Connect with us

رویداد های اخیر

کار فاز دوم کانال قوش تیپه آغاز شد

منتشر شده

در

کار فاز دوم کانال آبی قوش تیپه در شمال افغانستان با حضور مقام‌های ارشد امارت اسلامی روز چهارشنبه آغاز گردید.

در مراسمی که به همین مناسبت برگزار شد، مقام‌های امارت اسلامی به کشورهای همسایه اطمینان دادند که نگران ایجاد این کانال نباشند زیرا به حقوق آنان احترام گذاشته خواهد شد و افغانستان تنها سهمی را که در آب دریای آمو دارد استفاده خواهد کرد.

آنان گفتند اگر چه بودجه فعلی امارت اسلامی اجازه کار روی چنین پروژه‌های بزرگ را نمی‌دهد، اما در نتیجه اراده قوی امارت اسلامی این پروژه در دست اجرا گذاشته شده است.

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس الوزرا گفت: «آبی را که فعلاً ایستاده است رها می‌کنیم. پل را افتتاح می‌کنیم. فاز دوم را نیز افتتاح می‌کنیم که ۶۵ کیلومتر از اینجا طول دارد.»

سراج الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله گفت: «با خوشحالی برای آغاز کار فاز دوم قوش تیپه آمده ایم. شما بپذیرید که ما همه در آبادی افغانستان متحد هستیم. اگر نظام است یا مردم، همه یک‌دست هستیم.»

مقام‌ها به کشورهای مانند تاجیکستان، ازبیکستان و ترکمنستان اطمینان دادند که این پروژه به ضرر آنها نیست و حق آنان هم تامین خواهد شد.

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس الوزرا گفت: «دیگران این تشویش را نداشته باشند که همه دریای آمو را به این طرف سوق می‌دهیم. ما ان شاء الله به حقوق همسایه های خود احترام داریم و ما با همه همسایه ها خواهان روابط دوستانه، حسنه و نزدیک هستیم.»

محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع ملی گفت: «ما هیچگاه هم به حق کشورهای همسایه که از دریای آمو دارند، تجاوز نخواهیم کرد و در حق کسی مداخله نمی‌کنیم. اما در عین حال، می خواهیم حق خودرا دریافت کنیم و در این راستا کسی برای ما مانع ایجاد نکند.»

مقام‌های امارت اسلامی تاکید کردند که دروازه گفتگوهای دیپلوماتیک به روی کشورهای که نگران هستند باز است واین در تاریخ اولین بار است که افغانستان از آب دریای آمو استفاده می‌کند.

شیر محمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه گفت: «ما باز هم به این متضمن هستیم که اگر همسایه های ما به این ارتباط تشویشی داشته باشند ما حاضر هستیم که با آنها از راه ها و چینل های دیپلوماتیک در تماس شویم. هیئت های ما تبادله شود. با هم بنشینیم و تشویشات آنها را از راه دیپلوماتیک رفع سازیم.»

کانال قوش تیپه اهمیت فوق العاده اقتصادی برای افغانستان دارد زیرا این کانال می‌تواند افغانستان را به یک مرکز تولید مواد خوراکی در منطقه تبدیل کند.

عطاء الله عمری، سرپرست وزارت زراعت ومالداری گفت: «این کانالی خواهد بود که ما و شما را در بخش مواد خوراکی خودکفا خواهد کرد. ما و شما استقلال غذایی خواهیم داشت. دیگر ضرورت به پشت دروازه های همسایه ها نخواهیم داشت. دیگر ما و شما امراض گوناگون و آفات نباتی و حیوانی نخواهیم داشت.»

مقام‌های امارت اسلامی در این مراسم گفتند که حکومت مصمم است تا تمامی آب‌های کشور را مدیریت کند و در این عرصه نه بر کسی ضرر می‌رساند و نه هم ضرر را قبول می‌کند.

رویداد های اخیر

لوی درستیز قوای مسلح: آمادگی و تجهیز نیروها برای دفاع از کشور امری ضروری است

این مراسم، هشتمین دوره مرکز آموزشی قول اردوی ۳۱۳ مرکزی بود که با فارغ شدن ۱۵۳ تن از منسوبین، برگزار شد.

Published

on

لوی درستیز قوای مسلح افغانستان، فصیح‌الدین فطرت، در مراسم فراغت ۱۵۳ تن از منسوبین قول اردوی ۳۱۳ مرکزی تأکید کرد که آمادگی در برابر کسانی که اتحاد، اتفاق، هیبت نظام اسلامی و عزت مسلمانان را تحمل نمی‌توانند، امری ضروری است. وی افزود که امارت اسلامی پیش از این نیز در شرایط دشوار و حساس، نیروهای خود را آماده و مجهز می‌ساختند.

در اعلامیه وزارت دفاع ملی آمده است که آمادگی و تجهیز نیروهای مسلح کشور بر مسلمانان فرض است و مسؤولان پیشین امارت اسلامی افغانستان همواره در تلاش بودند تا مجاهدین خود را در هر شرایطی آماده نگه دارند.

این مراسم، هشتمین دوره مرکز آموزشی قول اردوی ۳۱۳ مرکزی بود که با فارغ شدن ۱۵۳ تن از منسوبین، برگزار شد. مسؤولان وزارت دفاع ملی تأکید کردند که امارت اسلامی همواره بر حفظ آمادگی همه‌جانبه نیروهای خود در برابر هرگونه تهدید احتمالی توجه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قزاقستان و ازبیکستان نگاه فرصت‌محور به افغانستان دارند؛ تأکید بر همکاری‌های منطقه‌ای

عصمت‌الله ارگاشف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور ازبکستان در امور افغانستان، نیز در این نشست گفت که کشورهای آسیای مرکزی به‌زودی به سمت اجرای پروژه‌های مشترک در افغانستان حرکت خواهند کرد و همکاری‌های منطقه‌ای را گسترش خواهند داد.

Published

on

در نشست فوق‌العاده گروه تماس منطقه‌ای درباره افغانستان که به میزبانی آستانه برگزار شد، نمایندگان کشورهای آسیای مرکزی، از جمله قزاقستان، قرغیزستان، ازبکستان و تاجکستان حضور داشتند.

یرکین توکوموف، نماینده ویژه قزاقستان برای افغانستان، گفت که کشورش در گذشته افغانستان را بیشتر از منظر تهدید می‌دید، اما اکنون با رویکرد فرصت‌محور به این کشور نگاه می‌کند. وی بر تقویت روابط سیاسی، اقتصادی، تجارتی و ترانزیتی با افغانستان تأکید کرد و افزود که قزاقستان این کشور را به‌عنوان پلی ارتباطی میان آسیای مرکزی و جنوبی می‌بیند.

عصمت‌الله ارگاشف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور ازبکستان در امور افغانستان، نیز در این نشست گفت که کشورهای آسیای مرکزی به‌زودی به سمت اجرای پروژه‌های مشترک در افغانستان حرکت خواهند کرد و همکاری‌های منطقه‌ای را گسترش خواهند داد.

این نشست نشان‌دهنده تلاش کشورهای همسایه برای استفاده از فرصت‌های همکاری با افغانستان و تقویت ثبات و توسعه منطقه‌ای است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امضای قرارداد تمدید خرید برق از ایران برای سال ۱۴۰۵؛ گامی تازه در همکاری‌های منطقه‌ای

رهبری شرکت برشنا افغانستان با برگزاری نشست‌های متعدد با کشورهای همسایه صادرکننده برق، همکاری‌ها و روابط مشترک را تقویت کرده است و در نتیجه، سهولت‌های بیشتری در بخش برق وارداتی فراهم گردیده است.

Published

on

هیأت به رهبری عبدالحق همکار، رئیس عمومی اجرائیوی د شرکت برشنا افغانستان، در سفر به ایران قرارداد تمدید خریداری برق برای سال ۱۴۰۵ هجری شمسی را با طرف ایرانی به امضا رساند.

د افغانستان برشنا شرکت می‌گوید که، این سفر به دعوت توانیر، شرکت مدیریت، انتقال و توزیع نیروی برق ایران صورت گرفت و هیأت عالی‌رتبه افغانستان در پایتخت ایران، تهران، در نشست مشترک دو جانبه پیرامون توسعه زیربناهای انتقال انرژی برق و خرید برق وارداتی، گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.

رهبری شرکت برشنا افغانستان با برگزاری نشست‌های متعدد با کشورهای همسایه صادرکننده برق، همکاری‌ها و روابط مشترک را تقویت کرده است و در نتیجه، سهولت‌های بیشتری در بخش برق وارداتی فراهم گردیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!