Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی وزیر خارجه حکومت موقت پاکستان از تهدیدهای احتمالی از خاک افغانستان

منتشر شده

در

وزیر خارجه حکومت موقت پاکستان بار دیگر از تهدیدهای احتمالی از خاک افغانستان نگرانی کرده و گفته است که در این مورد با حکومت سرپرست افغانستان از نزدیک گفتگو دارند.

جلیل عباس جیلانی، در نشستی در شهرنیویارک امریکا برگزار شده بود تاکید کرده است که توانایی‌های طالبان پاکستانی و گروه داعش برای استفاده از خاک افغانستان بر علیه پاکستان یکی از بزرگترین نگرانی‌های اسلام‌آباد است.

جلیل عباس جیلانی، وزیرخارجه حکومت موقت پاکستان می‌گوید: «هر تلاش را برای سیاسی کردن تروریزم با مرتبط دانستن به کشور، قوم مذهب ویا اقلیت رد می‌کنیم. ما می‌خواهیم تروریزم در همکاری با جامعه جهانی ریشه‌کن شود، برای پاکستان در حال حاضر نگرانی بزرگ تحریک طالبان پاکستانی و شاخه خراسان داعش و توانایی آن‌ها در استفاده از خاک افغانستان علیه پاکستان است. ما در گفتگوی نزدیک بر این موضوع با حکومت سرپرست افغانستان هستیم.»

از سوی هم این مقام دولت موقت پاکستان با تاکید بر حمایت صلح و ثبات در افغانستان گفته که تعامل با دولت جدید افغانستان می‌تواند نتایج خوبی داشته باشد.

در همین حال وزیر دفاع روسیه در سفری به ایران نیز افزون بر مسایل دو جانبه در دیدار با مقام ارشد نظامی ایران روی مسایل افغانستان و سوریه بحث و گفتگو کرده اند. تا هنوز اما جزئیات این گفتگوها رسانه‌ای نشده است.

امارت اسلامی اما هرگونه نگرانی کشورها به ویژه پاکستان را بابت تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان بیجا می‌داند و تاکید می‌کند که تمامی کشورها باید بر بنیاد واقعیت‌های موجود در افغانستان درک کنند که خاک افغانستان برای هیچ جناحی تهدید نیست.

این درحالیست که چندی پیش آصف علی دُرانی، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان گفته بود که پس از خروج نظامیان امریکایی، اوضاع در افغانستان سبب بی ثباتی در پاکستان شده است. امارت اسلامی اما می‌گوید که اوضاع جاری در پاکستان مرتبط به مسایل داخلی خود آن کشور و دولت افغانستان و نیز مهاجران افغان مقیم آن کشور هیچ نقشی در آن ندارند.

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و قزاقستان درباره همکاری‌های دو جانبه پیرامون افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان، روز سه‌شنبه با بیبوت آتامکولوف، سفیر قزاقستان در ازبیکستان، دیدار کرد تا درباره همکاری‌های دوجانبه پیرامون افغانستان گفتگو کنند.

طبق بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه ازبیکستان منتشر شد، دو طرف بر تعهد خود برای حفظ گفتگوهای منظم با هدف رسیدگی به مسئله افغانستان تأکید کردند.

آتامکولوف از تلاش‌های ازبیکستان برای کمک به شکل‌دهی به یک موضع منطقه‌ای واحد در مورد افغانستان قدردانی کرد.

این دیدار همچنین شامل گفتگو در مورد مشارکت افغانستان در ابتکارات اتصال منطقه‌ای، به ویژه اجرای پروژه خط آهن افغان ترانس بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!