Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش‌های جهانی به حمله مسلحانه در مسیر دایکندی-غور

منتشر شده

در

حمله‌ مسلحانه‌ی افراد وابسته به گروه داعش به غیر نظامیان در مسیر ولایت‌های دایکندی و غور واکنش‌های جهانی را درپی داشته است. سازمان ملل متحد حمله بر هزاره‌ها در دایکندی را «فجیع» دانسته و محکوم کرده است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) خواهان شناسایی عاملان این حمله شده است.

استفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل گفته است:«سرمنشی سازمان ملل متحد حمله قاتلانه دیروز بر جامعه شعیه هزاره را که در افغانستان رخ داد، به شدت محکوم می‌کند. آقای‌ گوترش برای خانواده‌های قربانی تسلیت عرض کرده و خواهان شفای عاجل بر زخمیان شده است. سرمنشی سازمان ملل خواهان حفاظت از مردم ملکی است. مأموریت سیاسی ما در افغانستان نیز حمله دیروز در افغانستان را محکوم می‌کند و از مسوولان می‌خواهد که در رابطه تحقیقات کنند و عاملان حمله را مورد حساب دهی قرار دهند.»

شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان در قطر نیز حمله مرگبار بر هزاره‌های دایکندی را به‌ شدت محکوم کرده است. کرن دیکر در یادداشتی در ایکس این حمله را «وحشیانه» پنداشته و خواستار شناسایی و پاسخگویی عاملان آن شده‌ است.

سفارت جاپان در افغانستان همچنان این حمله را «تروریستی» پنداشته و محکوم نموده است.

این سفارت در بیانیه‌‌ای بر متوقف‌شدن این گونه حملات تأکید کرده ‌است.

رینا امیری، نماینده‌ ویژه امریکا در امور حقوق بشر و زنان در افغانستان و دیدبان حقوق بشر همچنان بر حفاظت و توجه بیشتر هزاره‌ها در کشور تأکید کرده‌اند.

امارت اسلامی نیز این حمله را «وحشیانه» دانسته و آن را به شدت محکوم کرده ‌است. امارت اسلامی تصریح نموده که به‌گونه جدی تلاش می‌کند تا عاملان این رویداد را پیدا و آنان را به پای اجرای عدالت بکشاند.

در حمله مسلحانه روز پنجشنبه در ساحه‌ای بین ولایت‌های دایکندی و غور ۱۴ غیرنظامی کشته شدند.

مسوولیت این حمله را گروه داعش برعهده گرفته است.

رویداد های اخیر

جمعه‌خان فاتح با نیروهایش در نسی تسلیم شد

منابع می‌افزایند که قرار است افراد وابسته به جمعه‌خان فاتح خلع سلاح شوند و نیروهای امارت اسلامی کنترول کامل منطقه را در دست بگیرند.

Published

on

منابع امنیتی به آریانانیوز می‌گویند که جمعه‌خان فاتح، پس از چند روز فشار و محاصره نیروهای امارت اسلامی در ولسوالی نسی بدخشان، همراه با افرادش تسلیم شده است.

به گفته منابع، با تنگ‌تر شدن حلقه محاصره، فاتح و نیروهای تحت امرش سلاح‌های خود را در مرکز ولسوالی نسی بر زمین گذاشته‌اند.

قاری فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز امارت اسلامی، نیز برای مدیریت وضعیت و اقدام در برابر گروه فاتح به نسی رفته بود.

منابع می‌افزایند که قرار است افراد وابسته به جمعه‌خان فاتح خلع سلاح شوند و نیروهای امارت اسلامی کنترول کامل منطقه را در دست بگیرند.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستره محکمه: در پنج سال به حقوق شرعی و قانونی بیش از ۱۱۸ هزار زن رسیدگی شده است

معاون سخنگوی ستره محکمه همچنین گفته است که در بخش نفقه و سایر حقوق مرتبط زنان، ۸ هزار و ۹۰۴ مورد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفته است.

Published

on

منصور احمد حمزه، معاون سخنگوی ستره محکمه، می‌گوید در پنج سال گذشته به حقوق شرعی و قانونی ۱۱۸ هزار و ۸۶۹ زن در محاکم افغانستان رسیدگی شده است.

به گفته حمزه، در این مدت به ۱۲ هزار و ۹۷۶ پرونده مربوط به میراث و ملکیت زنان رسیدگی قضایی شده و ۹ هزار و ۲۱ مورد نیز در بخش جمع‌آوری و ثبت معلومات مربوط به میراث زنان تحت کار و بررسی قرار گرفته است.

او افزوده است که در بخش ثبت، تثبیت ملکیت و تأیید اسناد زنان نیز به ۱۸ هزار و ۷۵۰ مورد رسیدگی شده و ۲۲ هزار و ۷۰۳ مورد دیگر مربوط به پروسس اسناد و اقدامات قضایی در زمینه میراث و ملکیت ثبت شده است.

معاون سخنگوی ستره محکمه همچنین گفته است که در بخش نفقه و سایر حقوق مرتبط زنان، ۸ هزار و ۹۰۴ مورد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفته است.

حمزه تأکید کرده است که میراث، ملکیت، مهر، نفقه و سایر حقوقی که شریعت اسلامی برای زنان تعیین کرده، حقوق ثابت آنان است و محاکم مکلف‌اند پرونده‌های زنان را با دقت و بی‌طرفی و مطابق شریعت اسلامی و قوانین نافذه بررسی کنند.

او گفته است روند رسیدگی قضایی به حقوق زنان برای تأمین عدالت و جلوگیری از ضایع‌شدن حقوق آنان ادامه خواهد یافت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده ویژه چین برای افغانستان به ترکیه، پاکستان و افغانستان سفر کرد

او در سفر به پاکستان و افغانستان نیز با مقام‌های دو کشور درباره راه‌های بهبود و توسعه روابط میان افغانستان و پاکستان تبادل نظر کرده است.

Published

on

یوه شیاویونگ، نماینده ویژه وزارت خارجه چین برای امور افغانستان، از ۳۰ جولای تا ۸ آگست ۲۰۲۶ به ترکیه، پاکستان و افغانستان سفر کرده است.

وزارت خارجه چین گفته است که شیاویونگ در جریان سفرش به ترکیه با جهاد ارگینای، مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه این کشور، دیدار و درباره موضوعات مورد علاقه دو طرف گفتگو کرده است.

او در سفر به پاکستان و افغانستان نیز با مقام‌های دو کشور درباره راه‌های بهبود و توسعه روابط میان افغانستان و پاکستان تبادل نظر کرده است.

وزارت خارجه چین جزئیات بیشتری درباره این دیدارها ارائه نکرده، اما این سفر در حالی انجام شده است که روابط کابل و اسلام‌آباد با چالش‌های امنیتی و سیاسی روبه‌رو است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!