Connect with us

رویداد های اخیر

جنرال‌های بازنشسته امریکایی مشکلات خروج از افغانستان را تشریح کردند

منتشر شده

در

رئیس پیشین کمیته لوی درستیزان اردوی امریکا در کمیته‌ی خارجی پارلمان آن‌کشور، سقوط اردو و حکومت پیشین افغانستان را یک شکست استراتیژیک دانسته، اما از ماموریت ۲۰ ساله ایالات متحده در افغانستان دفاع کرد. جنرال مارک میلی در این نشست تاکید کرد که تصمیم خروج از افغانستان یک ‌شبه نه، بلکه یک دهه قبل اتخاذ شده بود.

جنرال میلی می‌گوید که امریکا در جریان حضور ۲۰ ساله‌ی در افغانستان، به ساختن اردو و حکومت کمک کرد، اما نتوانست ملت بسازد.

جنرال مارک میلی، رئیس پیشین کمیته لوی درستیزان اردوی امریکا گفت: «در ۲۰ سال، ما و نظامیان در آنجا به ساختن اردو و حکومت کمک کردیم، اما نتوانستیم ملت بسازیم. حکومت سقوط کرد و اردوی که ما از آن حمایت می‌کردیم نابود شد، این یک شکست استراتیژیک است. آن اردو برای ۲۰ سال امید بخش میلیون‌ها افغان بود.»

جنرال‌های بلند رتبه‌ای امریکایی از بهر تاخیر در تخلیه اضطراری از افغانستان، وزارت خارجه امریکا را مورد انتقاد قرار دادند.

جنرال فرانک مکنزی، رئیس پیشین قوماندانی مرکزی اردوی امریکا در این نشست تصریح کرد که رویدادهای اواسط و اواخر اگست ۲۰۲۱ نتیجه مستقیم به تاخیر انداختن چند ماهه خروج امریکا از افغانستان بود

جنرال مکنزی گفت:«من به این باور هستم که رویدادهای اواسط و اواخر اگست ۲۰۲۱ نتیجه مستقیم به تاخیر انداختن چند ماهه شروع عملیات تخلیه بود. همانطور که می‌دانید، تصمیم برای شروع یک عملیات تخلیه بر عهده وزارت خارجه است، نه وزارت دفاع. با وجود این، ما شروع کرده بودیم به مستقرکردن نیروها در منطقه در اوایل جولای، اما ما نتوانستیم کاری انجام دهیم.»

از سویی هم، رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان امریکا در این نشست استماعیه از وزارت‌های دفاع و خارجه ایالات متحده به دلیل عدم پاسخ به سوالات موجود نزد او و نادیده گرفتن برخی مسایل و هشدارها در جریان خروج انتقاد کرد.

مایکل مک کال، رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان امریکا گفت: «در ماه اپریل ۲۰۲۱، دولت بایدن خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را اعلام کرد. پیش از این اعلام، استخبارات و مشاوران بلند رتبه آن مشمول دو جنرال حاضر در اینجا، از وخامت اوضاع و نتایج خروج هشدار دادند. پس از خروج، من و دیگر جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در کانگرس از رئیس‌جمهور خواستیم که با خروج نیروها به سقوط دولت آماده شود که متاسفانه آن هشدارها نادیده گرفته شد.»

اما امارت اسلامی خروج امریکا از افغانستان را شکست آن کشور می‌داند و می‌گوید که واشنگتن باید روحیه تجاوز را کنار بگذارد و راه تعامل را در پیش گیرد.

باوجودی که آخرین سرباز امریکایی از افغانستان در ۳۱ اگست سال ۲۰۲۱ از افغانستان بیرون شد، اما هنوز طیاره‌های بی پیلوت آن‌کشور هرازگاهی در فضای افغانستان گشت‌زنی می‌کنند.

رویداد های اخیر

امریکا بسته‌شدن کمپ السیلیه قطر را ۹ ماه به تعویق انداخت

شاون ون‌دایور، رئیس AfghanEvac، تمدید فعالیت کمپ را یک دستاورد برای ساکنان آن دانسته، اما تأکید کرده است که برای این بحران چندساله به یک راه‌حل دایمی نیاز است.

Published

on

اداره دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بسته‌شدن کمپ «السّیلیه» در قطر را که بیش از هزار افغان مرتبط با نیروهای امریکایی در آن اقامت دارند، برای ۹ ماه به تعویق انداخته است.

به گزارش آسوشیتدپرس، این کمپ قرار بود روز چهارشنبه، همزمان با پایان سال مالی امریکا، بسته شود؛ اما یک مقام امریکایی گفته است که واشنگتن و قطر با تمدید فعالیت آن برای ۹ ماه توافق کرده‌اند.

در این کمپ ۱۰۳۹ افغان حضور دارند که شماری از آنان به‌عنوان ترجمان یا در بخش‌های دیگر در جریان جنگ ۲۰ ساله امریکا در افغانستان با نیروهای امریکایی همکاری کرده‌اند. شماری دیگر نیز اعضای خانواده نظامیان امریکایی هستند.

وزارت خارجه امریکا درباره تمدید فعالیت کمپ به‌گونه فوری اظهار نظر نکرده، اما گفته است که برای یافتن راه‌حلی تلاش می‌کند تا امنیت ساکنان تأمین شود و آنان بتوانند زندگی جدیدی را در خارج از افغانستان آغاز کنند.

بر اساس آمار سازمان AfghanEvac، بیش از ۷۰ درصد ساکنان این کمپ را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. آنان پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱، مدت طولانی در انتظار انتقال به امریکا یا کشور دیگری بوده‌اند.

شاون ون‌دایور، رئیس AfghanEvac، تمدید فعالیت کمپ را یک دستاورد برای ساکنان آن دانسته، اما تأکید کرده است که برای این بحران چندساله به یک راه‌حل دایمی نیاز است.

به گزارش آسوشیتدپرس، با وجود تمدید ۹ ماهه، هنوز مشخص نیست که ساکنان کمپ در نهایت به امریکا منتقل خواهند شد یا خیر. وزارت خارجه امریکا گفته است که در این مدت گزینه‌های اسکان داوطلبانه برای تمامی ساکنان کمپ را بررسی خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش وزارت امنیت داخلی امریکا: در بررسی پرونده‌های پناهندگی افغان‌ها «۴۰ درصد خطا» وجود داشته است

گزارش‌های قبلی دفتر بازرس ویژه وزارت امنیت داخلی نیز از آسیب‌پذیری‌ها در روند شناسایی و رسیدگی به اطلاعات منفی درباره افراد منتقل‌شده از افغانستان خبر داده بود.

Published

on

وزارت امنیت داخلی ایالات متحده امریکا می‌گوید یک ارزیابی جدید از روند بررسی درخواست‌های پناهندگی افغان‌هایی که از طریق برنامه “عملیات متفقین خوش آمدید” وارد امریکا شده‌اند، میزان خطای ۴۰ درصدی را نشان داده است.

بر اساس بیانیه این وزارت، دفتر بازرس ویژه وزارت امنیت داخلی امریکا روند بررسی پرونده‌ها را ارزیابی کرده و گفته است که در برخی موارد، فرصت شناسایی نام‌های مستعار متقاضیان و تطبیق آن با اطلاعاتی که می‌توانست بر واجد شرایط بودن آنان برای پناهندگی تأثیر بگذارد، از دست رفته است.

وزارت امنیت داخلی امریکا گفته است برنامه “عملیات متفقین خوش آمدید” در دولت جو بایدن ایجاد شد و پس از شکایتی حقوقی در سال ۲۰۲۳، اداره خدمات شهروندی و مهاجرت امریکا مکلف شد ۹۰ درصد درخواست‌های پناهندگی این برنامه را در مدت ۱۵۰ روز بررسی کند.

در بیانیه وزارت امنیت داخلی، مارک‌وین مولین، وزیر امنیت داخلی امریکا، با انتقاد از نحوه اجرای این برنامه گفت: «اگر حتی یک مجرم خطرناک یا تروریست وارد کشور ما شود، جان شمار زیادی از امریکایی‌ها به خطر می‌افتد.»

این وزارت همچنین به چند مورد بازداشت اتباع افغان در امریکا اشاره کرده و گفته است برخی از افراد که از طریق این برنامه وارد امریکا شده بودند، بعداً به اتهام‌های جنایی یا مرتبط با امنیت ملی بازداشت شدند.

با این حال، گزارش‌های قبلی دفتر بازرس ویژه وزارت امنیت داخلی نیز از آسیب‌پذیری‌ها در روند شناسایی و رسیدگی به اطلاعات منفی درباره افراد منتقل‌شده از افغانستان خبر داده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

محکمه عالی سند پاکستان؛ محصلین افغان می‌توانند به صنف‌های درسی بازگردند

افتخار شاه، وکیل برخی از محصلین، گفته است که این حمایت قضایی شامل ۲۹ محصل در یک پرونده و سه محصل در پرونده‌ای دیگر می‌شود.

Published

on

محکمه عالی ایالت سند پاکستان روز سه‌شنبه به یک پوهنتون طبی دستور داد تا محصلین افغان را دوباره به صنف‌های درسی راه دهد و حمایت موقت قضایی از محصلینی را که با دستور بازگشت به افغانستان مخالفت کرده‌اند، تمدید کرد.

این حکم در حالی صادر شده است که شورای طبی و طبی دندان پاکستان در ماه جاری به مراکز آموزشی دستور داده بود محصلین افغانِ ثبت‌نام‌شده را برای بازگشت به افغانستان آماده کنند و پذیرش یا جابه‌جایی محصلین جدید افغان را در سال تحصیلی جاری متوقف سازند.

با این حال، وزارت خارجه پاکستان گفته است محصلین دارای ویزه‌ی معتبر که در دوره‌های آموزشی شناخته‌شده ثبت‌نام هستند، می‌توانند تحصیلات خود را تکمیل کنند؛ موضوعی که درباره چگونگی اجرای دستور شورای طبی ابهام ایجاد کرده است.

محکمه عالی سند پیش از این نیز در ۱۴ سپتامبر اجرای این دستور را برای محصلینی که به آن اعتراض کرده بودند، متوقف کرده بود. در جلسه روز سه‌شنبه، وکیل محصلین گفت پوهنتون طبی جناح سند از حضور محصلین افغان در صنف‌ها جلوگیری کرده، دسترسی بایومتریک آنان را غیرفعال ساخته و برای تخلیه آنان از لیله‌ها اقدام کرده است.

محکمه دستور داده است دسترسی محصلین به صنف‌ها و لیله‌ها دوباره برقرار شود و تا برگزاری جلسه بعدی، روند تحصیل آنان متوقف نشود.

افتخار شاه، وکیل برخی از محصلین، گفته است که این حمایت قضایی شامل ۲۹ محصل در یک پرونده و سه محصل در پرونده‌ای دیگر می‌شود.

پرونده محصلین افغان در حالی ادامه دارد که محکمه‌ی در پنجاب و خیبرپختونخوا نیز در پرونده‌های جداگانه برای شماری از محصلین و داکتران افغان حمایت موقت صادر کرده‌اند؛ اما محکمه عالی بلوچستان درخواست شماری از اتباع افغان برای ادامه آموزش و دوره‌های طبی را رد کرده است.

همچنان، یک محکمه در اسلام‌آباد به‌طور جداگانه از یک داکتر افغان که در دوره تخصصی تحصیل می‌کند، حمایت کرده است. این احکام هنوز وضعیت محصلین و داکتران افغان در سراسر پاکستان را به‌گونه نهایی مشخص نکرده است.

برخی از محصلین پرونده سند با استفاده از بورسیه دولت پاکستان برای اتباع افغان تحصیل می‌کنند. دو محصل زن که انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۷ از یک رشته طبی در کراچی فارغ شوند، گفته‌اند که بازگشت پیش از تکمیل تحصیلات می‌تواند باعث توقف آموزش آنان شود.

این موضوع برای محصلین زن اهمیت بیشتری دارد، زیرا امارت اسلامی در افغانستان ادامه تحصیل زنان در آموزش عالی، از جمله آموزش‌های طبی، را ممنوع کرده‌است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!