Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت خارجه از آغاز کار دیپلوماتان امارت اسلامی در عمان خبر داد

منتشر شده

در

معاون سخنگوی وزارت امور خارجه می‌گوید که کار دیپلومات‌های امارت اسلامی در سفارت افغانستان در عمان آغاز شده است. ضیا احمد تکل گفته که فعالیت و خدمات سفارت افغانستان در شهر مسقط، پایتخت عمان از روز یکشنبه هفته‌ گذشته شروع شده است.

آقای تکل افزوده است که از سرگیری فعالیت‌های سفارت افغانستان با همکاری کشور میزبان نقش سازنده‌ای در تقویت روابط سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مذهبی کابل و مسقط ایفا خواهد کرد.

از سویی دیگر، مأموریت ۱۲ ساله‌ سفیر ازبکستان در افغانستان پایان یافته است و تاشکند سفیر جدیدش را به افغانستان معرفی خواهد کرد.

یادگار خواجه شادمانوف، سفیر ازبکستان در افغانستان در واپسین دیدارش با عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا گفته که در زمان مأموریت‌اش در افغانستان تلاش کرده است تا روابط دوجانبه در عرصه‌های گوناگون بیشتر تقویت و گسترش یابد.

آقای شادمانوف تأکید نموده که کشورش خواهان گسترش روابط اقتصادی و تجارتی با افغانستان ‎‌است و تاجران و سرمایه‌گذاران ازبکستانی هم آماده سرمایه‌گذاری در بخش‌های گوناگون به ‌ویژه در بخش استخراج معادن و انرژی در افغانستان ‌اند.

معاون اداری رئیس‌الوزرا نیز با تأکید بر گسترش روابط دوجانبه گفته است که افغانستان و ازبکستان رابطه کهن دارند. آقای حنفی این را هم گفته که امارت اسلامی با فراهم سازی تسهیلات لازم برای تاجران و سرمایه‌گذاران از سرمایه‌گذاری‌ها در بخش‌های گوناگون در کشور استقبال می‌کند.

گفتنی است که دستاورد سفیر ازبکستان در افغانستان به خصوص در سه سال پسین امضای پنج قرارداد تجارتی و اقتصادی به ارزش بیش از ۲ میلیارد دالر امریکایی بود که چندی پیش با حضور مقام‌های ارشد دو کشور در کابل به امضا رسید.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

غفران: در روزهای عید حدود ۲.۳ میلیون سیاح از مناطق تفریحی کشور بازدید کردند

Published

on

خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ، اعلام کرده است که در روزهای عید فطر، حدود ۲.۳ میلیون سیاح داخلی و خارجی از مناطق تفریحی و جاذبه‌های طبیعی کشور بازدید کردند.

آقای غفران افزوده که این میزان از حضور سیاحین در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش قابل ملاحظه‌یی را نشان می‌دهد و بیانگر رشد و تقویت سیاحت است.

در همین حال، مسئولان ریاست‌های این وزارت در کنار تأکید بر همکاری مردم در زمینه حفظ محیط زیست، پاکیزگی مکان‌های عمومی و نگهداری از جاذبه‌های سیاحتی، افزوده‌اند که با همکاری و تلاش‌های گسترده نهادهای امنیتی، سیاحین در روزهای عید با اطمینان کامل به نقاط مختلف کشور سفر کردند.

به گفته غفران، وزارت اطلاعات و فرهنگ تلاش می‌کند تا در سطح کشور بخش سیاحت را توسعه داده، آن را تقویت کند و امکانات و سهولت‌های بیشتری برای سیاحان فراهم سازد.

با این حال، برخی از سیاحین که به ولایات مختلف کشور سفر کرده‌اند، با ابراز خرسندی از سفرشان از نظم، امنیت و مهمان‌نوازی مردم تمجید نموده و می‌گویند که تمام ولایات افغانستان همیشه زیبا بوده، اما امسال با این سطح از امنیت و امکانات سکتور سیاحتی، سفر آنان بسیار خاطره‌انگیزتر شده ‌است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!