Connect with us

رویداد های اخیر

صدر اعظم پاکستان: عامل نابسامانی‌ها در افغانستان بیشتر خود افغان‌ها اند

منتشر شده

در

انوار الحق کاکر، صدر اعظم موقت پاکستان گفته است که عامل نابسامانی‌ها در افغانستان بیشتر از خارجی‌ها خود افغان‌ها اند.

آقای کاکر در مصاحبه با تلویزیون پاکستانی «سما» گفت که نظر منفی در افغانستان درمورد پاکستان از قبل وجود داشت و دلیل آن تنها اخراج مهاجرین غیرقانونی نیست.

او گفت: «پنجاه لک نفر را پنجاه سال میزبانی کردیم. در مقابل شاید حتی پنج هزار افغان در هند نباشد. اما یک بخش آنان هند را بهتر می‌دانند و پاکستان را همواره سرزنش می‌کنند.»

او گفت که کشورهای خارجی به شمول کشورهای خلیج، شوروی سابق، آسیای مرکزی، امریکا، ایران و پاکستان در نابسامانی‌ها و رنج مردم افغانستان دست دارند، اما از همه بیشتر دست خود افغان‌ها است.

آقای کاکر گفت: «در سال ۱۹۷۹ وقتی میر اکبر خیبر کشته شد و پس از آن سردار داود و خانواده اش شهید شدند، به امر استخبارات پاکستان نبود. خلق و پرچم که به زور قدرت را به دست گرفتند افغان بودند.»

در این مصاحبه، خبرنگار گفت که یک بازیکن تیم ملی کریکت افغانستان که ۱۹ سال سن دارد و از نسل جدید است، جایزه خود در بازی مقابل پاکستان را به مهاجرین تقدیم کرد که این نشان دهنده تیرگی روابط است در حالی که پاکستان نمی‌خواهد هند در افغانستان نفوذ پیدا کند.

کاکر در پاسخ گفت: «برای جوان ۱۹ ساله من معلوم است که در افغانستان تی تی پی حضور دارد و در مناطق مرزی ما جایی که عمدتاً جمعیت پشتون زیست دارند مردم در حملات انتحاری کشته می‌شوند، در مسجد کشته می‌شوند، در عبادتگاه ها کشته می‌شوند. غیرنظامیان، پولیس و اردو شهید می‌شوند. اگر با این وجود هم ببینم که این پسر ۱۹ ساله درمورد من چه فکر می‌کند، فکر کند. اما به این نوجوان ۱۹ ساله گفته شود که از جانب تو دربرابر من قتل و غارتگری صورت می‌گیرد و از این بیشتر قابل قبول نیست.»

ابراهیم زدران، عضو تیم ملی کرکت افغانستان پس از پیروزی در مقابل پاکستان در جام جهانی، جایزه «مرد میدان» خود را به مهاجرین افغان اهدا کرد که از پاکستان اخراج می‌شوند.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!