Connect with us

رویداد های اخیر

مجاهد: تخطی‌هایی توسط امریکا در تطبیق توافق‌نامه دوحه انجام شده است

منتشر شده

در

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی به مناسبت چهارساله‌گی توافق‌نامه دوحه گفته که «تخطی‌هایی» از سوی امریکا در تطبیق توافق‌نامه دوحه انجام شده است.

آقای مجاهد در یک پیام صوتی گفته است: «بعضی از تخطی‌ها از این پیمان هم از طرف امریکایی‌ها وجود داشته که در ذیل تشریحات متن پیمان دوحه، آن‌ها وعده کرده بودند که باید تعامل شان با افغانستان عادی باشد و باید روابط حسنه داشته باشند؛ در آبادی افغانستان سهم بگیرند و جلو پیشرفت افغانستان را نگیرند که چنین نشد.»

مجاهد افزوده است: «هنوز هم لیست‌های سیاه وجود دارد؛ تحریمات وجود دارد؛ پول مردم افغانستان قید شده و هم‌چنان جلو به رسمیت شناختن گرفته شده و تعامل به وضعیت عادی برنگشته از طرف امریکا.»

توافق‌‌نامه دوحه پس از یازده دور گفتگو در دهم حوت سال ۱۳۹۸ هجری خورشیدی از سوی ملا عبدالغنی برادر و زلمی خلیل‌زاد، نماینده وقت امریکا برای صلح افغانستان در قطر امضا شد. با گذشت چهار سال از این توافق‌نامه، امارت اسلامی و ایالات متحده امریکا بارها یکدیگر را به نقض این توافق‌نامه متهم کرده‌اند.

آقای برادر در این نشست در دهم حوت ۱۳۹۸ گفته بود: «توافق‌نامه موفقیت‌آمیز میان امارت اسلامی و امریکا برای مردم مجاهد افغانستان و جامعه بین‌المللی خوب است. برای همه تبریک می‌گویم. امارت اسلامی افغانستان به این توافق‌نامه با امریکا متعهد است. ما خواهان نظام سیاسی و نظامی منظم و داشتن روابط خوب با تمام همسایه‌گان، کشورهای منطقه و جامعه بین‌المللی هستیم.»

براساس این توافق، امریکا نیروهایش را از افغانستان بیرون کرد اما امارت اسلامی به این باور است که امریکا به این توافق‌نامه پس از خروج عمل نکرد.

نجیب شمال، آگاه روابط بین‌الملل در این مورد گفته است: «امریکا نخواست تا فعلن تلاش‌هایی در جهت حذف نام‌های رهبران طالبان از لیست سیاه سازمان ملل متحد نماید و هم‌چنان حکومت سرپرست تا فعلن نتوانست حکومت دلخواه مردم افغانستان را ایجاد نماید تا زمینه‌های سهم‌گیری همه اقوام در حکومت دخیل باشد.»

هرچند امریکا همواره امارت اسلامی را به نقض توافق‌نامه متهم می‌کند، اما کابل می‌گوید که به تعهد خود پابند است و آن‌را عملی نیز کرده است.

امارت اسلامی باور دارد که امریکا یکی از موانع بزرگ فرا راه به رسمیت شناخته شدن حکومت سرپرست است.

درهمین حال، رییس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر هم‌چنان گفته است که برخی سازمان‌ها و گروه‌های مغرض با نشر گزارش‌های غیر واقعی از وضعیت افغانستان، سبب نگرانی کشورها می‌شوند.

سهیل شاهین از جامعه جهانی خواسته است که باید حقیقت‌های موجود را در افغانستان درک کنند که دیگر این کشور برای هیچ کشوری تهدید نیست.

با وجود امضای این توافق‌نامه، هرچند در حال حاضر امریکا روابط دیپلوماتیک رسمی با دولت سرپرست ندارد، اما کمک‌هایش به افغانستان هم‌چنان ادامه دارد و براساس گزارش مفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگر)، ایالات متحده در بیش از دوسال پسین، بیش از دو ملیارد دالر به افغانستان کمک کرده که به گفته سیگر، این کمک از طریق اداره‌های سازمان ملل متحد و موسسه‌های غیر دولتی انجام شده است.

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست چهل‌ودومین گروه کاری افغانستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار شد

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

Published

on

در تاریخ ۳ دسمبر ۲۰۲۵، چهل‌ودومین نشست گروه کاری افغانستان وابسته به شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در مقر این سازمان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات سرمنشی سازمان، هیأت‌های کشورهای عضو، و نمایندگان نهادهای مهم بین‌المللی از جمله دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل، مرکز منطقوی سازمان ملل برای دیپلوماسی پیش‌گیرانه، مرکز ضدتروریزم کشورهای مشترک‌المنافع، ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان همکاری شانگهای، شورای فرماندهان سرحدی کشورهای مشترک‌المنافع و صلیب سرخ بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، وضعیت جاری افغانستان به گونهٔ همه‌جانبه مورد بررسی قرار گرفت و اشتراک‌کنندگان از تداوم خطرات بالقوه و تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

اعضا بر اهمیت تداوم کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به مردم افغانستان تأکید ورزیدند و خواستار تقویت نقش نهادهای منطقه‌ای در حمایت از ثبات و رفاه مردم شدند.

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

در پایان این نشست، صورت‌جلسهٔ رسمی و طرح کاری گروه برای نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۶ به تصویب رسید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!