Connect with us

رویداد های اخیر

ستانکزی: میزان مطالعه در افغانستان نسبت به دیگر کشورها بسیار پایین است

منتشر شده

در

معین سیاسی وزارت امور خارجه گفته است که پیشرفت و توسعه کشور بستگی به مطالعه دارد، اما میزان مطالعه در افغانستان نسبت به دیگر کشورها بسیار پایین است.

شیر محمد عباس ستانکزی این مطلب را یکشنبه در برنامه رونمایی از کتاب‌های چاپ شده سال ۱۴۰۲ هجری خورشیدی در کابل بیان کرده است.

او اظهار کرده است: «در افغانستان نسبت به دیگر کشورها مردم بسیار کم مطالعه می‌کنند. شاید برخی‌ها به این باورند که در این‌جا مشکلات زیاد بود، جنگ بود، اقتصاد ضعیف بود و مردم به‌دنبال نان می‌گردند و برای مطالعه وقت ندارند، اما این مشکلات در دیگر کشورها نیز وجود دارد. اگر در دیگر کشورها جنگ نیست، حد اقل فقر است.»

به گفته‌ آقای ستانکزی، حالا در کشور امنیت تامین شده و ملوک الطوایفی وجود ندارد و باید جوانان زیر سایه نظام اسلامی مطالعه کنند زیرا بدون مطالعه نمی‌توان به موفقیت‌ دست یافت.

این مقام امارت اسلامی نقش جوانان را در توسعه و پیشرفت کشور مهم دانسته و افزوده است که باید جوانان از طریق مطالعه و تحقیق کشور را به خودکفایی برسانند.

آقای ستانکزی تصریح کرده است: «اگر جوانان به مطالعه و کتاب علاقه پیدا کنند، ان شاء الله جامعه بسیار زود از مشکلات رهایی می‌یابد. ما افغانان در میدان جنگ ما شاء الله نظیر نداریم؛ پیشرفت‌های زیادی داریم؛ هیچ کسی دیگر این افتخار را ندارد. ما کوشش کنیم به جهان بگوییم که با روی‌کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان صلح و امنیت وجود دارد. دیگر جنگ نیست؛ ملوک الطوایفی نیست؛ چور و چپاول نیست. نظام اسلامی و شرعی است.»

معین سیاسی وزارت خارجه هم‌چنان گفته است که در حال حاضر بسیاری از کتاب‌ها از کشورهای دیگر وارد می‌شود و باید نهادهای علمی و تحقیقی و همچنان نویسندگان کشور تلاش کنند تا خود کتاب بنویسند و در اختیار جوانان قرار دهند.

رویداد های اخیر

جاپان نزدیک به ۲۰ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

Published

on

سفارت جاپان در افغانستان اعلام کرده است که این کشور ۱۹.۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.

سفارت جاپان در خبرنامه‌ای در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشته که امیدوار است این کمک بتواند تغییری در زندگی افغان‌های آسیب‌پذیر ایجاد کند.

براساس خبرنامه، این کمک‌ها نیازهای اولیه بشری جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان را پوشش می‌دهد.

این سفارت افزوده است که این کمک‌ها از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جاپان در افغانستان مصرف خواهد شد.

گفتنی است که کمک‌های مجموعی جاپان به افغانستان از ماه آگست ۲۰۲۱ تاکنون، به بیش از ۵۴۹ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

از ورود غیرقانونی صدها جوان کشور به ایران جلوگیری شد

Published

on

نیروهای امنیتی در مرز اسلام‌قلعه ولایت هرات از ورود غیرقانونی صدها تن از جوانان کشور به ایران جلوگیری کرده‌اند.

مسئولان در قول اردوی ۲۰۷ الفاروق می‌گویند که حدود ۵۳۰ تن طی دو روز اخیر تلاش داشتند از ساحات ولسوالی کهسان هرات به‌گونه‌ غیرقانونی وارد خاک ایران شوند، اما نیروهای سرحدی آنان را بازداشت کرده و دوباره به مناطق اصلی‌شان انتقال داده‌اند.

در همین حال، مسئولان در اداره محلی هرات می‌گویند که از اثر سرمای شدید در مسیر مهاجرت غیرقانونی به ایران، سه مهاجر افغان در ولسوالی کهسان این ولایت جان خود را از دست داده‌اند و یک چوپان نیز به همین سبب در این ولسوالی جان باخته است.

محمد یوسف سعیدی، سخنگوی دفتر والی هرات، گفته است که برخی آمار و تصاویر منتشر شده در صفحات اجتماعی در مورد این رویداد قابل استناد نیست.

به گفته او، تحقیقات بیشتر جریان دارد تا روشن شود که آیا افرادی در آن‌سوی مرز جان باخته‌اند یا خیر.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا برنامه قرعه‌کشی گرین‌کارت را متوقف کرد

Published

on

کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی ایالات متحده، روز پنجشنبه قرعه‌کشی گرین‌کارت را به حالت تعلیق درآورد و گفت که مظنون تیراندازی در پوهنتون براون از این کارت داشت.

کلودیو نوئس والنته، ۴۸ ساله و تبعه پرتگال، متهم است که در ۱۳ دسمبر با ورود به ساختمان پوهنتون براون و گشودن آتش به روی محصلانی که در حال سپری کردن امتحان بودند، دو نفر را کشته و ۹ نفر را زخمی کرده است.

او همچنین متهم است که دو روز بعد، یک استاد پوهنتون در انستیتوت تکنالوژی ماساچوست را به قتل رسانده است.

وزیر امنیت داخلی امریکا در رسانه‌های اجتماعی نوشت که نوئس والنته «در سال ۲۰۱۷ از طریق برنامه ویزه مهاجرتی قرعه کشی وارد ایالات متحده شد و گرین کارت دریافت کرد.»

نوئم نوشت: «به دستور رئیس جمهور ترمپ، من فوراً به اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده دستور می‌دهم برنامه DV1 را متوقف کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ امریکایی دیگری توسط این برنامه فاجعه‌بار آسیب نمی‌بیند.»

وی افزود: «این فرد شرور هرگز نباید در کشور ما اجازه ورود می‌یافت.»

پولیس عصر پنجشنبه اعلام کرد که نوئس والنته خودکشی کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!