Connect with us

رویداد های اخیر

آذربایجان از گشایش سفارت خود در کابل خبر داده است

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه می‌گوید که الهام محمدوف، سفیر آذربایجان در افغانستان نامه رسمی گشایش سفارت آن کشور را در کابل به امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه سپرده است.

در خبرنامه وزارت خارجه آمده است که آذربایجان برای نخستین بار سفارت خود را در افغانستان باز می‌کند و به سطح سفیر به این کشور دیپلمات می‌فرستد.

براساس خبرنامه، آقای متقی در دیدار با آقای محمدوف گفته که امارت اسلامی آماده همکاری‌های لازم با سفارت آذربایجان در کابل است.

از سویی هم، سفیر آذربایجان در کابل گفته است که آن کشور به حاکمیت و استقلال افغانستان احترام می‌گذارد و در امور داخلی این کشور مداخله نمی‌کند.

در همین حال، شماری از آگاهان گشایش سفارت آذربایجان را در کشور یک گام دیگر برای گسترش روابط امارت اسلامی با جهان دانسته‌اند.

عزیز معارج، آگاه امور سیاسی گفته است: «چون این کشورها ضرورت به ترانزیت و تجارت دارند و همچنان به‌خاطر تأمین یا اطمینان حاصل کردن در امنیت داخلی خود مجبور هستند به یک نحوه روابط با طالبان (امارت اسلامی) داشته باشند. بنابراین، خلاف اصول دیپلوماتیک، سلیقه‌ای می‌خواهند که روابط دیپلوماتیک یعنی غیررسمی با طالبان داشته باشند که فعلن از آن جمله آذربایجان هم به این حاضر شده و شاید کشورهای دیگر هم تشویق شوند.»

آقای متقی همچنان افزوده است که دو کشور در کنار گسترش همکاری‌های دیگر می‌توانند همکاری در بخش اقتصادی هم داشته باشند زیرا افغانستان می‌تواند از طریق راه لاجورد به اروپا وصل شود.

عبدالظهور مدبر، آگاه امور اقتصادی در این زمینه گفت: «آذربایجان در پهلوی این‌که یک گزینه خوب تجارتی به افغانستان است، در عین حال، یک مسیر ترانزیتی مناسب برای ارسال کالاهای افغانی به کشورهای اروپایی هم می‌تواند باشد. بنابراین، بازشدن سفارت آذربایجان در کشور از نگاه اقتصادی می‌تواند یک گام ارزشمند تلقی شود.»

پارلمان آذربایجان در سال ۲۰۲۲ میلادی موضوع تأسیس سفارت آن کشور را در افغانستان تصویب کرده بود اما زمینه آن فراهم نشد تا این سفارت فعال شود و حالا زمان آن رسیده است که میان کابل و باکو رسمن روابط دیپلوماتیک برقرار شود.

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: پاکستان در تلاش رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند است؛ مسئولان وضاحت دهند

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در واکنش به تحولات اخیر در امتداد خط فرضی دیورند گفته است که پاکستان فشارهای نظامی و اقتصادی بر قریه‌جات و باشندگان مناطق نزدیک به این خط را افزایش داده است.

کرزی در بیانیه‌ای گفته که هدف این فشارها ظاهراً آن است تا باشندگان مناطق مرزی برای حل مشکلات امنیتی و سایر چالش‌ها به نهادهای مربوط پاکستانی مراجعه کنند.

او افزوده است که در نتیجه این وضعیت، اخیراً میان شماری از بزرگان قومی دو سوی خط دیورند اسنادی تحت عنوان «توافق صلح» امضا شده که از سوی وزارت خارجه پاکستان نیز مورد تأیید و استقبال قرار گرفته است.

به گفته رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، این تحولات تلاشی از سوی پاکستان برای رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند و اقدامی در مخالفت با حاکمیت ملی افغانستان به شمار می‌رود.

حامد کرزی همچنین از مقام‌های مسئول خواسته است تا درباره این تحولات به مردم وضاحت روشن ارائه کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!