Connect with us

رویداد های اخیر

یوناما: بیش از ۱۶۰۰ مورد نقض حقوق بشر توسط امارت اسلامی در حال بازداشت و پس از آن صورت گرفته است

منتشر شده

در

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با نشر گزارشی روز چهار شنبه اعلام کرد که بیش از ۱۶۰۰ مورد نقض حقوق بشر را که توسط مقامات حاکم افغانستان در حال دستگیری و پس از بازداشت افراد انجام شده، ثبت نموده است.

این گزارش از ۱ جنوری سال ۲۰۲۲ الی ۳۱ جولای سال ۲۰۲۳ را تحت پوشش قرار می‌دهد. قضایا در ۲۹ ولایت از مجموع ۳۴ ولایت افغانستان به ثبت رسیده است.

براساس گزارش، نزدیک به ۵۰ درصد تخلفات شامل اعمال شکنجه و سایر رفتارها یا «مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز» می‌شود. این موارد به طور عمده در جریان دستگیری و در توقیف خانه های تحت نظارت وزارت امور داخله و استخبارات صورت گرفته است. موارد اندک این واقعات در زندان های تحت کنترول اداره زندان های مقامات حاکم رخ داده است.

در گزارش آمده است که در تلاش برای گرفتن اعترافات یا اطلاعات دیگر، زندانیان با استفاده از شوک برقی، بندش تنفس، آوردن فشارو تهدیدات، خوردن اجباری آب و همچنین بستن چشم ها در معرض ضرب و شتم بدنی و درد و رنج شدید قرار می گرفتند و نقض ضمانت‌ های محاکم از جمله ممانعت از دسترسی به وکلای مدافع امرعادی بوده است.

یوناما گفته است که با وجود صدور دستورالعمل ها از سوی مقامات حاکم به هدف حمایت بهتر از حقوق بشر زندانیان و تنظيم رفتار پرسونل امنیتی، موارد تخلفات مستند شده است.

این گزارش بر نیاز فوری برای حرفه ای شدن مسئولین امنیتی و امور زندانها در عرصه های مختلف از جمله در زمینه ظرفیت سازی آنها برای انجام تحقیقات تاکید کرده است.

ولکر ترک، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: «گزارش ‌های شخصی ضرب و شتم، شوک برقی، شکنجه‌ توسط آب، و بسیاری دیگر از رفتار های ظالمانه و تحقیرآمیز همراه با تهدید هایی که علیه افراد و خانواده‌ های آنها صورت می ‌گیرد، د لخراش است. شکنجه در هر نوع شرایط ممنوع است.»

وی افزود: «این گزارش نشان می‌دهد که شکنجه نیز به ‌عنوان ابزاری به جای تحقيقات مؤثر مورد استفاده قرار می‌گیرد. من از همه مقامات ذیربط میخواهم که اقدامات مشخصی را برای توقف این بد رفتاری ها انجام دهند و عاملان آنرا و پاسخگو سازند.»

یوناما از مقامات حاکم همچنان خواسته است تا برای ایجاد یک چارچوب کمک حقوقی قویتر گام بردارند و به موانعی که در پروسه عدالت جنایی ناشی از حجم بالای دستگیری‌ های خودسرانه و بدون نظارت مؤثر قضایی صورت می‌گیرد، رسیدگی کنند.

این گزارش اقدامات انجام شده برای تضمین نظارت قوی تر بر مکان های بازداشت را تأیید می‌کند، از جمله ادامه کار ریاست های حقوق بشر وزارت امور داخله و ریاست های حقوق بشر بخش استخبارات، کمیته نظارت زندان ها، کمیته های ستره محکمه، و همچنین ایجاد یک ریاست عمومی نظارت و تعقيب احکام و فرامین که مسئول نظارت بر اماکن بازداشت و تحقيق در مورد اتهامات سوء استفاده اند، می‌باشد.

روزا اوتنبایوا، نماینده خاص سرمنشی عمومی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما، گفت: «اگرچه برخی از نشانه‌ های تشویق کننده از نظر دستور العمل ‌های رهبری و همچنین علاقه مندی در میان بسیاری از مقامات حاکم برای تعامل سازنده با یوناما و اجازه بازدید از زندان‌ ها وجود داشته است، اما این موارد مستند شده نیاز به اقدامات فوری و عاجل توسط همه را نشان می‌ دهد.»

وی افزود: «نیاز مبرمی برای در نظر گرفتن تعامل بیشتر با مقامات حاکم برای پایان دادن به این اقدامات وجود دارد، و من امیدوارهستم این گزارش و توصیه‌ های آن منحیث یک اولویت در نظر گرفته شود. ما به مردم افغانستان و تلاش های خود برای حفظ تعامل سازنده، با بی طرفی و با حسن نیت متعهد می مانیم.»

امارت اسلامی تا کنون در مورد این گزارش واکنش نشان نداده است.

رویداد های اخیر

پزشکیان: افغانستان و پاکستان در جلوگیری از ورود عناصر بیگانه به ایران همکاری کردند

Published

on

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، می‌گوید افغانستان و پاکستان در شرایط جنگی و برای جلوگیری از ورود عناصر بیگانه به خاک ایران، همکاری خوبی با تهران داشته‌اند.

پزشکیان با اشاره به همکاری کشورهای همسایه ایران گفت پاکستان «با تمام وجود» در حال همکاری است و افغانستان نیز همکاری بسیار خوبی داشته است. به گفته او، ترکمنستان، روسیه و عراق نیز در این شرایط به ایران کمک کرده‌اند و گفتگو و تعامل با آذربایجان نیز با وجود برخی مسائل سیاسی ادامه دارد.

رئیس‌جمهور ایران تأکید کرد که دیپلوماسی منطقه‌ای نقش مهمی در کاهش پیامدهای جنگ و محدودیت‌های ناشی از آن داشته است.

او همچنین گفت دشمن تلاش کرده بود از مرزهای شمال‌غرب و جنوب‌شرق ایران ناامنی ایجاد کند و حتی به پوسته‌های مرزی حمله کرده و نیرو وارد خاک ایران کند، اما این برنامه عملی نشد.

پزشکیان افزود که بخشی از این اقدامات با پاسخ ایران مواجه شد و کشورهای همسایه نیز در برابر افرادی که قصد داشتند از خاک آنان وارد ایران شوند و در این کشور آشوب ایجاد کنند، ایستادگی کردند.

او مشخصاً به همکاری دولت‌های افغانستان و پاکستان اشاره کرد و گفت هر دو کشور گروه‌هایی را برای کنترول وضعیت در مرزهای خود مستقر کرده بودند و اعلام کرده بودند که هیچ‌کس اجازه ندارد از خاک آنها وارد ایران شده و در داخل این کشور ناامنی ایجاد کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انتقال انجن ۲.۳ میلیون دالری بوئینگ ۷۳۷ شرکت آریانا از امریکا به کابل

رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت تأکید کرده است که تلاش‌ها برای تأمین سریع‌تر پرزه‌جات و تجهیزات مورد نیاز طیاره‌ها ادامه دارد.

Published

on

به‌دنبال تلاش‌ها و پیگیری‌های رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت، انجن یک فروند طیاره‌ی بوئینگ ۷۳۷ این شرکت که به‌دلیل روند گمرکی در امریکا متوقف مانده بود، پس از تکمیل مراحل مربوط، به کابل انتقال داده شد.

این انجن به ارزش ۲.۳ میلیون دالر امریکایی از شرکت «گلوبل انجین» خریداری شده و قرار است پس از انتقال به کابل، توسط تیم تخنیکی د آریانا افغان هوایی شرکت در یک فروند طیاره‌ی بوئینگ ۷۳۷ نصب شود.

مسوولان د آریانا افغان هوایی شرکت می‌گویند انتقال این انجن، گام مهمی در راستای تقویت ظرفیت تخنیکی و عملیاتی این شرکت و فراهم‌سازی زمینه برای فعالیت منظم هواپیماهای آن به شمار می‌رود.

رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت تأکید کرده است که تلاش‌ها برای تأمین سریع‌تر پرزه‌جات و تجهیزات مورد نیاز طیاره‌ها ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در یک سال گذشته بیش از ۶۵۰ هزار جلد پاسپورت توزیع شده است

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید در یک سال گذشته هجری قمری، بیش از ۶۵۰ هزار جلد پاسپورت عادی در کشور توزیع و ویزه بیش از ۱۶ هزار شهروند خارجی تمدید شده است.

مجاهد این اظهارات را در برنامه «حکومت در آئینه مطبوعات» با عنوان «هفته خدمات عامه» مطرح کرده است.

به گفته او، اداره عمومی احصائیه و معلومات نیز در سال ۱۴۴۷ هجری قمری نزدیک به دو میلیون تذکره الکترونیکی و حدود یک میلیون تذکره کاغذی توزیع کرده است.

مجاهد افزود که این اداره در یک سال گذشته صدها هزار خدمت حضوری و آنلاین را در بخش اصلاح تذکره‌ها نیز ارائه کرده است.

سخنگوی امارت اسلامی گفت ریاست عمومی پاسپورت با کاهش فورم ثبت‌نام پاسپورت از ۹ صفحه به یک صفحه، تلاش کرده روند ارائه خدمات را سریع‌تر و آسان‌تر کند.

او همچنین از گسترش خدمات شرکت دولتی «افغان پست» خبر داد و گفت این شرکت در یک سال گذشته بیش از پنج میلیون مراسله داخلی را انتقال داده است.

به گفته مجاهد، ارائه خدمات تأیید و تصدیق صدها هزار سند، راه‌اندازی خدمات عاجل، ایجاد مرکز خدمات مشتریان و رساندن اسناد تا درب منازل از دیگر اقداماتی بوده که برای توسعه خدمات پستی انجام شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117