Connect with us

رویداد های اخیر

انگلستان به پروگرام غذایی جهان در افغانستان به برنامه‌های عاجل و انعطاف‌پذیری ۴۰ میلیون پوند کمک می‌کند

در مجموع ۲۹ میلیون دالر امریکایی برای خانواده‌ها بشکل پول نقد یا وُچر توزیع خواهد شد تا آنها بوسیله آن از مارکیت محلی یا دکان‌های محلی مواد غذایی بدست بیاورند.

منتشر شده

در

پرو گرام غذایی جهان ملل متحد در افغانستان (WFP) از بدست آوردن ۴۰ میلیون پوند (بیشتر از ۵۰ میلیون دالر امریکایی) از سوی اداره منافع مشترک و انکشاف خارجی (FCDO) انگلستان استقبال می‌کند.

پرو گرام غذایی جهان می‌گوید که با این کمک قادر خواهد بود که برای ۱.۲ میلیون مردم بطور مستقیم کمک‌های عاجل غذایی برساند. بر علاوه آن، پرو گرام غذایی جهان در نظر دارد که برای نزدیک به ۱۵۰،۰۰۰ طفل و۱۴۰،۰۰۰ زنان حامله و شیرده خدمات جلوگیری از سؤی تغذیه فراهم نماید.

دراعلامیه پرو گرام غذایی جهان آمده است که: « بالاخره،‌ پرو گرام غذایی جهان خواهد توانست که حد اکثر ۷۷،۰۰۰ مستحقین دارای عدم مصؤنیت غذایی را برای اشتراک در پروژه‌های عام المنفعه که با جوامع کمک می‌کند تا در برابر تاثیرات اقلیم بیشتر تولیدی و انعطاف پذیر باشند،‌ انتخاب نماید.»

همیش فالکونر وزیر انگلستان برای شرق میانه و افریقای شمالی گفت: «این کمک با پرو گرام غذایی جهان به بیشتر از یک میلیون مردم کمک‌های عاجل غذایی و تغذیه فراهم خواهد کرد. ما به همین گونه بالای برنامه‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنیم که در به وجود آوردن انعطاف پذیری در جوامع متاثر کمک خواهد کرد، آنان را بطور بهتر در مقابل تاثیرات تغیر اقلیم آماده و مجهز میسازند.»

با این کمک اخیر پروگرام غذایی جهان در مجموع ۹،۰۰۰ متریک تُن مواد غذایی مورد نیاز: آرد غنی شده گندم،‌ روغن نباتی غنی شده، دال نخود و نمک آیودین دار برای توزیع از طریق برنامه‌های عاجل و انعطاف پذیر و ۱،۹۰۰ متریک تُن مواد غذایی خاص بمنظور جلوگیری از سؤی تغذیه خریداری خواهد کرد.

در اعلامیه همچنان آمده است که، در مجموع ۲۹ میلیون دالر امریکایی برای خانواده‌ها بشکل پول نقد یا وُچر توزیع خواهد شد تا آنها بوسیله آن از مارکیت محلی یا دکان‌های محلی مواد غذایی بدست بیاورند.

شا-وی لی رئیس پرو گرام غذایی جهان در افغانستان گفت: «پروگرام غذایی جهان اکثراً برای خانم‌های افغان و خانواده‌های که به سختی می‌تواند نیازمندی‌های زندگی را فراهم کند و برای زنده ماندن به کمک مواد غذایی نیاز دارند، منحیث آخرین خط زندگی باقی مانده است.

وی افزود: «با حمایت همکاران ما مانند انگلستان،‌ پروگرام غذایی جهان می‌تواند به بعضی از نیازمندترین مردم برسد و درعین حال برای جوامع دور افتاده به ایجاد یک آینده انعطاف پذیر و دارای مصؤونیت غذایی ادامه دهد.»

هدف برنامه انعطاف پذیری پروگرام غذایی جهان در افغانستان این است که به مشکلات ناشی از تغیر اقلیم مانند خشکسالی و سیلاب‌ها که در گسترش گرسنگی سهم دارد، ازطریق ابتکار کمک مواد غذایی درمقابل ایجاد سرمایه‌های عامه (FFA) جواب دهد. اشتراک کننده‌گان با کارکردن درپروژه‌های شش ماهه بسطح جامعه مانند کانال‌های آبیاری و دیوارهای استنادی که تمامی قریه‌جات و جوامع از آن بهرمند می‌شوند کمک مواد غذایی بدست می‌آورند.

این کمک همچنان به پروگرام غذایی جهان اجازه خواهد داد که از طریق توزیع تخم‌ها و تجهیزات هوشمند اقلیمی،‌ ایجاد باغچه‌های خانگی، پروسس مواد غذایی به وسیله خشکن‌های آفتابی و نگهداری زنبور عسل دهقانان کوچک را حمایت کند.

در مجموع در سال ۲۰۲۳ میلادی پروگرام غذایی جهان از طریق تمامی برنامه‌های خویش به ۱۸.۶ میلیون مردم کمک کرد،‌ از این جمله ۹.۴ میلیون آن زنان و دختران بودند. پروگرام غذایی جهان ۶۰۰،۰۰۰ متریک تُن مواد غذایی توزیع نمود و ۱۹۰ میلیون دالر امریکایی را بطور نقد ویا بشکل وُچر توزیع کرده است تا خانواده‌ها بتواند بوسیله آن نیازهای غذایی ایشان را فراهم کند.

اعلامیه در اخیر افزوده است که این کمک ۴۰ میلیون پوند (بیشتر از ۵۰ میلیون دالر امریکایی) از طرف انگلستان به تعقیب کمک ۳۸ میلیون پوند (نزدیک به ۴۹ میلیون دالر امریکایی) آنها در سال گذشته صورت می‌گیرد، که آینده میلیون‌ها خانواده افغان را حمایت می‌کند و در سال جاری برای پروگرام غذایی جهان موقف انگلستان را منحیث دومین بزرگترین تمویل کننده تحکیم می‌کند.

رویداد های اخیر

۹۰۱ کیلومتر مربع از خاک افغانستان آلوده به مهمات منفجرنشده است

Published

on

محمدیوسف حماد، سخنگوی اداره آمادگی مبارزه با حوادث، می‌گوید که حدود ۹۰۱ کیلومتر مربع از خاک افغانستان به ماین‌ها و مهمات منفجرنشده آلوده است؛ تهدیدی که سالانه جان شماری از شهروندان، به‌ویژه کودکان، را می‌گیرد.

حماد در گفتگو با رادیو تلویزیون ملی افغانستان گفته است که انفجار مهمات باقی‌مانده از جنگ‌های چند دهه اخیر، همچنان باعث کشته و معلول شدن غیرنظامیان می‌شود.

به گفته او، با حمایت مالی صندوق ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان، تا ماه دسمبر ۲۰۲۵ بیش از ۷۳ هزار متر مربع زمین آلوده در ولایت‌های قندوز و بغلان پاک‌سازی شده است.

بر اساس آمارهای موجود، در سال ۲۰۲۱ میلادی حدود یک‌هزار و ۲۶ نفر در افغانستان در نتیجه انفجار ماین‌ها و مهمات منفجرنشده کشته یا زخمی شده‌اند.

مهمات باقی‌مانده از دهه‌ها جنگ همچنان یکی از تهدیدهای جدی برای زندگی غیرنظامیان در افغانستان، به‌ویژه کودکان، به شمار می‌رود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امضای تفاهم‌نامه‌های تجارتی به ارزش بیش از ۱۵۱ میلیون دالر میان افغانستان و ازبکستان در کابل

معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، گسترش همکاری‌های اقتصادی میان کابل و تاشکند را برای هر دو کشور مهم خوانده و بر افزایش سطح مبادلات تجارتی تأکید کرده است.

Published

on

بخش خصوصی افغانستان و ازبکستان در نشستی در کابل، ده‌ها تفاهم‌نامه تجارتی به ارزش مجموعی ۱۵۱.۱۶ میلیون دالر امریکایی امضا کردند.

این تفاهم‌نامه‌ها با حضور نمایندگان حدود ۸۰ شرکت از دو کشور در بخش‌های مختلف اقتصادی و تجارتی به امضا رسیده است.

مجیب‌الرحمن شیرزاد، معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، گسترش همکاری‌های اقتصادی میان کابل و تاشکند را برای هر دو کشور مهم خوانده و بر افزایش سطح مبادلات تجارتی تأکید کرده است.

در همین حال، یارقین ملکوف، رئیس اتحادیه صادرکنندگان ازبکستان، گفته است که حجم تجارت میان دو کشور که پیش‌تر ۸۰ میلیون دالر بود، اکنون از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دالر فراتر رفته است.

او همچنان از علاقه‌مندی تاجران ازبکستانی برای سرمایه‌گذاری و ایجاد شرکت‌های مشترک در افغانستان خبر داده است.

امضای این تفاهم‌نامه‌ها در حالی صورت می‌گیرد که یک هیئت افغانستان به ریاست معین وزارت زراعت و مالداری نیز به ازبکستان سفر کرده تا درباره گسترش همکاری‌ها، به‌ویژه در بخش زراعت، با مقام‌های آن کشور گفت‌وگو کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فطرت: افغانستان به اردوی مجهز و مستقل نیاز دارد؛ نیروهای مسلح آماده دفاع از کشور هستند

فطرت با اشاره به آنچه دستاورد مجاهدین در راه استقلال افغانستان خواند، گفته است که این کشور اکنون آزاد و مستقل است و برای حفظ استقلال و تمامیت ارضی خود به اردوی نیرومند و مجهز نیاز دارد.

Published

on

فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح وزارت دفاع، بر ایجاد یک اردوی مجهز، مسلکی و مستقل تأکید کرده و می‌گوید نیروهای مسلح افغانستان برای دفاع از کشور در برابر هرگونه تهدید داخلی و خارجی آمادگی دارند.

فطرت با اشاره به آنچه دستاورد مجاهدین در راه استقلال افغانستان خواند، گفته است که این کشور اکنون آزاد و مستقل است و برای حفظ استقلال و تمامیت ارضی خود به اردوی نیرومند و مجهز نیاز دارد.

او آموزش استفاده از سلاح‌های پیشرفته و دسترسی به تجهیزات مدرن را از نیازهای اساسی نیروهای مسلح دانسته و تأکید کرده است که ایجاد اردوی قدرتمند به هدف تجاوز به کشورهای دیگر نیست، بلکه برای دفاع از افغانستان در برابر تجاوز و زورگویی صورت می‌گیرد.

لوی درستیز قوای مسلح افزوده است که داشتن اردوی مجهز به امارت اسلامی توانایی می‌دهد تا زمینه زندگی آرام و مصون را برای شهروندان فراهم سازد. به گفته او، نیروهای مسلح برای حفاظت از جان، عزت و سربلندی مردم افغانستان فعالیت می‌کنند.

تأکید بر استقلالیت اردو و اقتصاد

فطرت با انتقاد از ساختار اردوی حکومت پیشین گفته است که نیروهای مسلح در آن دوره به کشورهای خارجی وابسته بودند و توانایی ایستادن مستقلانه بر پای خود را نداشتند.

او مقام‌های پیشین را عامل شرمساری اردوی دوره جمهوریت خوانده و گفته است که نظام گذشته ضعیف بود و پیش از خروج نیروهای خارجی فروپاشید؛ وضعیتی که به باور او، مردم افغانستان را از برخورداری از آرامش و ثبات محروم ساخته بود.

وی استقلالیت در بخش‌های نظامی و اقتصادی را از اولویت‌های امارت اسلامی دانسته و افزوده است که حکومت خواهان روابط دوستانه با کشورهای جهان است، اما اجازه نخواهد داد هیچ کشوری اقتصاد و منابع افغانستان را زیر کنترول خود درآورد.

واکنش به بسته‌شدن گذرگاه‌ها با پاکستان

لوی درستیز قوای مسلح با اشاره به بسته‌شدن گذرگاه‌ها از سوی پاکستان گفته است که این کشور در فصل صادرات افغانستان گذرگاه‌ها را می‌بست، اما هنگام نیاز به واردات آن‌ها را باز می‌گذاشت.

به گفته فطرت، امارت اسلامی در برابر چنین تصمیم‌هایی اقدام کرده و اگر کشوری در پی تضعیف افغانستان باشد، با واکنش روبه‌رو خواهد شد. او تأکید کرده است که افغانستان برای دفاع از استقلال خود به دیگران وابسته نیست.

فطرت همچنان مدعی شده است که افغانستان در پنج سال گذشته از امنیت و آرامش برخوردار بوده و در بخش‌های مختلف پیشرفت کرده است؛ اما به گفته او، برخی کشورها این وضعیت را تحمل نمی‌توانند و تلاش دارند افغانستان را تضعیف کنند.

هشدار به مخالفان مسلح

فطرت از افرادی که به گفته او به دستور کشورهای خارجی فعالیت می‌کنند، خواسته است به افغانستان بازگردند و خود را به نهادهای عدلی و قضایی بسپارند تا بتوانند زندگی باعزت داشته باشند.

او هشدار داده است که اگر این افراد بار دیگر به دستور بیگانگان دست به شورش بزنند، با نیروهای مجهز روبه‌رو خواهند شد و نیروهای مسلح علیه آنان اقدام خواهند کرد.

وی تأکید کرده است که افغانستان سرزمین افغان‌ها است و هیچ‌کس اجازه ندارد امنیت مردم را مختل سازد. به گفته او، هر فردی که بخواهد در این کشور زندگی کند، اما امنیت شهروندان را برهم بزند، با شرایط دشواری روبه‌رو خواهد شد.

واکنش به ادعاها درباره حضور مخالفان در بدخشان

لوی درستیز قوای مسلح با اشاره به آنچه فیلم‌برداری‌های تبلیغاتی از کوه‌های چترال پاکستان و معرفی آن مناطق به‌عنوان بخش‌هایی از بدخشان خواند، گفته است که هیچ فردی از مخالفان در کوه‌های بدخشان حضور ندارد.

او افزوده است که نیروهای امنیتی و استخباراتی در تمامی نقاط افغانستان فعال هستند و هرگونه تهدید داخلی و خارجی را سرکوب خواهند کرد.

فطرت تأکید کرده است که نیروهای مسلح اجازه نخواهند داد مخالفان داخلی و خارجی مانع فعالیت و زندگی آزادانه مردم شوند. به گفته او، نیروهای امنیتی شب‌ها برای تأمین امنیت شهروندان بیدار می‌مانند تا مردم بتوانند با آرامش استراحت کنند.

او همچنان جبهات مخالف امارت اسلامی را نمایشی خوانده و مدعی شده است که اعضای این گروه‌ها افغان نیستند و به دستور بیگانگان به پاکستان پناه برده‌اند.

فطرت در پایان به شهروندان اطمینان داده است که این گروه‌ها توانایی ایجاد ناامنی و واردکردن آسیب به افغانستان را نخواهند داشت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!