Connect with us

رویداد های اخیر

پایان کار بازسازی بخشی از شاهراه سالنگ، شاهراه به روی رفت و آمد باز شد

منتشر شده

در

کار بازسازی بخش‌هایی از شاهراه سالنگ، به شمول یکی از تونل‌های آن، پایان یافت و این شاهراه به روی رفت وآمد موترهای تیز رفتار باز شد.

معاون اقتصادی رییس‌الوزرا، در مراسم گشایش این شاهراه می‌گوید که این تونل به گونه معیاری بازسازی شده‌است و گفتگوها روی ساخت تونل دوم هم جریان دارد. به گفته‌ای ملا عبدالغنی برادر شاهراه سالنگ نقش اساسی در اتصال آسیای مرکزی و آسیاسی جنوبی دارد.

کار بازسازی بخش‌هایی از شاهراه سالنگ در ماه اسد آغاز شده بود. این مسیر پر رفت و آمد اما، پس از چهار ماه تنها به روی موترهای مسافر بری تیز رفتار باز شد.

در مراسم بازگشایی آن معاون اقتصادی رییس‌الوزرا می‌گوید؛ بازسازی این تونل سهولت را در انتقال اموال تجارتی میان افغانستان و آسیایی مرکزی به وجود می‌آورد.

آقای برادر همچنان می‌گوید؛ کار تونل بدیل سالنگ نیز در آینده نزدیک آغاز خواهد شد. وزارت فواید عامه هم می‌گوید؛ امارت اسلامی متعهد به بازسازی افغانستان است.

با بسته شدن این شاهراه نزدیک به چهار ماه است؛ مسافران، موترهای باربری و مسافربری از راه‌های دشوارگذر، با تحمل فاصله‌های زیاد و زمان بیشتر، رفت و آمد می‌کردند ؛ وزارت فواید عامه اما می‌گوید؛ در حال حاضر این شاهراه تنها به روی موترهای تیز رفتار باز شده است.

مسیر سالنگ در فصل زمستان پر برف است و به مراقبت‌های جدی نیاز دارد، مسوولان اما می‌گویند؛ این شاهراه به شکل درست ترمیم شده است.

همزمان با این، اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، بازسازی این شاهراه را در واردات و صادرات سودمند می‌داند.

با این حال به گفته مقامات کارهای باقی مانده شاهراه سالنگ نیز جریان دارد.

شاهراه سالنگ یکی از مهمترین شاهراه ترانزیتی افغانستان است که در کنار وصل کردن ولایت‌های شمال به پایتخت مسیر ترانزیت آسیاسی مرکزی و جنوبی است از این رو باز و بسته بودنش تأثیرات بر وضعیت اقتصادی افغانستان میداشته باشد.

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل نگرانی‌های جدی حقوق بشری ایجاد کرده است

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در شهر کابل نگرانی‌های جدی در مورد رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کرده است.

ایزابل لاسه، معاون بخش تحقیقاتی منطقه‌ای این سازمان، در واکنش به اظهارات مقام‌های پاکستان که گفته بودند این حمله یک انبار مهمات را هدف قرار داده است، تأکید کرد که این حمله تلفات گسترده غیرنظامیان را در پی داشته است.

به گفته او، بخش بزرگی از کمپ «فینیکس» که پیش‌تر پایگاه نظامی نیروهای ناتو و ایالات متحده بود، از سال ۲۰۱۶ به یک مرکز تداوی معتادان تبدیل شده بود و حضور غیرنظامیان در آن به‌خوبی مستند شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد. این سازمان افزوده است که میزان تلفات و تخریب‌ها پرسش‌های جدی را درباره ارزیابی تناسب حمله و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح می‌کند.

این سازمان از مقام‌های پاکستان خواسته است تا توضیح دهند که بر اساس چه اطلاعاتی این حمله انجام شده و همچنین یک تحقیق مستقل، بی‌طرفانه و فوری درباره این رویداد انجام دهند و نتایج آن را برای تأمین پاسخگویی به‌گونه علنی منتشر کنند.

این حمله رژیم نظامی پاکستان در ۱۶ مارچ انجام شده و مناطقی در کابل و ننگرهار را هدف قرار داده است.

امارت اسلامی گفته‌ که در این حمله بیش از ۴۰۰ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که تا کنون مرگ ۱۴۳ نفر در این رویداد ثبت شده است.

گزارش‌ها همچنان نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان در ماه فبروری، دست‌کم ۷۶ غیرنظامی در افغانستان قربانی این تنش‌ها شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!