Connect with us

رویداد های اخیر

مشاور امنیت ملی امریکا: خروج از افغانستان آماده شدن اردوی امریکا در برابر چالش‌های بزرگ ضروری بود

منتشر شده

در

مشاور امنیت ملی کاخ سفید می‌گوید که خروج نظامیان امریکایی از افغانستان برای آماده شدن اردوی امریکا در برابر چالش‌های بزرگ ضروری بود.

جیک سالیوان، در مقاله به هفته نامه فارین آفیرز نگاشته است که حمله روسیه بر اوکراین سریع تر از پیش‌بینی اتفاق افتاد و اگر امریکا همچنان درگیر جنگ در افغانستان می بود، روسیه، تمرکز ایالات متحده را در افغانستان نگه میداشت و جلو کمک به اوکراین را می‌گرفت.

آقای سالیوان تاکید کرده است که امریکا هدف‌گیری هراس‌افگنی بین‌المللی را از راه دور در افغانستان حفظ می‌کند، اما دیگر وارد جنگ‌های درازمدت نخواهد شد.

در حالی که خروج آشفته نظامیان امریکایی از افغانستان در بیشتر از دوسال گذشته انتقادهای زیادی را حتی در داخل ایالات متحده به همراه داشته است، اما مشاور امنیت ملی کاخ سفید در تازه ترین مورد گفته است که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان برای آماده سازی اردوی امریکا برای چالش های بزرگ ضروری بود.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید می‌گوید: «خروج نیروها از افغانستان بی ‌تردید دردناک بود. به ‌ویژه برای مردم افغانستان و سربازان ایالات متحده و سایر پرسنلی که در آنجا خدمت می‌کردند. در حالی که برای آماده ‌سازی اردوی ایالات متحده برای چالش‌های پیش‌رو ضروری بود. یکی از آن چالش‌ها حتی سریع‌تر از آنچه پیش‌بینی می‌کردیم، با تهاجم وحشیانه روسیه به اوکراین در ۲۴ فبرور۲۰۲۲ رخ داد.»

هرچند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان نگرانی‌های را در میان کشورهای منطقه و جهان بابت احتمال افزایش تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان بیشتر ساخت، اما مشاور امنیت ملی کاخ سفید، تاکید دارد که امریکا هدف‌گیری هراس‌افگنی بین‌المللی را از راه دور در افغانستان حفظ می‌کند، اما دیگر وارد جنگ‌های درازمدت نخواهد شد.

به باور آگاهان این مقاله مشاور امنیت ملی کاخ سفید نشان می‌دهد که تحولات سیاسی در جهان، افغانستان را از اولویت‌های امریکا بیرون کرده بود و از همین‌رو، ایالات متحده نیروهایش را بی‌قید و شرط از افغانستان بیرون کشید. آگاهان همچنان می‌افزایند افغانستان قربانی سیاست‌های کلان منطقه‌ای و جهانی ایالات متحده امریکا شده است.

پس از سقوط نظام جمهوریت و روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان آخرین سربازان امریکایی در ۳۱ اگست سال ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کردند و ماموریت بیست ساله نیروهای خارجی در افغانستان به رهبری امریکا در کشور پایان یافت.

شماری از سیاست‌گران امریکایی و اعضای کنگرس ایالات متحده، اما خروج از افغانستان را عجولانه خواندند و تاکید کردند که بیرون شدن نیروهای امریکایی از افغانستان باعث روحیه گرفتن روسیه برای حمله به اوکراین شد و نیز موقف امریکا در منطقه تضعیف شد.

رویداد های اخیر

۲۸۱ افغان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی داده اند

Published

on

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که ۲۸۱ شهروند افغانستان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی ارائه داده‌اند.

طبق گزارش، افغانستان در جایگاه سوم از لحاظ تعداد درخواست‌های پناهندگی قرار دارد. سوریه با ۳۱۹۶ درخواست در رتبه دوم قرار دارد.

خبرگزارش تاس نوشته است که بیشترین تعداد درخواست‌های پناهندگی را در سال گذشته شهروندان اوکراین (۳۳۳۲) ارائه داده اند.

ازبیکستان (۱۷۶ متقاضی) و آلمان (۱۲۹) نیز در سال گذشته در میان پنج ملیت برتر متقاضی پناهندگی در روسیه بوده اند. در مجموع، ۸۲۲۰ شهروند خارجی در سال ۲۰۲۵ درخواست پناهندگی موقت داده‌اند که در مقایسه با سال ۲۰۲۴، ۱۳۴۱ مورد افزایش داشته است.

پناهندگی موقت در روسیه، اقامت قانونی، زمینه کار بدون مجوز، دسترسی به مراقبت‌های صحی تحت پوشش بیمه اجباری، اسناد مسافرتی، فرصت‌های تحصیلی و کمک مالی را فراهم می‌کند. همچنین این اولین قدم برای اخذ اجازه اقامت موقت و در نهایت شهروندی روسیه محسوب می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!