما وضعیت بدتر شده است و پاکستان هم خواهان یک افغانستان صلح‌آمیز و مرفه بود.

انورالحق کاکر، صدراعظم پاکستان گفته است که:«فکرمی‌کردیم با آمدن طالبان (امارت اسلامی) به قدرت وضعیت در پاکستان بهتر می‌شود اما بهتر نشد بدتر شد، به نظرم دلیل بدتر شدن وضعیت، سلاح‌ها و تجهیزات بجامانده از امریکا و ناتو است که به دست گروه‌های تروریستی افتاده است. این اتفاق نه تنها بر پاکستان بلکه بر امنیت تمام منطقه و کشورهای ایران، چین، کشورهای آسیای مرکزی تاثیرات منفی گذاشته است، در حقیقت اتفاقات بد برای پاکستان شروع شده و کشورهای دیگر نیز باید منتظر بمانند چه وقت مشکلات دامنگیر شان خواهد شد.»

کاکر مدعی است که احتمالا بخش بزرگ از سلاح‌های وتجهیزات بجا مانده از امریکا و ناتو به دست گروه‌های جنایت کار و تروریستی افتاده باشد که این نه تنها بر وضعیت پاکستان بل بر تمام منطقه تاثیر می‌گذارد.

آقای کاکر می‌گوید که:«اگر امریکا سلاح‌ها و تجهیزات خود را به گونه مسوولانه تسلیم می‌کرد و یا روند خروج مسوولانه انجام می‌شد برای ما نیز کار آسان می‌شد، اکنون به دلیل خروج عجولانه وشتاب زده مشخص نیست همه سلاح‌ها و تجهیزات پیشرفته نظامی که اردوی سابق دراختیار داشت به دست کی افتاده است، ممکن بخش از آن به دست طالبان (امارت اسلامی) افتاده باشد، اما ممکن هم است که بخش بزرگ آن به دست گروه‌های جنایت کار و تروریستی افتاده باشد.»

درهمین حال، امارت اسلامی بارها گفته است که سلاح‌های به جامانده از امریکا و ناتو دردیپوها و ذخایر مهمات در امن است و امارت اسلامی از بابت تهدید کشورهای همسایه از آدرس افغانستان اطمینان می‌دهد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که:«تشویش‌های آنها را ما درک می‌کنیم و اطمینان هم داده یم که خاک افغانستان علیه آنها استفاده نمی‌شود. بعضی از موضوعات است که پیش می‌آید مثل ناامنی است و بعضی مسایل در داخل پاکستان است و ما از آنها می‌خواهیم که خود شان به مسایل رسیده‌گی نمایند و به افغانستان اعتماد داشته باشند که ما کشور دوست و برادر شان هستیم.»

صدراعظم پاکستان راه‌حل را همکاری امنیتی مشترک دو کشور افغانستان و پاکستان در مبارزه با تروریزم می‌داند. او می‌گوید، ثبات وامنیت دو کشور با هم گره خورده است.

آقای کاکر گفته است که:«ما یک پاکستان در امن با ثبات و خوشحال می‌خواهیم آنچه با یک افغانستان در امن، با ثبات و خوشحال گره خورده است، لذا توقع ما این است که دوکشور در هماهنگی کامل و کار مشترک به این همه مشکلات رسیدگی کنند.»

این درحالی است که دونالد ترامپ و کانگرس امریکا پس از خروج آشفته امریکا و متحدین آن در ناتو از افغانستان بارها اعلام کردند که به ارزش میلیاردها دالر، سلاح و تجهیزات پیشرفته‌ای نظامی درافغانستان به جامانده است.

رویداد های اخیر

تحول: نشست امنیتی شانگهای پلس با حضور نماینده افغانستان

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام ملل متحد: بحران بشری در افغانستان می‌تواند ثبات و امنیت منطقه را تهدید کند

Published

on

یک مقام ارشد سازمان ملل متحد هشدار داده است که گسترش بحران بشری در افغانستان می‌تواند پیامدهایی فراتر از مرزهای این کشور داشته باشد و به‌گونه بالقوه بر امنیت و ثبات منطقه و مسیرهای مهاجرت تأثیر بگذارد.

برونو لمارکیس، معاون نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در امور افغانستان و هماهنگ‌کننده مقیم و بشردوستانه این سازمان در کشور، روز جمعه گفت که بیش از پنج سال پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، افغانستان در یک «دوراهی دشوار» قرار دارد.

او گفت که ثبات و امنیت نسبی در افغانستان، زیر تأثیر اقتصاد شکننده، محدودیت بر حقوق اساسی و افزایش نیازهای بشردوستانه قرار گرفته است.

لمارکیس محدودیت‌ها بر زنان و دختران را «شدید و گسترده» توصیف کرد و گفت که آنان همچنان با موانع جدی در زمینه آموزش، اشتغال و مشارکت در زندگی عمومی روبه‌رو هستند.

او خاطرنشان کرد که از سال ۲۰۲۱ به این‌سو، بیش از ۲.۶ میلیون دختر از آموزش متوسطه محروم شده‌اند و در حال حاضر شمار محصلان دختر در پوهنتون‌ها به صفر رسیده است.

این مقام سازمان ملل متحد همچنان به پیامدهای بازگشت گسترده مهاجرین افغان اشاره کرد و گفت که از سال ۲۰۲۰ تاکنون، حدود ۶.۷ میلیون افغان به کشور بازگشته‌اند که بسیاری از آنان به‌گونه اجباری از کشورهای همسایه، به‌ویژه پاکستان و ایران، اخراج شده‌اند.

او گفت که بازگشت گسترده مهاجرین فشار بیشتری بر خدمات عامه افغانستان که پیش از این نیز با کمبود ظرفیت روبه‌رو بودند، وارد کرده است. به گفته او، بازگشت‌کنندگان به اسناد قانونی، حمایت‌های حفاظتی و فرصت‌های کاری نیاز فوری دارند.

لمارکیس همچنان از افزایش کشت کوکنار ابراز نگرانی کرد و به گزارش سازمان ملل متحد اشاره کرد که بر بنیاد آن، تولید تریاک در سال ۲۰۲۵، پس از کاهش چشم‌گیر در پی ممنوعیت وضع‌شده از سوی امارت اسلامی در سال ۲۰۲۲، سیصد و سی درصد افزایش یافته است.

او گفت که تلاش‌ها برای جلوگیری از کشت کوکنار باید با فراهم‌کردن منابع جایگزین معیشت برای دهاقین همراه باشد.

در همین حال، پیش‌بینی می‌شود نیازهای بشردوستانه در افغانستان در سال ۲۰۲۷، در پی بازگشت گسترده مهاجرین، بی‌ثباتی منطقه‌ای و خطر رویدادهای شدید آب‌وهوایی ناشی از پدیده ال‌نینو، بیشتر افزایش یابد.

با این حال، کمک‌های مالی بشردوستانه بین‌المللی به افغانستان همچنان کاهش یافته است. به گفته لمارکیس، میزان این کمک‌ها در سال ۲۰۲۳ به دو میلیارد دالر رسید، اما در سال ۲۰۲۵ به یک میلیارد دالر کاهش یافت و در سال ۲۰۲۶ تاکنون تنها ۵۷۰ میلیون دالر به این بخش اختصاص یافته است.

او هشدار داد که کمبود بودجه، خدمات اساسی را با تهدید روبه‌رو کرده است؛ به‌گونه‌ای که انتظار می‌رود حدود ۴۰ درصد مراکز خدمات صحی ابتدایی در فاصله سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۶ بسته شوند. این امر می‌تواند ۷۰۰ مرکز از مجموع یک‌هزار و ۹۰۰ مرکز صحی در سراسر کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

لمارکیس با تأکید بر این‌که پیامدهای این وضعیت «بسیار، بسیار، بسیار جدی» است، از جامعه جهانی خواست که افغانستان را نادیده نگیرد.

او با اشاره به یک ضرب‌المثل در افغانستان گفت: «آنچه در افغانستان اتفاق می‌افتد، در افغانستان باقی نمی‌ماند.»

او افزود: «پیامدهای این وضعیت می‌تواند از مرزهای افغانستان فراتر برود و به‌گونه بالقوه بر امنیت منطقه‌ای، ثبات منطقه و مسیرهای مهاجرت تأثیر بگذارد.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان طرح امریکا برای اخراج افغان‌ها از طریق خاک خود را بررسی می‌کند

Published

on

وزارت امور خارجه پاکستان می‌گوید گزارش‌ها درباره برنامه اداره دونالد ترمپ برای اخراج افغان‌ها از طریق خاک پاکستان را بررسی می‌کند و برای یافتن راه‌حلی مورد توافق دو طرف، با طرف‌های ذی‌ربط مشورت دارد.

سجاد حیدر خان، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، روز جمعه در یک نشست خبری این موضوع را بیان کرده و گفته است که اسلام‌آباد به هماهنگی نزدیک با متحدان و شرکای خود متعهد است.

سجاد حیدر خان گفت: «ما همچنان مطابق با تعهدات بین‌المللی و پروتوکول‌های تعیین‌شده خود عمل خواهیم کرد.»

او افزود که این موضوع در دست بررسی قرار دارد و تمام ابعاد آن با مشورت طرف‌های ذی‌ربط، به‌گونه دقیق ارزیابی می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!