Connect with us

ورزش

بیش از ۳۰۰ بازیکن برای لیگ برتر کریکت هند ۲۰۲۴ ثبت نام کردند، ده تن آنان افغان اند

منتشر شده

در

با نزدیک شدن مسابقات لیگ برتر کریکت هند سال ۲۰۲۴، به تعداد ۳۳۳ بازیکن از جمله ۱۰ بازیکن افغانستان، برای مراسم سالانه داوطلبی که روز سه شنبه در دبی برگزار می‌شود، ثبت نام کرده اند.

فهرست بازیکنان امسال ترکیبی از استعدادهای جوان و باتجربه را به نمایش می‌گذارد و انتخاب‌های مختلف را در اختیار مالکان تیم‌ها قرار می‌دهد.

مسن ترین بازیکنی که امسال ثبت نام کرده اسطوره کریکت افغانستان محمد نبی است که در سن ۳۹ سالگی برای هر تیمی تجربه زیادی به ارمغان می آورد.

چهار نفر دیگر دیوید ویز (سن: ۳۸) – نامیبیا، بن کتینگ (سن: ۳۷) – آسترالیا؛ جلجا سکسنا (سن: ۳۷) – هند; و تنمی میشرا (سن: ۳۷) – هند/کینیا هستند.

از کوینا مافاکای ۱۷ ساله، اعجوبه افریقای جنوبی گرفته تا نبی ۳۸ ساله باتجربه افغانستان، این داوطلبی در هر لحظه نوید هیجان را می دهد.

نبی، کپیتان سابق افغانستان و یک بازیکن همه کاره آخرین بار در سال ۲۰۲۱ در لیگ برتر هند فقط در سه مسابقه بازی کرد. این بازیکن که اخیراً به عنوان نماینده افغانستان در جام جهانی پنجاه آوره  ۲۰۲۳ دیده شد، قیمت اولیه خود را برای این داوطلبی ۱.۵ کرور روپیه هندی (۱۸۰ هزار دالر) تعیین کرده است.

سال گذشته، نبی قیمت اولیه خود را یک کرور روپیه هندی تعیین کرد اما به فروش نرسید. با این حال، در همان داوطلبی، سام کوران از انگلستان توسط پنجاب کینگز به قیمت ۱۸.۵۰ کرور روپیه هندی (۲.۲۶ میلیون دالر) خریداری شد.

الله محمد غضنفر با تنها ۱۸ سال سن، یکی دیگر از بازیکنان کریکت افغانستان است که در این داوطلبی ثبت نام کرده است. غضنفر اخیراً برای تیم زیر ۱۹ سال افغانستان مقابل زیر ۱۹ سال پاکستان در دبی بازی کرد. قیمت اولیه او ۲۰ لک روپیه هندی است.

سایر بازیکنان افغانستان و قیمت اولیه آنها قرار ذیل اند:

عظمت الله عمرزی ۵۰ لک روپیه هندی

مجیب الرحمن ۲۰۰ لک روپیه هندی

محمد وقار سلام خیل ۵۰ لک روپیه هندی

ابراهیم زدران ۵۰ لک روپیه هندی

نجیب الله زدران ۵۰ لک روپیه هندی

قیس احمد ۵۰ لک روپیه هندی

فرید احمد ۵۰ لک روپیه هندی

اظهارالحق نوید ۵۰ لک روپیه هندی

ورزش

لیگ قهرمانان افغانستان؛ آریانا خوست تیم سرسبز یاشلر را ۲-۱ شکست داد

Published

on

تیم‌های آریانا خوست و سرسبز یاشلر در بیستمین دیدار فصل ششم لیگ قهرمانان افغانستان روشن، امروز (پنجشنبه) به مصاف هم رفتند که این دیدار با نتیجه ۲ بر ۱ به سود آریانا خوست پایان یافت.

در نیمه اول بازی، این دو تیم با تلاش‌های بیشتر نتوانستند دروازه یکدیگر را باز کنند.

در نیمه دوم مسابقه، فیروز رحمانی، بازیکن تیم سرسبز یاشلر در دقیقه ۷۴ که می‌خواست توپ را با ضربه سر دور کند، اما این ضربه وارد دروازه تیم خودش شد و یک گول به نفع آریانا خوست به ثمر رسید.

در دقیقه ۷۷ بازی، بازیکن دیگر آریانا خوست، وارث شیرزی، دومین گول را به نفع تیم خود به ثمر رساند.

اما در ثانیه‌های آخر دقیقه ۸۷ فرید احمد حسین‌زاده، بازیکن سرسبز یاشلر یک گول تماشایی را از فاصله دور به نفع تیم خود زد.

آریانا خوست در دیدار بعدی در ۲۸ سپتمبر برابر سرخ‌پوشان خوافی قرار می‌گیرد و سرسبز یاشلر نیز در همین روز به مصاف آرمان اف‌سی خواهد رفت.

مسابقات فصل ششم لیگ قهرمانان افغانستان روشن به‌گونه زنده از تلویزیون آریانا پخش می‌شود.

Continue Reading

ورزش

افغانستان رقابت‌های کریکت بازی‌های آسیایی را با پیروزی برابر جاپان آغاز کرد

Published

on

تیم ملی کریکت افغانستان رقابت‌های بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ را روز پنج‌شنبه در ناگویا با پیروزی ۴۸ دوش در برابر جاپان میزبان آغاز کرد.

افغانستان که در دوره قبلی بازی‌های آسیایی مدال نقره کسب کرده بود، ابتدا ۱۲۹ دوش به ثمر رساند و سپس در میدان ورزشی کوروگی در نیشین، تمام بازیکنان جاپان را با ۸۱ دوش از میدان خارج کرد.

عرب گل با گرفتن چهار ویکت در بدل هشت دوش، بهترین توپ‌انداز افغانستان بود و ننگیالی خروتی نیز سه ویکت در بدل ۱۹ دوش گرفت. افغانستان پس از آن کنترل بازی را در دست گرفت که جاپان در اوور هشتم به ۵۳ دوش با از دست دادن سه ویکت رسیده بود.

جاپان هشت ویکت پایانی خود را تنها با افزودن ۲۸ دوش دیگر از دست داد.

ریو ساکورانو-توماس با ۲۳ دوش، بیشترین امتیاز را برای جاپان به دست آورد و بنجامین ایتو-دیویس نیز در هشت توپ ۱۷ دوش سریع به ثمر رساند.

پیش از آن، محمد اکرم، بازیکن آغازگر افغانستان، در ۲۹ توپ ۳۴ دوش به دست آورد، در حالی که درویش رسولی، کاپیتان تیم، ۲۹ دوش و کریم جنت ۲۱ دوش به ثمر رساندند.

محمد اسحاق نیز با ۲۵ دوش از ۱۷ توپ، بدون از دست دادن ویکت در میدان باقی ماند و به افغانستان کمک کرد تا هدف ۱۳۰ دوش را برای جاپان تعیین کند.

این دیدار همچنین نخستین بازی بین‌المللی حسن عیسی‌خیل، پسر محمد نبی، آل‌روندر باتجربه افغانستان، بود. عیسی‌خیل پس از کسب سه دوش به شکل «ال‌بی‌دبلیو» از بازی خارج شد.

افغانستان در دومین دیدار خود در گروه A، روز جمعه، ۲۵ سپتامبر، در همین میدان ورزشی کوروگی به مصاف نیپال خواهد رفت.

ساختار رقابت‌ها

رقابت‌های کریکت مردان بازی‌های آسیایی با حضور ۱۰ تیم و در قالب بیست‌آوره برگزار می‌شود.

شش تیم در مرحله مقدماتی گروهی رقابت می‌کنند. افغانستان، جاپان و نیپال در گروه A قرار دارند، در حالی که هانگ‌کانگ چین، مالیزیا و عمان گروه B را تشکیل می‌دهند.

هر تیم در مرحله مقدماتی یک بار با دیگر تیم‌های گروه خود بازی می‌کند. دو تیم برتر هر گروه به مرحله یک‌چهارم نهایی صعود خواهند کرد؛ جایی که با هند، پاکستان، بنگله‌دیش و سریلانکا روبه‌رو می‌شوند. این چهار تیم مستقیماً به مرحله حذفی راه یافته‌اند.

دیدارهای یک‌چهارم نهایی برای روزهای ۲۸ و ۲۹ سپتامبر برنامه‌ریزی شده و مسابقات نیمه‌نهایی نیز اول اکتوبر برگزار خواهد شد.

دیدار رده‌بندی برای کسب مدال برنز و مسابقه نهایی برای مدال طلا، هر دو در سوم اکتوبر برگزار خواهند شد.

تمام دیدارهای کریکت مردان در میدان ورزشی کوروگی در نیشینِ آیچی برگزار می‌شوند.

افغانستان به عنوان دارنده مدال نقره دوره قبلی بازی‌های آسیایی وارد این رقابت‌ها شده است؛ دوره‌ای که هند مدال طلا و بنگله‌دیش مدال برنز را به دست آوردند.

کاپیتانی تیم افغانستان را درویش رسولی بر عهده دارد و بازیکنان باتجربه‌ای چون کریم جنت و نجیب‌الله زدران در کنار شماری از بازیکنان جوان در ترکیب تیم حضور دارند. محمد اکرم پس از عملکرد درخشان در رقابت‌های داخلی به تیم راه یافت و عصمت عالم نیز پس از آن‌که در یک لیگ داخلی به عنوان بهترین بازیکن انتخاب شد، به ترکیب تیم پیوست.

از دیگر بازیکنان مطرح حاضر در بازی‌های آسیایی می‌توان به شریاس آیر و آبیشک شرما از هند، دیپندرا سینگ ایری از نیپال، صاحب‌زاده فرحان از پاکستان و لیتون داس از بنگله‌دیش اشاره کرد.

افغانستان تلاش خواهد کرد پس از پیروزی روز پنج‌شنبه برابر جاپان، در دیدار روز جمعه مقابل نیپال نیز به نتیجه مطلوب دست یابد؛ دیداری که صعود به مرحله یک‌چهارم نهایی در آن مطرح است.

Continue Reading

ورزش

لیگ قهرمانان افغانستان؛ بازی هیجانی عمر ځواک و آرمان اف‌سی با نتیجه ۴–۲ پایان یافت

Published

on

عمر ځواک هرات و آرمان اف‌سی در هجدهمین دیدار فصل ششم لیگ قهرمانان افغانستان روشن، امروز (سه‌شنبه) در استدیوم فدراسیون فوتبال افغانستان به مصاف هم رفتند که این دیدار در یک بازی پرهیجان با نتیجه ۴–۲ به سود عمر ځواک هرات پایان یافت.

دو تیم بازی را با رقابت نزدیک آغاز کردند و تا دقیقه هشتم گولی به ثمر نرسید. در دقیقه نهم، سمیر سمندری، کاپیتان عمر ځواک، با شوتی تماشایی از فاصله دور، نخستین گول بازی را به ثمر رساند.

در نیمه دوم، عمر ځواک به حملات خود ادامه داد و در دقیقه ۷۸ شاداب ملک‌زاده با استفاده از پاس خوب هم‌تیمی‌اش، گول دوم تیمش را وارد دروازه آرمان اف‌سی کرد.

آرمان اف‌سی پس از دریافت گول دوم، فشار بیشتری روی دروازه حریف وارد کرد و در دقیقه ۸۴ از روی ضربه آزاد به گول رسید. عمر سیلا این گول را برای آرمان اف‌سی به ثمر رساند.

در دقایق پایانی، هیجان بازی بیشتر شد. عصمت‌الله هدفمند در وقت‌های اضافی گول دوم آرمان اف‌سی را به ثمر رساند تا اختلاف به یک گول کاهش یابد.

با این حال، عمر ځواک در ادامه بار دیگر به گول رسید. سمیر سمندری در وقت‌های اضافی گول سوم تیمش را به ثمر رساند و شاداب ملک‌زاده نیز گول چهارم عمر ځواک را وارد دروازه آرمان اف‌سی کرد تا این دیدار با نتیجه ۴–۲ به سود عمر ځواک هرات پایان یابد.

آرمان اف‌سی در دیدار بعدی خود، ۲۵ سپتامبر، به مصاف عینو مینه می‌رود و عمر ځواک هرات نیز ۲۶ سپتامبر برابر طوفان هرات قرار خواهد گرفت.

مسابقات فصل ششم لیگ قهرمانان افغانستان روشن به‌گونه زنده از تلویزیون آریانا پخش می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!