Connect with us

رویداد های اخیر

هند: دهلی‌نو به پشتیبانی از مردم افغانستان ادامه می‌دهد

منتشر شده

در

راندیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند می‌گوید که دهلی‌نو به پشتیبانی از مردم افغانستان ادامه می‌دهد و این سیاست «پایدار» آنان در قبال مردم افغانستان است.

راندیر جیسوال همچنان افزوده است که هند بندر چابهار را به هدف فراهم‌سازی کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان و کشورهای محاط به خشکه در آسیایی مرکزی استفاده می‌کند.

آقای جیسوال گفته است: «این سیاست پایدار ما است که از مردم افغانستان به‌ ویژه از طریق کمک‌های بشردوستانه، غذا، دارو و غیره حمایت می‌کنیم. ما از چابهار برای این هدف خاص استفاده می‌کنیم.»

این مقام هندی نیز افزوده که بندر چابهار یک پروژه مهم برای ایجاد اتصال در منطقه و ارایه کمک‌های بشردوستانه است.

پیش از این، مقام‌های دیگر هندی گفته بودند که دهلی‌نو تلاش خواهد کرد تا از طریق بندر چابهار به افغانستان و آسیای مرکزی وصل شود و مبادلات تجارتی را گسترش دهد.

میرویس حاجی‌زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری در این مورد گفت: «چابهار هم یک دهلیز اقتصادی تجارتی است. تمرکز هندوستان که بالای چابهار بیشتر است، به خاطر این است که هند می‌تواند بالای آسیای مرکزی راه پیدا بکند. از مسیر افغانستان به آسیای مرکزی تجارت خود را بیشتر بسازد؛ عواید به همه کشورها خوبتر است و افغانستان هم می‌تواند که از مسیر چابهار به هندوستان و به دیگر کشورها صادارت داشته باشد.»

اخیراً هند و ایران قرارداد ده ساله‌ را برای توسعه بندر چابهار امضا کرده‌اند که از طریق آن هند می‌تواند کالاهای تجارتی خود را به افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی صادر کند.

توسعه بندر چابهار یکی از پروژه‌های سه‌جانبه میان ایران، هند و افغانستان است که قرارداد آن در سال ۱۳۹۵ هجری خورشیدی میان کابل، دهلی‌نو و تهران امضا شد.

بندر چابهار یکی از گزینه‌های افغانستان و هند برای دور زدن پاکستان بر شمرده می‌شود زیرا در سال‌های پسین روابط تجارتی و ترانزیتی میان افغانستان و پاکستان از ثبات کافی برخوردار نبوده است.

امارت اسلامی همچنان گفته است که بندر چابهار یکی از بندرهای حیاتی برای افغانستان نیز است و در ترانزیت منطقه، افغانستان جایگاه خاصی دارد. از این رو، بندر چابهار نیز از اهمیت ویژه‌‌ برخوردار است.

رویداد های اخیر

گفتگوهای هیئت کابل با نمایندگان اتحادیه اروپا در بروکسل پایان یافت

Published

on

منابع به آریانانیوز می‌گویند که گفتگوهای هیئت امارت اسلامی با نمایندگان اتحادیه اروپا در بروکسل امروز (سه‌شنبه) به پایان رسیده است.

به گفته منابع، دو طرف در این دیدار درباره ازسرگیری خدمات قونسلگری برای افغان‌ها در حوزه اروپا، ضرورت اقدامات اعتمادسازی، گسترش حضور قونسلگری و روند باعزت بازگشت شهروندان افغان گفتگو کرده‌اند.

این هیئت به رهبری عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه، به بروکسل سفر کرده بود و نمایندگان وزارت امور داخله نیز در ترکیب آن حضور داشتند.

این نخستین بار است که یک هیئت از امارت اسلامی به‌گونه رسمی از سوی اتحادیه اروپا به بروکسل دعوت شده و با نمایندگان اروپایی وارد گفتگو می‌شود.

اشتراک‌کنندگان این نشست، گفتگوها را سازنده توصیف کرده و ابراز امیدواری کرده‌اند که این روند زمینه‌ساز پیشرفت‌های مثبت و تأمین حقوق قونسلگری افغان‌های مقیم اروپا شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد بازسازی ۱۵ کیلومتر شاهراه سالنگ جنوبی به ارزش بیش از ۱.۲ میلیارد افغانی امضا شد

Published

on

وزارت فواید عامه اعلام کرده که در ادامه روند بازسازی اساسی شاهراه سالنگ، قرارداد بازسازی ۱۵ کیلومتر از این شاهراه مهم و ترانزیتی در مربوطات سالنگ جنوبی به امضا رسیده است.

ارزش این قرارداد بیش از ۱ میلیارد و ۲۵۲ میلیون افغانی اعلام شده و قرار است کار عملی پروژه به‌زودی آغاز شود.

وزیر فواید عامه در مراسم امضای قرارداد گفته است که شاهراه سالنگ‌ها از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی کشور است و باید کارهای بازسازی آن با دقت، کیفیت و مطابق معیارهای تخنیکی به پیش برده شود.

بر اساس معلومات وزارت، بخش قرارداد شده از ساحه اولنگ آغاز شده و تا جبل‌السراج به طول ۱۵ کیلومتر و عرض ۱۲ متر به شکل اساسی و اسفالتی بازسازی خواهد شد.

همچنین در این پروژه ساخت ۵ پایه پلچک جدید، عریض‌سازی ۳۳ پلچک و ساخت ۶۰۰ متر جویچه در یک طرف سرک نیز شامل است.

وزارت فواید عامه می‌گوید که سالنگ جنوبی از ساحه تونل الی اولنگ به شکل کانکریتی شامل پلان است که قسمت زیاد آن تکمیل شده و کار متباقی آن جریان دارد.

این وزارت همچنین گفته است که بازسازی شاهراه سالنگ‌ها در سه بخش (سالنگ جنوبی، سالنگ شمالی و خنجان الی دوشی) جریان دارد و تاکنون بخش‌های مختلف از جمله تونل و گالری‌ها در سه طبقه کانکریت به شکل اساسی بازسازی شده است.

 شاهراه سالنگ‌ها از مهم‌ترین مسیرهای ترانسپورتی کشور است که شمال افغانستان را به کابل وصل می‌کند و نقش مهمی در رفت‌وآمد مردم و انتقال کالاهای تجارتی و محصولات زراعتی دارد.

Continue Reading

International Sports

مسی در گولزنی جام جهانی ریکارد ثبت کرد؛ ارجنتاین به مرحله حذفی رسید

کپیتان ارجنتاین در این دیدار حساس از گروه J هر دو گول تیمش را به ثمر رساند و تعداد گول‌هایش در جام جهانی را به ۱۸ رساند. او با این کار، ریکارد میروسلاو کلوزه از آلمان (۱۶ گول) را شکست.

Published

on

لیونل مسی روز دوشنبه با پیروزی ۲ بر صفر ارجنتاین در برابر اتریش، صفحه دیگری به کارنامه درخشان خود افزود و به بازیکنی تبدیل شد که بیشترین گول را در تاریخ جام جهانی به ثمر رسانده است.

کپیتان ارجنتاین در این دیدار حساس از گروه J هر دو گول تیمش را به ثمر رساند و تعداد گول‌هایش در جام جهانی را به ۱۸ رساند. او با این کار، ریکارد میروسلاو کلوزه از آلمان (۱۶ گول) را شکست.

مسی که تنها چند روز تا ۳۹ سالگی‌اش باقی مانده، با وجود از دست دادن یک پنالتی در دقایق ابتدایی، در لحظات مهم بازی درخشید. عملکرد او باعث شد ارجنتاین، مدافع عنوان قهرمانی، شروع قدرتمند خود در جام جهانی را حفظ کند و به مرحله ۳۲ تیم برتر صعود نماید.

مسی هشت بار توپ طلا را برنده شده است، در شش بازی پیاپی جام جهانی گولزنی کرده و با پنج گول این فصل جام جهانی در جمع پیشتازان رقابت برای کسب توپ طلا قرار دارد.

علاقه‌مندان فوتبال در افغانستان می‌توانند جام جهانی را به صورت زنده از شبکه رادیو تلویزیون آریانا تماشا کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117