Connect with us

رویداد های اخیر

معاون سرمنشی ملل متحد در امور سیاسی و صلح با سرپرست د افغانستان بانک دیدار کرد

منتشر شده

در

رزماری دیکارلو، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح با هدایت الله بدری، سرپرست د افغانستان بانک دیدار و دو طرف در مورد وضعیت اقتصادی، سکتور مالی و بانکی گفتگو کرده اند.

طبق خبرنامه د افغانستان بانک که امروز یکشنبه (۳۰ ثور) منتشر شد، آقای بدری در این دیدار گفت که تحریم‌های اعمال شده بر سکتور بانکی افغانستان از سوی کشورهای جهان بر ثبات مالی افغانستان تاثیر منفی داشته و زیان های بیشتری را متوجه مردم کرده است.

وی افزود که این تحریم‌ها قدرت توان خرید مردم را تضعیف و دسترسی بانک‌های افغانستان به سیستم های مالی و بانکی بین المللی را دچار مشکل نموده است.

به گفته وی، هرچند د افغانستان بانک توانسته است که در شرایط دشوار، مشکلات نقدینگی سکتور بانکی را بهتر مدیریت کند و پیشرفت‌هایی در این زمینه نیز حاصل شده و وضعیت روز به روز بهتر می شود؛ اما موجودیت تحریم‌های بین المللی باعث می‌شود تا برخلاف قوانین، مقررات و پالیسی‌های د افغانستان بانک، مبادلات بین المللی از مجاری غیر رسمی انجام شود.

آقای بدری تصریح کرد که د افغانستان بانک در پرتو اصول اسلامی، چارچوب قانونی و مقرراتی را برای توسعه اعطای قرضه‌های کوچک ایجاد کرده است تا مردم بتوانند با شرایط آسان، قرضه های کوچک دریافت کنند و کار های خود را توسعه دهند.

طبق خبرنامه د افغانستان بانک، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد نقش سکتور بانکی در رشد اقتصادی را مهم خوانده و گفته است که استفاده از تجارب کشورهای جهان و تقویت سکتور خصوصی در توسعه خدمات مالی، اعطای قرضه های کوچک و تامین مالی اسلامی بسیار مهم بوده و نیاز به کار مشترک دارد.

رویداد های اخیر

آرشیف ملی افغانستان سال گذشته صدها سند تاریخی را دیجیتل‌سازی کرده است

Published

on

وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان می‌گوید که آرشیف ملی در سال ۱۴۰۴ هجری خورشیدی، صدها سند تاریخی، نسخه‌های خطی و کتاب را دیجیتل‌سازی کرده است.

به گفته این وزارتخانه، آرشیف ملی در طول سال گذشته ۷۴۱ جلد کتاب، ۲۳۲ نسخه خطی، ۳۵۸ فرمان و یک نسخه نسب‌نامه را دیجیتل‌سازی کرده است.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که در همین مدت ۸۳۰ جلد کتاب، ۶۰ نسخه خطی و چهار فرمان ترمیم و صحافت شده است.

علاوه بر این، ۳۲ نسخه خطی جدید به آرشیف ملی تحویل داده شده است که مجموعه اسناد تاریخی کشور را غنی‌تر می‌کند.

مقامات بارها بر اهمیت حفظ اسناد تاریخی و نسخه‌های خطی تأکید کرده‌اند، که بسیاری از آنها قدمت چندین قرن دارند و منعکس‌کننده میراث فرهنگی غنی کشور است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!