Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان پیمان امنیت جمعی خواستار تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان شد

منتشر شده

در

سران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی پس از نشست روز پنجشنبه در آستانه خواهان ایجاد یک حکومت همه شمول در افغانستان برای ثبات و رفاه در این کشور شدند.

آنان در اعلامیه شورای امنیت جمعی این ائتلاف نظامی به رهبری روسیه، همچنین خواستار افزایش سطح کمک‌های بشردوستانه به افغانستان شدند.

در این اعلامیه آمده است: «ما طرفدار استقرار افغانستان به‌عنوان یک کشور صلح‌آمیز، مستقل و متحد، عاری از جنگ، تروریزم و مواد مخدر هستیم. ما اهمیت تشکیل یک حکومت همه شمول در افغانستان را که منافع همه اقشار جامعه و اقوام را نمایندگی کند، یادآوری می‌کنیم که یکی از عوامل کلیدی برای تضمین یک افغانستان باثبات و مرفه می‌باشد.»

سران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی تاکید کردند که ادغام افغانستان در نظام‌های اقتصادی منطقه‌ای به تقویت صلح و ثبات کمک خواهد کرد. آنان همچنین بر ظرفیت ساختارهای چندجانبه برای تنظیم وضعیت افغانستان از جمله تحت حمایت سازمان ملل متحد تاکید کردند.

در اعلامیه آمده است: «ما بر تعهد خود به تقویت و بهبود تلاش های جمعی در امر مبارزه با تروریزم بین المللی، افراط گرایی، قاچاق غیرقانونی مواد مخدر، قاچاق غیرقانونی اسلحه، مهاجرت غیرقانونی و همچنین حفاظت از مردم در برابر حوادث طبیعی و حوادث ساخت دست بشر تاکید می‌کنیم.»

این در حالیست که امارت اسلامی بارها گفته است که حکومت کنونی در افغانستان همه شمول است و نمایندگان همه اقوام در آن حضور دارند.

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا ۱۵ میلیون یورو برای تقویت معیشت و امنیت غذایی در افغانستان اختصاص داد

برنامه جهانی غذا می‌گوید این کمک برای ۱۲ ماه دیگر ادامه خواهد یافت و تمرکز بیشتری بر حمایت از بخش زراعت و صنایع غذایی، کیفیت مواد غذایی و تقویت بازارهای محلی خواهد داشت.

Published

on

اتحادیه اروپا ۱۵ میلیون یورو کمک اضافی برای تقویت امنیت غذایی و حمایت از معیشت مردم در افغانستان اختصاص داده است.

این کمک در همکاری با برنامه جهانی غذا مصرف می‌شود و هدف آن مبارزه با گرسنگی، سوءتغذیه، فقر و مشکلات ناشی از تغییرات اقلیمی است.

بخشی از این کمک برای تغذیه شاگردان مکاتب، حمایت از دهاقین و ایجاد فرصت‌های کاری و درآمدی برای خانواده‌های آسیب‌پذیر مصرف خواهد شد.

اریک بوم، رییس بخش همکاری‌های نمایندگی اتحادیه اروپا، گفت این کمک نشان‌دهنده تعهد اتحادیه اروپا به مردم افغانستان، به‌ویژه زنان، کودکان و خانواده‌های آسیب‌پذیر است.

او گفت سرمایه‌گذاری در بخش زراعت و صنایع غذایی می‌تواند به بهبود تغذیه، حفظ درآمد خانواده‌ها و تقویت اقتصاد مناطق روستایی کمک کند.

برنامه جهانی غذا می‌گوید این کمک برای ۱۲ ماه دیگر ادامه خواهد یافت و تمرکز بیشتری بر حمایت از بخش زراعت و صنایع غذایی، کیفیت مواد غذایی و تقویت بازارهای محلی خواهد داشت.

جان آیلیف، نماینده برنامه جهانی غذا در افغانستان، از این کمک استقبال کرده و گفته است که برای تقویت معیشت، سیستم غذایی محلی و ایجاد فرصت‌های بیشتر برای زنان و جوانان مؤثر خواهد بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: فشار امریکا مانع به‌رسمیت‌شناسی شده است

Published

on

امارت اسلامی می‌گوید فشارهای امریکا بر سازمان ملل و برخی کشورها، مانع به‌رسمیت‌شناسی حکومت افغانستان شده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، روز دوشنبه در مصاحبه با آریانا نیوز گفت که واشنگتن بر سازمان ملل متحد و شماری از کشورها فشار وارد می‌کند تا از تعامل رسمی با حکومت افغانستان خودداری کنند.

او گفت: «شاید صریح نگویند و این را اعلام نکرده باشند، ولی در مجموع معلوم می‌شود که بر سازمان ملل متحد و بعضی کشورهای دیگر فشار می‌آورند که آنها تا هنوز نتوانسته‌اند تعامل کنند؛ وگرنه تعاملات باید تا حالا انجام می‌شد.»

به گفته مجاهد، برخی کشورها هنوز زیر سایه قدرت‌های بزرگ قرار دارند و به همین دلیل نتوانسته‌اند در تعامل با امارت اسلامی پیشرفت کنند.

او گفت: «کشورهایی که با ما در جنگ بودند یا در تنش بودند، یا بعضی کشورهایی که هنوز زیر سایه همان قدرت‌های بزرگ قرار دارند، طبعاً در تعامل پیشرفت نتوانسته‌اند. ملامتی ربط به افغانستان ندارد و سیاست‌های آنان از زمان جنگ هنوز تغییر نکرده است.»

در همین حال، آگاهان می‌گویند امریکا هنوز نفوذ زیادی بر سیاست خارجی بسیاری از کشورها دارد و این کشورها بدون تغییر رویکرد واشنگتن، ممکن است برای به‌رسمیت‌شناسی امارت اسلامی اقدام نکنند.

با این حال، امارت اسلامی تأکید می‌کند که سیاست خارجی افغانستان اقتصادمحور است و کابل خواهان گسترش روابط با همه کشورها است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: افغانستان نباید تنها از زاویه امنیتی بررسی شود

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر حزب عوامی ملی پشتونخوا و رهبر مخالفان در مجلس نمایندگان پاکستان، می‌گوید افغانستان در نشست‌های منطقه‌ای بیشتر از زاویه امنیتی بررسی می‌شود.

اچکزی روز یک‌شنبه در آغاز یک جرگه سه‌روزه در کویته گفت که افغان‌ها در بحث‌های مربوط به کشورشان، از جمله در سازمان همکاری شانگهای، حضور و نمایندگی کافی ندارند.

وی افزود که مشکلات امنیتی منطقه فقط به افغانستان مربوط نمی‌شود و باید نقش جنگ‌ها، مداخلات خارجی و رقابت کشورهای بزرگ و منطقه‌ای نیز در نظر گرفته شود.

اچکزی گفت قدرت‌ها و گروه‌های نیابتی که در دوران جنگ سرد در افغانستان دخیل بودند، در ویرانی این کشور مسئولیت تاریخی دارند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!