Connect with us

رویداد های اخیر

فرستاده خاص اتحادیه اروپا برای افغانستان از تلاش‌هایش برای ایجاد حکومت همه‌‌شمول و تعامل با امارت اسلامی خبر داد

منتشر شده

در

فرستاده خاص اتحادیه اروپا برای افغانستان می‌گوید که در دیدار با مقام‌های این اتحادیه و مقام‌های حکومت پیشین، درمورد ایجاد حکومت همه‌شمول و تعامل با امارت اسلامی گفتگو کرده است.

هرچند امارت اسلامی به عنوان یک دولت رسمی تاکنون در جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته نشده است و جهان همواره بر مشروعیت و ادغام افغانستان به جامعه بین‌المللی در صورت عمل به تعهدات تاکید ورزیده‌اند، اما اخیراً تلاش‌ها برای تعامل با حکومت کنونی افغانستان افزایش یافته است.

در این میان فرستاده خاص اتحادیه اروپا برای افغانستان، از تلاش‌هایش برای ایجاد حکومت همه‌‌شمول و تعامل با امارت اسلامی خبر می‌دهد.

توماس نیکلاسون می‌گوید که با معاون مدیرعامل اتحادیه اروپا در آسیا و اقیانوسیه، معاون هیئت اتحادیه اروپا در افغانستان و حکمت خلیل کرزی، معاون وزارت خارجه حکومت پیشین در بروکسل دیدار و گفتگو کرده است. فرستاده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان در پیامی در شبکه ایکس افزوده است که در این دیدار آن‌ها در مورد صلح پایدار، ایجاد حکومت فراگیر و نیاز بر ادامه تعامل اتحادیه اروپا با افغانستان بحث کرده اند.

آقای نیکلاسون نوشته است که: «ما در بروکسل درمورد ادامه گفتگوها در مورد افغانستان، صلح پایدار و حکومت فراگیر و نیاز به ادامه تعامل اتحادیه اروپا با افغانستان بحث کردیم.»

درهمین حال، نماینده خاص ایالات متحده برای افغانستان هم گفته است که در دیدار با رئیس بنیاد صلح ساساکاوا جاپان، از تعامل مداوم جاپان در حمایت از مردم افغانستان قدردانی نموده است. به گفته توماس وست، اتسوشی سونامی در این دیدار بر حمایت از صلح و معیشت پایدار در افغانستان تعهد کرده است.

در سوی دیگر رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر می‌گوید که با سفیر جاپان در افغانستان در دوحه دیدار کرده است. سهیل شاهین در شبکه ایکس نگاشته است که در این دیدار با تاکایوشی کورمایا درمورد وضعیت کنونی افغانستان گفتگو کرده است.

آقای شاهین نگاشته است: «ما درمورد وضعیت فعلی، کمک‌های بشردوستانه، تداوی معتادان، پروژه‌های جایگزین کوکنار برای دهقانان، اهمیت مشارکت و سایر موضوعات بحث کردیم.»

با این حال امارت اسلامی همواره گفته است که خواهان تعامل با همه کشورهای جهان، به خصوص کشورهای همسایه است.

جامعه جهانی مشروعیت و تعامل با حکومت سرپرست را مشروط به ایجاد حکومت فراگیر، توجه به حقوق بشر به خصوص حقوق زنان و دختران و عدم استفاده از خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر مشروط کرده است.

رویداد های اخیر

۲۸۱ افغان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی داده اند

Published

on

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که ۲۸۱ شهروند افغانستان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی ارائه داده‌اند.

طبق گزارش، افغانستان در جایگاه سوم از لحاظ تعداد درخواست‌های پناهندگی قرار دارد. سوریه با ۳۱۹۶ درخواست در رتبه دوم قرار دارد.

خبرگزارش تاس نوشته است که بیشترین تعداد درخواست‌های پناهندگی را در سال گذشته شهروندان اوکراین (۳۳۳۲) ارائه داده اند.

ازبیکستان (۱۷۶ متقاضی) و آلمان (۱۲۹) نیز در سال گذشته در میان پنج ملیت برتر متقاضی پناهندگی در روسیه بوده اند. در مجموع، ۸۲۲۰ شهروند خارجی در سال ۲۰۲۵ درخواست پناهندگی موقت داده‌اند که در مقایسه با سال ۲۰۲۴، ۱۳۴۱ مورد افزایش داشته است.

پناهندگی موقت در روسیه، اقامت قانونی، زمینه کار بدون مجوز، دسترسی به مراقبت‌های صحی تحت پوشش بیمه اجباری، اسناد مسافرتی، فرصت‌های تحصیلی و کمک مالی را فراهم می‌کند. همچنین این اولین قدم برای اخذ اجازه اقامت موقت و در نهایت شهروندی روسیه محسوب می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!