Connect with us

رویداد های اخیر

عبدالباقی حقانی خطاب به ممتازان امتحان کانکور: دعوت به خارج را نپذیرید

منتشر شده

در

سرپرست اداره ملی امتحانات گفته است که امارت اسلامی از جوانان حمایت می‌کند و تلاش دارد که فرصت‌های بهتر و مناسب تحصیلی را برای آنان فراهم کند.

عبدالباقی حقانی این مطلب را در برنامه‌ تقدیر از ممتازان امتحان کانکور مکاتب و امتحان تثبیت سویه علمی فارغان مدارس دینی سال ۱۴۰۲ بیان کرد.

آقای حقانی گفت: «امارت اسلامی در خدمت شما است، کوشش می‌کند سهولت ها را ایجاد و زمینه خوب تحصیل را فراهم کند. تجربه نشان می‌دهد که در این گونه حالات اشخاص از خارج تماس می‌گیرند و دعوت می‌کنند. کوشش کنید بدون مشورت و توصیه امارت اسلامی، با کسی موافقه نکنید.»

شماری دیگر از مقام‌های امارت اسلامی بر فراهم شدن زمینه آموزش دینی و عصری به گونه یکسان تاکید کردند.

محمد نبی عمری، معین وزارت امور داخله گفت: «اطمینان می دهیم که امارت اسلامی محصلان را چه در بخش علوم دینی و چه در بخش علوم عصری اکمال می‌کند و زمینه کار را برای آنان فراهم می‌نماید.»

در این نشست، معین امور جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ، جوانان را بخش مهم از جامعه خواند و از آنان خواست برای وحدت و یکپارچگی کشور از راه علم و دانش تلاش نمایند.

محمد یونس راشد گفت: «افغانستان توسط جوانان آباد خواهد شد.»

محمد فقیر، معین وزارت امر به معروف و نهی از منکر گفت: «مسئولیت علما، استادان پوهنتون و صاحبان علم در بخش دینی و دنیوی اینست که فاصله میان امارت اسلامی و مردم را از بین ببرند.»

در همین حال جوانانی که بلند ترین نمرات را در امتحان کانکور امسال بدست آورده اند از امارت اسلامی خواستند زمینه تحصیل را در بیرون از کشور برای آنان فراهم سازند.

محمود، اول نمره کانکور گفت: «شرایط فعلاً طوری است که تحصیل برای همه فراهم نیست. امیدوار هستم که به زودترین فرصت شرایط فراهم شود تا بتوانیم همه در کنار هم درس بخوانیم و در پیشرفت و ترقی کشور سهیم باشیم.»

عباس، دوم نمره کانکور گفت: «خواست من از امارت اسلامی اینست که برای ما زمینه تحصیل را در کشورهای بهتر فراهم کند تا ما با امکانات و کیفیت بهتر تحصیل کنیم و وقتی برگشتیم به کشور خود، مصدر خدمت به جامعه واقع شویم و آرزوهای ملت خودرا برآورده بسازیم.»

این در حالی است که پروسه امتحان کانکور امسال بدون حضور دختران سپری شد و بیش از هفتصد روز می‌شود که دروازه های مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته است و یک سال می‌شود که تحصیل دختران تعلیق شده است و تا هنوز معلوم نیست این معضل چه زمانی حل خواهد شد.

رویداد های اخیر

چهار عضو یک خانواده در حمله هوایی در گرمسیر هلمند جان باختند

بر اساس گزارش‌های محلی، این خانواده اصالتاً از ولایت غزنی بوده و در منطقهٔ صفار یک رستوران کوچک داشته است.

Published

on

در پی حمله هوایی رژیم نظامی پاکستان در منطقهٔ صفار ولسوالی گرمسیر ولایت هلمند، چهار عضو یک خانواده «شهید» و هفت تن دیگر زخمی شده‌اند.
بر اساس گزارش‌های محلی، این خانواده اصالتاً از ولایت غزنی بوده و در منطقهٔ صفار یک رستوران کوچک داشته است.
گفته می‌شود اجساد «شهدا» و زخمیان این رویداد از سوی حکومت با یک فروند چرخ‌بال به ولایت غزنی انتقال داده شده‌اند تا زخمیان تحت درمان قرار گرفته و «شهدا» نیز به خاک سپرده شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بازدید سرپرست یوناما از مرز اسلام‌قلعه؛ تمرکز بر حمایت از عودت‌کنندگان

ملل متحد پیش از این یک پلان پاسخ‌دهی به ارزش ۵۲۹ میلیون دالر راه‌اندازی کرده که هدف آن حمایت از حدود ۲.۷ میلیون افغان عودت‌کننده از ایران و پاکستان تا پایان سال ۲۰۲۶ است.

Published

on

جورجیت گانیون، سرپرست یوناما، از مناطق غربی افغانستان، از جمله مرز اسلام‌قلعه، بازدید کرد تا از نزدیک روند حمایت‌های ملل متحد از میلیون‌ها افغان عودت‌کننده از ایران و پاکستان را بررسی کند.

ملل متحد پیش از این یک پلان پاسخ‌دهی به ارزش ۵۲۹ میلیون دالر راه‌اندازی کرده که هدف آن حمایت از حدود ۲.۷ میلیون افغان عودت‌کننده از ایران و پاکستان تا پایان سال ۲۰۲۶ است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترمپ: برخلاف افغانستان، از عراق همه تجهیزات امریکا خارج شد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، خروج نیروهای امریکایی از عراق را با خروج این نیروها از افغانستان در سال ۲۰۲۱ مقایسه کرده و گفته است که امریکا در افغانستان تجهیزات نظامی زیادی را جا گذاشت، اما در زمان خروج از عراق، نیروهای امریکایی تمام تجهیزات خود را با خود بردند.

ترمپ روز چهارشنبه در مراسمی در قصر سفید، به خروج نیروها و تجهیزات ائتلاف به رهبری امریکا از پایگاه هوایی اربیل در شمال عراق اشاره کرد؛ اقدامی که به مأموریت نظامی امریکا علیه داعش در عراق پایان داد.

او گفت: «گفتم کمی بیشتر زمان بگذارید و همه‌چیز را با خود ببرید. اگر یادتان باشد، ما تمام تجهیزات را در افغانستان جا گذاشتیم؛ همه‌چیز آنجا ماند.»

ترمپ افزود: «گفتم می‌خواهم حتی یک پیچ هم جا نماند. اگر پیچی روی زمین افتاده، آن را بردارید. اگر خیمه‌ای ترپالی داریم، آن را هم با خود ببرید. ما همه‌چیز را بردیم..»

رئیس‌جمهور امریکا همچنین به حمله در آگست ۲۰۲۱ در میدان هوایی کابل اشاره کرد که در آن ۱۳ سرباز امریکایی کشته شدند.

ترمپ گفت که در سال‌های گذشته با خانواده‌های سربازان امریکایی کشته‌شده در این حمله آشنا شده و همچنین از نظامیانی یاد کرد که در این حمله به‌شدت زخمی شدند.

او گفت: «آنچه برای آنان و فرزندان‌شان اتفاق افتاد، هرگز نباید اجازه داده می‌شد اتفاق بیافتد.»

ترمپ افزود که ۴۸ نظامی امریکایی به‌شدت زخمی شدند، اما به گفته او، «هرگز از آنان یاد نمی‌شود.»

ترمپ خروج امریکا از عراق را پایان یک حضور نظامی پرهزینه خواند و گفت که برای این مأموریت هدف مشخصی تعیین کرده بود و به قوماندانان دستور داده بود آن را تکمیل کنند، بدون اینکه حضور امریکا در عراق به یک مأموریت دائمی تبدیل شود.

اردوی امریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که نیروها و تجهیزات این کشور خروج منظم خود از پایگاه هوایی اربیل را تکمیل کرده‌اند و با این اقدام، عملیات «عزم راسخ» در عراق رسماً پایان یافته است.

این عملیات در سال ۲۰۱۴، پس از تصرف بخش‌های گسترده‌ای از عراق و سوریه توسط داعش، با هدف مبارزه با این گروه آغاز شد. امریکا همچنان عملیات ضد داعش در سوریه را از مقر خود در اردن ادامه می‌دهد.

ترمپ گفت امریکا برای مبارزه با داعش وارد عراق شده بود و این گروه دیگر قلمرو مشخصی را در اختیار ندارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!