Connect with us

رویداد های اخیر

استخبارات امریکا: پیش‌بینی‌ها مبنی بر تبدیل شدن افغانستان به منشا حملات تروریستی، غلط ثابت شد

کوهن در نشستی در باره امنیت ملی در ایالت مریلند گفت: «پیش‌بینی‌های وحشتناک به واقعیت تبدیل نشد.»

منتشر شده

در

دیوید کوهن، معاون سازمان استخباراتی امریکا گفته است که هشدارها مبنی بر اینکه افغانستان پس از خروج نیروهای امریکایی، به منشا حملات تروریستی در سراسر جهان تبدیل خواهد شد، اشتباه بوده است.

کوهن در نشستی در باره امنیت ملی در ایالت مریلند گفت: «پیش‌بینی‌های وحشتناک به واقعیت تبدیل نشد.»

به گزارش «ان بی سی نیوز» معاون سازمان استخباراتی امریکا (سی آی ای) تصریح کرد که واشنگتن در سال‌های اخیر اولویت‌های امنیت ملی خود را به چین و روسیه تغییر داده است، اما گفت که مبارزه با تروریزم همچنان ماموریتی است که سازمان‌های استخباراتی امریکا در آن شکست نمی‌خورند.

کوهن گفت: «ما به سرمایه گذاری در آن ادامه می‌دهیم و به استقرار منابع ادامه می‌دهیم.»

وی افزود که داعش و شاخه خراسان آن همچنان یک تهدید بزرگ تروریستی است.

کوهن از عملیات ایالات متحده که در آن ظاهراً ایمن ظواهری، رهبر القاعده، در سال ۲۰۲۲ در کابل کشته شد، به عنوان نمونه‌ای از موفقیت در مبارزه با تروریزم یاد کرد. هرچند امارت اسلامی این موضوع را تایید نکرده است.

وی همچنین گفت که «سی آی ای» با امارت اسلامی ارتباط خود را حفظ کرده است تا به آن یاد آوری کند که تعهداتی برای مبارزه با تروریزم انجام داده است.

کوهن گفت: «ما در تمام این مدت از راه های مختلف با آنها در ارتباط بوده‌ایم، چون آنها تلاش‌هایی را برای مبارزه با القاعده و داعش خراسان انجام داده اند.»

این در حالیست که قانونگذاران جمهوری خواه، دولت بایدن را به خاطر نحوه خروج نیروهای امریکایی مورد انتقاد قرار داده و ادعا کرده اند که افغانستان بار دیگر به پناهگاه امنی برای گروه های تروریستی از جمله داعش خراسان تبدیل شده است.

علاوه بر این، در گزارش سازمان ملل متحد در ماه جولای آمده است که دولت های خارجی به طور فزاینده‌ای در مورد تهدیدات تروریستی افغانستان از جمله داعش خراسان نگران هستند.

امارت اسلامی اما حضور گروه های تروریستی در افغانستان را رد کرده و گفته است که نمی‌گذارد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

CASA-1000: Kyrgyzstan completes its part, Afghanistan work still in progress

Published

on

Kyrgyzstan has completed major construction work on its territory under the regional energy project CASA-1000, according to a recent report by the Eurasian Stabilization and Development Fund (ESDF). With key infrastructure now in place, further progress on the project depends on the completion of construction in Afghanistan, which is expected by the end of 2027.

The report notes that Kyrgyzstan, Tajikistan, and Pakistan have largely finalized their respective infrastructure components and are now awaiting the completion of the Afghan section before moving forward with full operational stages.

The CASA-1000 project, valued at approximately $1.2 billion, aims to establish a high-voltage electricity transmission line linking Central and South Asia. The initiative is designed to enable Kyrgyzstan and Tajikistan to export surplus hydropower during summer months, when electricity demand rises in Pakistan and Afghanistan due to increased use of cooling systems.

Construction work in Afghanistan was suspended in August 2021, at a stage when only about 18 percent of transmission structures had been installed, although more than 90 percent of equipment had already been delivered to the country. Following extended negotiations and security assurances, work on the Afghan section resumed in December 2024.

ESDF experts say that once construction in Afghanistan is completed, participating countries will be able to begin technical testing of the high-voltage direct current (HVDC) system. A full launch of the regional energy corridor is expected by the end of 2027, marking a significant milestone in regional energy integration between Central and South Asia.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!