Connect with us

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت داخله و وزیر خارجه ازبکستان درباره پروژه‌های اقتصادی بحث کردند

منتشر شده

در

 وزارت امور داخله می‌گوید که سرپرست این وزارت روزگذشته (سه‌شنبه، ۲۲حوت) با وزیر خارجه ازبکستان دیدار و در باره پروژه های اقتصادی بحث نمودند.

دراین دیدار سراج‌الدین حقانی ضمن پذیرایی، در مورد روابط هر دو کشور و حسن همسایه‌گی صحبت نمودند.

همچنان آقای بختیار سعیدوف ادیلوویچ، وزیر خارجه ازبکستان از تلاش‌های امارت اسلامی افغانستان در تامین امنیت کشور، مبارزه با مواد مخدر و ثبات منطقه‌ای ابراز خوشی کرد.

هردو جانب درباره مسایل دوجانبه، موارد مشترک فرهنگی و تاریخی و همچنان پروژه‌های  اقتصادی دو کشور بحث و تبادل نظر کردند.

آقای حقانی در مورد وضعیت امنیتی اطمینان داده و آغاز پروژه‌های اقتصادی  را برای ثبات منطقه مهم دانست.

پیش از این ملا محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرای امارت اسلامی با وزیر خارجه ازبکستان؛ عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده خاص رییس‌جمهور آن کشور و هیأت همراه‌شان دیدار کرد.

آقای سعیدوف در این دیدار گفت، کشورش هیچ‌گاه افغانستان را تنها نمی‌گذارد بلکه، خواهان گسترش روابط با افغانستان است.

وزیر خارجه اوزبکستان افزود، کشورش می‌خواهد با ایجاد کارخانه تولید سمنت، استخراج زغال‌سنگ و پروژه تولید ۲۰۰ میگاوات برق از زغال‌سنگ در افغانستان، سرمایه‌گذاری کند.

وی با اشاره به خط‌ آهن ترانس – افغان افزود، در آینده نزدیک تیم مسلکی و متخصص اوزبکستان به‌منظور بررسی تخنیکی این پروژه به افغانستان سفر خواهد کرد.

ازسویی هم در این دیدار، محمد حسن آخند افغانستان و اوزبکستان را دو کشور باهم برادر خواند و بر تقویت روابط همه‌جانبه میان دو کشور تأکید کرد.

رئیس‌الوزرای امارت اسلامی به جانب اوزبکستانی اطمینان داد که در زمینه تطبیق این پروژه‌ها، رهنمایی لازم را برای اداره‌ها و مسوولان مربوط انجام می‌شود.

در عین حال، بختیار سعیدوف و هیات همراه‌اش در کابل با ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرا دیدار داشته است.

معاونیت اقتصادی در یک خبرنامه به نقل از بختیار سعیدوف نوشته است که تاشکند در آینده نزدیک سفیر امارت اسلامی را می‌پذیرد.

وزیر خارجه ازبکستان هم‌چنان در کابل گفته است که کشورش آماده است تا در بخش‌های تخنیکی کانال قوش‌تیپه با امارت اسلامی همکاری کند.

بر بنیاد این خبرنامه، ملا عبدالغنی برادر تاکید کرده که افغانستان و ازبکستان در بخش‌های گوناگون منافع مشترک دارند و اکنون زمینه خوبی برای دست‌یافتن به این منافع فراهم شده است.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!