Connect with us

رویداد های اخیر

آنتونی بلینکن با ارایه‌ی اسناد کامل بررسی خروج امریکا از افغانستان موافقت کرد

منتشر شده

در

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفت آنتونی بلینکن با درخواست او برای ارایه تمام اسناد محرمانه مربوط به خروج امریکا از افغانستان موافقت کرده است.

مایکل مک‌کال گفت فعلآ جلسه بررسی طرح اتهام سرپیچی وزیر خارجه از دستور کانگرس را به تعویق می‌اندازد.

مک‌کال گفت که «این اسناد اطلاعات مهمی را برای تحقیقات مربوط به خروج نیروها در اختیار ما قرار خواهد داد.»

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا در ماه جدی ١٤٠١ از وزارت خارجه‌ی آن‌ کشور خواسته بود تا مجموعه‌ای از اسناد دولتی در مورد خروج نیروها را در اختیار این کمیته قرار دهد. اما، وزیر خارجه امریکا با ارایه بخشی از این اسناد موافقت نکرده بود.

این اسناد شامل متن مصاحبه‌ها با مقام‌ها و ماموران امریکایی است که مسوول برنامه‌ریزی و مدیریت خروج سربازان امریکایی از افغانستان بودند و جز گزارش بررسی‌های وزارت خارجه است که بعد از خروج آشفته نیروهای امریکایی از کابل تهیه شد.

آقای مک‌کال هفته گذشته بلینکن را تهدید کرده بود که اگر این اسناد را به کمیته روابط خارجی مجلس ارائه نکند، جلسه بررسی طرح اتهام سرپیچی وزیر خارجه از دستور کانگرس را که جرم محسوب می‌شود، روز پنج‌شنبه (۱۷ حوت) برگزار خواهد کرد.

وی گفت که شب گذشته «صحبت تیلیفونی خوبی» با بلینکن داشته و به او اطمینان داد که امروز اسناد را در اختیار کمیته روابط خارجی قرار خواهد داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا نیز گفت که با کمیته مجلس نمایندگان برای حل این موضوع در تماس اند.

این کمیته ماه هاست که به دنبال اطلاعات بیشتر از وزارت امور خارجه در مورد خروج از افغانستان در آگست ۲۰۲۱ می‌باشد. جمهوری‌خواهان و برخی از دموکرات‌ها می‌گویند که حکومت بایدن هیچ‌گاه گزارش کاملی از عملیات هرج و مرج خروج که در جریان در آن ۱۳ نظامی امریکایی کشته شدند، ارایه نکرد.

جمهوری‌خواهان می‌گویند که ارایه اسناد به تکمیل تحقیقات آنها و شکل دادن به مصوبه‌ای برای جلوگیری از تکرار از «اشتباهات فاجعه بار» در آینده کمک خواهد کرد.

رویداد های اخیر

لاتویا پس از انتشار اسناد اپستین، تحقیقات در مورد قاچاق انسان را آغاز کرد

Published

on

پولیس لاتویا اعلام کرده که این کشور پس از انتشار اسناد مربوط به دوسیه جفری اپستین، مجرم جنسی امریکایی، تحقیقات جنایی در مورد قاچاق احتمالی انسان را آغاز کرده است.

پولیس در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تحقیقات بر «استخدام احتمالی اتباع لاتویا برای سوء‌استفاده جنسی در ایالات متحده» متمرکز خواهد بود.

پولیس از قربانیان احتمالی خواسته است تا خود را معرفی کنند.

ادگارز رینکویچ، رئیس جمهور لاتویا، پس از آنکه رادیوی دولتی گزارش داد که اسناد اپستین شامل اطلاعات پاسپورت و جزئیات سفر چندین زن لاتویایی است، خواستار تحقیقات شد.

اریک نیسانس، رئیس اداره مدلینگ ناتالی که در اسناد ذکر شده است، هرگونه اطلاع از تخلف را تکذیب کرد.

انتشار میلیون‌ها سند مربوط به اپستین توسط وزارت عدلیه ایالات متحده، ارتباطات این سرمایه‌دار و مجرم جنسی را با بسیاری از افراد برجسته در سیاست، امور مالی، تحصیلات و تجارت آشکار کرده است. دونالد ترمپ، بیل کلینتون، ایلان ماسک و بیل گیتس در میان این افراد اند.

لتوانیا، همسایه لاتویا، اوایل این هفته تحقیقات خود را در مورد قاچاق انسان آغاز کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

۲۸۱ افغان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی داده اند

Published

on

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که ۲۸۱ شهروند افغانستان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی ارائه داده‌اند.

طبق گزارش، افغانستان در جایگاه سوم از لحاظ تعداد درخواست‌های پناهندگی قرار دارد. سوریه با ۳۱۹۶ درخواست در رتبه دوم قرار دارد.

خبرگزارش تاس نوشته است که بیشترین تعداد درخواست‌های پناهندگی را در سال گذشته شهروندان اوکراین (۳۳۳۲) ارائه داده اند.

ازبیکستان (۱۷۶ متقاضی) و آلمان (۱۲۹) نیز در سال گذشته در میان پنج ملیت برتر متقاضی پناهندگی در روسیه بوده اند. در مجموع، ۸۲۲۰ شهروند خارجی در سال ۲۰۲۵ درخواست پناهندگی موقت داده‌اند که در مقایسه با سال ۲۰۲۴، ۱۳۴۱ مورد افزایش داشته است.

پناهندگی موقت در روسیه، اقامت قانونی، زمینه کار بدون مجوز، دسترسی به مراقبت‌های صحی تحت پوشش بیمه اجباری، اسناد مسافرتی، فرصت‌های تحصیلی و کمک مالی را فراهم می‌کند. همچنین این اولین قدم برای اخذ اجازه اقامت موقت و در نهایت شهروندی روسیه محسوب می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!