Connect with us

رویداد های اخیر

بازگشت ترمپ نگرانی‌ها از کاهش کمک‌های امریکا به افغانستان را افزایش داده است

منتشر شده

در

برگشت دونالد ترمپ به عنوان رئیس جمهور جدید امریکا به کاخ سفید، نگرانی‌ها از کاهش و یاهم توقف کمک‌های ایالات متحده به کشورهای بحران‌زده از جمله افغانستان را افزایش داده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از سازمان ملل متحد نوشته است درصورتی که چنین تصمیمی اتخاذ شود، این روند بر شماری از کشورها مانند افغانستان تأثیر منفی خواهد گذاشت.

در همین حال، کارشناسان افغان باور دارند که کمک‌های واشنگتن به افغانستان ممکن است مشروط به تطبیق توافق‌نامه دوحه و مشروط به عملکرد امارت اسلامی باشد.

این نگرانی زمانی بیان شده است که دفتر سرمفتش ویژه ایالات متحده برای بازسازی افغانستان (سیگر) در گزارشی که روز جمعه منتشر کرد، گفته که امسال امریکا بیش از ۸۸۵ میلیون دالر را به افغانستان اختصاص داده است که این پول تا پایان سال در بخش بشردوستانه هزینه خواهد شد.

در بخشی از گزارش سیگر آمده است: «ایالات متحده همچنان بزرگترین کمک کننده به برنامه‌های حمایت از مردم افغانستان است و بیش از ۳.۴۵ میلیارد دالر در کمک‌های بشردوستانه و توسعه‌ای از زمان تسلط طالبان در آگوست ۲۰۲۱ پرداخت کرده است. اکثر این بودجه از طریق آژانس ایالات متحده برای توسعه بین‌المللی در جهت کمک به رسیدگی به بلایای طبیعی و برای کمک به پناهندگان و پروسسه مهاجرت مصرف شده است. از این بودجه همچنان برای حمایت از کار بشردوستانه آژانس‌های مختلف سازمان ملل متحد و سازمان‌های بین‌المللی غیردولتی استفاده می‌شود.»

هرچند کمک‌هایی که ایالات متحده قبلاً وعده کرده، ممکن است به افغان‌ها داده شود، اما سازمان ملل متحد به این دلیل نگران است که ترمپ در دور قبلی ریاست جمهوری خود از ملل متحد انتقاد کرد و هشدار داد که ممکن است از سازمان جهانی صحت، شورای حقوق بشر ملل متحد و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) خارج شود.

یکی از اولین اقدامات دولت ترامپ در سال ۲۰۱۷، قطع بودجه برای صندوق جمعیت سازمان ملل بود، نهادی که بر تنظیم خانواده و همچنان سلامت مادر و کودک در بیش از ۱۵۰ کشور متمرکز است.

رویداد های اخیر

جاپان بورسیه‌های جدید تحصیلی برای افغان‌ها اعلام کرد

Published

on

سفارت جاپان در کابل بورسیه‌های جدید تحصیلی برای سال ۲۰۲۷ اعلام کرده است. متقاضیان علاقه‌مند و واجد شرایط می‌توانند دستورالعمل‌ها و فورم‌های درخواست را از وب‌سایت رسمی «تحصیل در جاپان» دانلود کنند و باید درخواست‌های خود را تا ۲۵ می ۲۰۲۶ ارسال کنند.

امتحان کتبی در کابل در ۱۸ جون ۲۰۲۶ اخذ و پس از آن در ماه جولای مصاحبه انجام خواهد شد.

سفارت جاپان خاطرنشان کرده که بنیاد آقاخان در جمع‌آوری درخواست‌ها و تسهیل امتحانات کتبی کمک خواهد کرد، اما در روند انتخاب دخالتی نخواهد داشت.

این سفارت همچنین تأکید کرد که انتخاب به طور مستقل توسط سفارت و دولت جاپان، بر اساس شایستگی تحصیلی، کیفیت اسناد درخواست و عملکرد در امتحان کتبی و مصاحبه، بدون در نظر گرفتن پیشینه مذهبی، زبانی یا قومی انجام خواهد شد.

سفارت جاپان به متقاضیان هشدار داد که متوجه کلاهبرداری‌ها باشند و تأکید کرد که در هیچ مرحله‌ای از روند درخواست، نیازی به پرداخت پول نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آغاز روند توزیع بیش از یک هزار نمره زمین برای عودت کنندگان در لوگر

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزرا، در سفرش به لوگر اعلام کرده است که بیش از یک هزار نمره زمین در این ولایت برای عودت کنندگان توزیع خواهد شد.

او در مراسم افتتاح این شهرک، بر سرعت‌بخشیدن به روند توزیع نمرات رهایشی برای عودت کنندگان تأکید ورزید.

حنفی گفت: «امروز این شهرک را افتتاح کردیم که بیش از یک هزار نمره است. این نمره‌ها به مهاجرین توزیع می‌شود. علاوه بر این، دیگر شهرک‌ها نیز به زودی ساخته می‌شود.»

معاون اداری ریاست الوزرا خاطرنشان کرد که در سه سال گذشته بیش از پنج میلیون مهاجر از کشورهای همسایه به کشور عودت کرده اند و امارت اسلامی خدمات خود را برای آنان ارائه می‌نماید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفیر پاکستان در کابل خواستار اقدام امارت اسلامی علیه شبه‌نظامیان شد

Published

on

عبید الرحمان نظامانی، سفیر پاکستان در کابل، از امارت اسلامی خواسته است تا اقدامات مشخصی علیه تهدیدات شبه‌نظامیانی که اسلام‌آباد می‌گوید از خاک افغانستان سرچشمه می‌گیرد، انجام دهد.

نظامانی در مراسمی در سفارت پاکستان در کابل به مناسبت اولین سالگرد عملیات «بنیان مرصوص» علیه هند، بر تعهد پاکستان به حفظ «روابط برادرانه» با افغانستان تأکید کرد.

او همچنین بر تلاش‌های دیپلوماتیک پاکستان در کاهش تنش‌ها بین ایران و ایالات متحده تأکید کرد و گفت که ابتکارات اسلام‌آباد نشان دهنده تعهد آن به صلح منطقه‌ای و جهانی است.

در این مراسم، نظامانی بر عزم پاکستان برای دفاع از خود در برابر هرگونه تجاوز تأکید کرد.

او گفت: «آرزوی صلح پاکستان هرگز نباید با ضعف اشتباه گرفته شود.»

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که شبه‌نظامیان از خاک افغانستان برای حمله بر پاکستان استفاده می‌کنند. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسئول ناکامی امنیتی پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!