Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان قرض برق تاجیکستان را پرداخته است

منتشر شده

در

رسانه «ایور آسیا نت» مستقر در پوهنتون کلمبیا گزارش داده است که امارت اسلامی تمام قرض‌های برق تاجیکستان را پرداخت کرده است.

این گزارش افزوده است که در سال ۲۰۲۳، تاجیکستان به ارزش ۱۱۰.۴ میلیون دالر به افغانستان برق داده است که پنج درصد بیش‌تر از سال ۲۰۲۲ بوده است.

شرکت برشنا نیز گفته است که افغانستان پول تمامی کشورهایی را که از آنها برق وارد می‌کند پرداخت کرده است و حتا پیش پرداخت نیز داشته است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی شرکت برشنا بیان کرده است: «پس از فتح، باوجود تحریم‌های بانکی و مشکلات اقتصادی توانستیم ۶۲۷ میلیون دالر امریکایی را که مجموع قرض چهار کشور همسایه می‌شد، تادیه کنیم.»

با این حال خواست بسیاری ها این است که چون افغانستان ظرفیت تولید برق را دارد، زمان آن رسیده است تا برق مورد نیاز در داخل کشور تولید شود تا افغانستان دیگر سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون دالر برای خرید برق به کشورهای همسایه پرداخت نکند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: «در بخش ازدیاد برق تلاش می‌کنیم. برخی لین‌هایی را که برق را کم انتقال می‌داد، تلاش می‌کنیم آن لین‌ها تجدید شود، مثلاً در ولایت بغلان یک سب استیشن برقی اخیراً افتتاح شد و با آن برق به کابل زیاد خواهد شد.»

از سوی دیگر، شماری از شهروندان از پرچوی‌های برق شکایت دارند و از حکومت سرپرست می‌خواهند که توجه بیشتر در تقسیم عادلانه برق داشته باشد.

مسوولان شرکت برشنا می‌گویند که بر بنیاد استراتیژی پنج ساله این نهاد، قرار است ۷۱۰ میگاوات برق در داخل کشور تولید شود.

رویداد های اخیر

اندونیزیا: از ادغام دوباره افغانستان در جامعه جهانی حمایت می‌کنیم

قیس بارکزی، سرپرست سفارت افغانستان در جاکارتا، در واکنش به این اظهارات از تعامل سازنده اندونیزیا قدردانی کرده است.

Published

on

معاون وزیر امور خارجه اندونیزیا می‌گوید جاکارتا از تلاش‌ها برای ادغام دوباره افغانستان در جامعه جهانی حمایت خواهد کرد.

انیس متا، معاون وزیر امور خارجه اندونیزیا و رئیس حزب گلورا، در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است که روز دوشنبه، ۲۴ آگست، با شعیب بریالی از افغانستان دیدار کرده است.

او گفته است که در این دیدار، به‌گونه مستقیم در مورد پیشرفت تلاش‌های مقام‌های حاکم در افغانستان برای عملی‌سازی تعهدات بین‌المللی و زمینه‌سازی برای ادغام دوباره افغانستان در جامعه جهانی گفتگو کرده است.

متا افزوده است که اندونیزیا در اصل و از طریق تعامل سازنده، به حمایت از این روند ادامه خواهد داد تا زندگی مردم افغانستان بهبود یافته، ثبات بیشتر پیدا کند و زمینه رفاه آنان فراهم شود.

درهمین حال، قیس بارکزی، سرپرست سفارت افغانستان در جاکارتا، در واکنش به این اظهارات از تعامل سازنده اندونیزیا قدردانی کرده است.

بارکزی گفته است که افغانستان بر تعهد خود به تعامل معنادار با جهان و تأمین صلح، ثبات و همکاری در منطقه تأکید دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار مشترکان ۴جی در افغانستان از ۱۰ میلیون تن گذشت

سخنگوی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افزایش پوشش مخابراتی در مناطق مختلف کشور را از عوامل گسترش دسترسی مردم به خدمات مخابراتی و اینترنتی عنوان کرده است.

Published

on

عنایت‌الله الکوزی، سخنگوی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، می‌گوید شمار استفاده‌کنندگان خدمات ۴جی در افغانستان به نزدیک ۱۰ میلیون تن رسیده است.

الکوزی در پیامی گفته است که در حال حاضر، حدود ۳۲ میلیون سیم‌کارت فعال در افغانستان وجود دارد که از میان آن‌ها نزدیک به ۱۷ میلیون تن از خدمات اینترنت استفاده می‌کنند.

به گفته او، نزدیک به ۱۰ میلیون مشترک از خدمات اینترنت ۴جی بهره‌مند هستند؛ در حالی که پیش از روی‌کار آمدن امارت اسلامی، شمار کاربران ۴جی اندکی بیش از دو میلیون تن و مجموع کاربران اینترنت کمتر از ۱۰ میلیون تن بود.

سخنگوی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افزایش پوشش مخابراتی در مناطق مختلف کشور را از عوامل گسترش دسترسی مردم به خدمات مخابراتی و اینترنتی عنوان کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفیر قطر با دیپلمات ترکیه در کابل دیدار خداحافظی کرد

این دیدار هم‌زمان با پایان مأموریت دیپلمات ترکیه در افغانستان انجام شده است.

Published

on

سفیر قطر در افغانستان در دیدار خداحافظی با معاون سفارت ترکیه در کابل، بر نقش وی در تقویت روابط و همکاری‌های دوجانبه تأکید کرد.

سفارت قطر در کابل اعلام کرده است که دکتر میردف بن علی القاشوطی، سفیر این کشور در افغانستان، با بلال امره، معاون رئیس هیأت دیپلماتیک سفارت ترکیه در کابل، دیدار خداحافظی داشته است.

این دیدار هم‌زمان با پایان مأموریت دیپلمات ترکیه در افغانستان انجام شده است.

سفیر قطر در این دیدار از تلاش‌ها و همکاری‌های بلال امره در راستای تقویت روابط و همکاری میان دو کشور قدردانی کرده و برای او در مأموریت‌های آینده آرزوی موفقیت کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!