Connect with us

رویداد های اخیر

مسؤلان: قرار است کار عملی پروژه تاپی در آینده نزدیک آغاز شود

منتشر شده

در

مسؤلان وزارت معادن و پترولیم می‌گویند که در سفر اخیر هیئت ترکمنستان به ولایت هرات با مقام‌های آن کشور در مورد تطبیق پروژه تاپی گفتگو کرده اند و قرار است به زودی کار عملی آن آغاز شود.

همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم، می‌گوید که برای آغاز این پروژه مشکلات تا حدی حل شده و زمانش خیلی نزدیک شده است که عملاً کارش شروع شود.

در همین حال، مسؤلان در اتاق صنایع و معادن به این باور اند که با تکمیل کار این پروژه، افغانستان ۵۰۰ میلیون متر مکعب گاز برای ده سال و یک میلیارد متر مکعب گاز برای بیست سال دریافت خواهد کرد.

به گفته مسؤلان در این اتاق، علاوه بر آن حدود ۵۰۰ میلیون دالر امریکایی از ترانزیت آن نیز به خزانه حکومت افغانستان افزوده خواهد شد.

سخی احمد پیمان، معاون اتاق صنایع و معادن، گفت: «در صورتیکه پروژه تاپی عملی شود، از نظر اقتصادی برای افغانستان و سه کشور که دخیل این پروژه هستند، مهم و حیاتی خواهد بود.

آقای پیمان افزود: «در آینده همچنان از این گاز ما می‌توانیم که صنایع وابسته به گاز را به حرکت بیندازیم و تولید انرژی داشته باشیم. واردات گاز ما کاهش خواهد کرد. در کل از نظر اقتصادی درآمدهای خوب نصیب افغانستان خواهد شد.»

خان جان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، همچنان گفته است که این یک پروژه «بزرگ» است و برای هزارها تن زمینه کار مساعد خواهد شد.

از سویی هم، آگاهان اقتصادی به این باور اند که بیش از هر زمان دیگر زمینه تطبیق پروژه‌های بزرگ اقتصادی در کشور فراهم شده است و باید از فرصت بدست آمده استفاده بیشتر و مؤثر صورت بگیرد.

گفتنی است که خط لوله گاز تاپی یک هزار و ۸۰۰ کیلومتر طول دارد که از افغانستان و پاکستان به هند امتداد می‌یابد و از این میان، ۷۳۵ کیلومتر آن در افغانستان از ولایات هرات، فراه، هلمند و کندهار به پاکستان می‌گذرد.

هزینه تطبیق این پروژه ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دالر امریکایی برآورد شده است.

رویداد های اخیر

Pakistan summons Afghan diplomat over deadly attack in North Waziristan

Published

on

Pakistan on Friday summoned Afghan Deputy Head of Mission in Islamabad to convey “strong demarche” over a deadly attack on a military camp in North Waziristan District that killed four Pakistani soldiers.

In a statement, Pakistan’s Ministry of Foreign Affairs said the attack was carried out by a faction of Tehreek-i-Taliban Pakistan (TTP).

The statement said that Pakistan conveyed “grave concern over the continued support and facilitation” provided by the Islamic Emirate to TTP.

Pakistan has demanded “a full investigation and decisive action against the perpetrators and facilitators of the terrorist attacks launched against Pakistan from Afghan soil.”

It urged the Islamic Emirate “to take immediate, concrete and verifiable measures against all terror groups operating from its territory, including their leadership, and deny the continued use of Afghan soil for terrorism against Pakistan.

According to the statement, the Islamic Emirate has been “categorically informed that Pakistan reserves the right to defend its sovereignty and protect its citizens, and will take all necessary measures to respond to terrorism originating from Afghan soil.”

Pakistani officials have repeatedly claimed that attacks in the country are originated from Afghan soil, a charge the Islamic Emirate denies.

Continue Reading

رویداد های اخیر

جاپان نزدیک به ۲۰ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

Published

on

سفارت جاپان در افغانستان اعلام کرده است که این کشور ۱۹.۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.

سفارت جاپان در خبرنامه‌ای در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشته که امیدوار است این کمک بتواند تغییری در زندگی افغان‌های آسیب‌پذیر ایجاد کند.

براساس خبرنامه، این کمک‌ها نیازهای اولیه بشری جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان را پوشش می‌دهد.

این سفارت افزوده است که این کمک‌ها از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جاپان در افغانستان مصرف خواهد شد.

گفتنی است که کمک‌های مجموعی جاپان به افغانستان از ماه آگست ۲۰۲۱ تاکنون، به بیش از ۵۴۹ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

از ورود غیرقانونی صدها جوان کشور به ایران جلوگیری شد

Published

on

نیروهای امنیتی در مرز اسلام‌قلعه ولایت هرات از ورود غیرقانونی صدها تن از جوانان کشور به ایران جلوگیری کرده‌اند.

مسئولان در قول اردوی ۲۰۷ الفاروق می‌گویند که حدود ۵۳۰ تن طی دو روز اخیر تلاش داشتند از ساحات ولسوالی کهسان هرات به‌گونه‌ غیرقانونی وارد خاک ایران شوند، اما نیروهای سرحدی آنان را بازداشت کرده و دوباره به مناطق اصلی‌شان انتقال داده‌اند.

در همین حال، مسئولان در اداره محلی هرات می‌گویند که از اثر سرمای شدید در مسیر مهاجرت غیرقانونی به ایران، سه مهاجر افغان در ولسوالی کهسان این ولایت جان خود را از دست داده‌اند و یک چوپان نیز به همین سبب در این ولسوالی جان باخته است.

محمد یوسف سعیدی، سخنگوی دفتر والی هرات، گفته است که برخی آمار و تصاویر منتشر شده در صفحات اجتماعی در مورد این رویداد قابل استناد نیست.

به گفته او، تحقیقات بیشتر جریان دارد تا روشن شود که آیا افرادی در آن‌سوی مرز جان باخته‌اند یا خیر.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!