Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی به گونه‌ای رسمی از یکصد وپنجمین سالروز استرداد استقلال کشور بزرگداشت کرد

محمدیعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع گفت که در کنار حفاظت از آزادی، نباید به کسی اجازه داد تا به افغانستان دست‌درازی کند.

منتشر شده

در

امارت اسلامی امروز (یک‌شنبه، ۲۸اسد) در یک پیام تبریکی به مناسبت سالروز استرداد استقلال کشور می گوید که مبارزه علیه استعمار بریتانیا نتنها سبب شکست اشغالگران در افغانستان شد؛ بلکه به سطح منطقه و تمام جهان کشورهای تحت استعمار را از چنگال اشغال نجات داد.

روزیک‌شنبه ۲۸ اسد با صدوپنجمین سالروز استرداد استقلال افغانستان مصادف است. افغانستان در سال ۱۲۹۸ خورشیدی پس از جنگ با نیروهای بریتانیایی به رهبری امان‌الله خان، پادشاه وقت افغانستان، استقلال خود را اعلام کرد. پس از این تاریخ، افغان‌ها هر ساله طی مراسمی این روز را جشن می‌گیرند.

حکومت بریتانیا در ۱۸ اگست ۱۹۱۹ بر اساس یک قرارداد افغانستان را یک کشور کاملاً مستقل به رسمیت شناخت.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی با تبریکی از این روز با نشر دراین اعلامیه گفته است: «مبارزه خستگی‌ناپذیر جهادی اسلاف مجاهد ما علیه استعمار بریتانوی، نه تنها سبب شکست اشغال‌گران در افغانستان شد، بلکه به سطح منطقه و تمام جهان کشورهای تحت استعمار را از چنگال اشغال نجات داد.»

امارت اسلامی در این روز رخصتی رسمی اعلام کرده و وزارت دفاع نیز در نشستی این روز را تجلیل کرد.

فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز وزارت دفاع در این نشست گفت که امروز از ۲۸ اسد در حالی تجلیل می‌شود که، افغانستان به گونۀ کامل مستقل است، فرمایش‌های کسی را نمی‌پذیرد و امورش را مستقلانه به پیش می‌برد.

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا در برنامه به مناسبت صد و پنجمین سال‌روز استقلال‌افغانستان می‌گوید که، امروز افغانان این روز را در حالی تجلیل می‌کنند که آزادی کامل دارند.

وی در سخنرانی‌اش گفت، آن‌گونه که کسب آزادی مهم است، پاسداری از آن نیز مهم است.

سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله نیز در این نشست گفت: «این وظیفۀ ما است که از آزادیی که به دست آورده ایم، محافظت کنیم.»

به گفته وی هنوز تلاش‌ها برای تخریب فرهنگ و کلتور افغان‌ها جریان دارد.

آقای حقانی افزود که: «اکنون وحدت و زندگی زیر یک چتر فراهم شده است و همه مردم افغانستان باید در فضای برادرانه زندگی کنند.»

محمدیعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع گفت که در کنار حفاظت از آزادی، نباید به کسی اجازه داد تا به افغانستان دست‌درازی کند.

او تاکید کرد: «ما دستور هیچ‌کس را نمی‌پذیریم، فقط از امیران خود اطاعت می‌کنیم. ای مردم! من به شما می‌گویم، دشمنان خود را در کوه جای ندهید.»

به گفته وی مردم مجاهد افغانستان در طول تاریخ سه قدرت بزرگ را شکست دادند و استقلال شان را بدست آوردند.

آقای مجاهد گفت: «این نظام مشترک همه ما است و هیچ‌گونه تبعیضی وجود ندارد، فریب و تبلیغات دشمنان را نخورید و به یک آینده با ثبات امیدوار باشید.»

درهمین حال امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه گفت که آزادی با زور شمشیر به دست می‌آید، نه اینکه آن را کسی خیرات بدهد.

او در این نشست گفت: «تعامل با کشورها امری ضروری برای توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است.»

این درحالیست که در سال‌های گذشته شهروندان کشور از روز استقلال به شکل گسترده تجلیل می‌کردند ولی امسال آن گونه نیست.

رویداد های اخیر

پاکستان دیپلومات افغانستان را به دلیل حمله مرگبار در وزیرستان شمالی احضار کرد

Published

on

پاکستان روز جمعه معاون سفیر افغانستان در اسلام آباد را احضار کرد تا «اعتراض شدید» خود را در مورد حمله مرگبار به یک مرکز نظامی در منطقه وزیرستان شمالی که منجر به کشته شدن چهار سرباز پاکستانی شد، ابراز کند.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله توسط یکی از شاخه‌های تحریک طالبان پاکستان  انجام شده است.

در این بیانیه آمده است که پاکستان «نگرانی شدید خود را در مورد حمایت و تسهیلات مداوم» امارت اسلامی به تی‌تی‌پی ابراز کرد و خواستار «تحقیقات کامل و اقدام قاطع علیه عاملان و تسهیل‌کنندگان حملات تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان» شد.

وزارت امور خارجه پاکستان از امارت اسلامی خواست «اقدامات فوری، مشخص و قابل تأییدی علیه همه گروه‌های تروریستی، از جمله رهبری آنها، که از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، انجام دهد و استفاده مداوم از خاک افغانستان برای تروریزم علیه پاکستان را متوقف کند.»

طبق این بیانیه، به امارت اسلامی «به طور قطعی اطلاع داده شده است که پاکستان حق دفاع از حاکمیت و محافظت از شهروندان خود را برای خود محفوظ می‌دارد و تمام اقدامات لازم را برای پاسخ به تروریزم ناشی از خاک افغانستان انجام خواهد داد.»

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات در این کشور از خاک افغانستان سازماندهی می‌شود، اتهامی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید رئیس‌جمهور ازبیکستان بر تسهیل مشارکت افغانستان در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، بر اهمیت نقش افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرده و گفته است که این کشور همچنان یکی از حوزه‌های کلیدی تعامل بین شرکای منطقه‌ای است.

میرضیایف روز جمعه در سخنرانی خود در اولین اجلاس «آسیای مرکزی جمع جاپان» گفت که کشورهای اشتراک کننده در این نشست، آرزوی مشترکی برای افغانستانی صلح‌آمیز، باثبات و متمایل به توسعه معنادار دارند.

رئیس جمهور ازبیکستان از حمایت دیرینه و مداوم جاپان از افغانستان قدردانی کرد و خاطرنشان نمود که توکیو سال‌هاست در میان اهداکنندگان بزرگ برای افغانستان قرار داشته است.

او ابراز اطمینان کرد که تلاش‌های هماهنگ  کشورهای منطقه و جاپان به بهبود استندردهای زندگی در افغانستان، پیشبرد توسعه اجتماعی-اقتصادی و زیربنایی و تسهیل مشارکت فعال این کشور در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای کمک خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

جاپان نزدیک به ۲۰ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

Published

on

سفارت جاپان در افغانستان اعلام کرده است که این کشور ۱۹.۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.

سفارت جاپان در خبرنامه‌ای در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشته که امیدوار است این کمک بتواند تغییری در زندگی افغان‌های آسیب‌پذیر ایجاد کند.

براساس خبرنامه، این کمک‌ها نیازهای اولیه بشری جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان را پوشش می‌دهد.

این سفارت افزوده است که این کمک‌ها از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جاپان در افغانستان مصرف خواهد شد.

گفتنی است که کمک‌های مجموعی جاپان به افغانستان از ماه آگست ۲۰۲۱ تاکنون، به بیش از ۵۴۹ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!