Connect with us

رویداد های اخیر

افزایش میزان بیکاری در هرات

منتشر شده

در

با وجود فعالیت صدها کارخانه خورد و کلان و شهرک صنعتی در هرات، میزان بیکاری در این ولایت بلند است.

بسیاری از افراد از صبح تا شام در گوشه وکنار شهر دنبال کار هستند اما برخی ها می‌گویند که برای آنها در یک هفته هم زمینه کار مهیا نمی‌شود.

با این حال، در فصل زمستان وسردی هوا زندگی برای قشر کارگر سخت شده است. آنان نمی‌توانند مصارف اولیه زندگی خود را تامین کنند.

سید مهدی یک‌ ماه می‌شود که از ایران اخراج شده است. او حالا همه روزه در جستجوی کار است. خانواده او در ایران هستند و خودش شب و روزهای سخت را در هرات سپری می‌کند. همانند سید مهدی ده ها جوان دیگر روزانه در انتظار پیدا کردن کار هستند.

سید مهدی می‌گوید: «من آمدم تا در مملکت خود زندگی کنم. اما با چه امیدی زندگی کنم؟ بروم در مسجد بخوابم؟ در این فصل سرما نه کار است و نه بار.»

محمد علی، کارگر می‌گوید: «من رد مرز شدم و جای درست ندارم. خانه من آنجاست. چهار فرزندم آنجا اند. مرا رد مرز کردند. کسانی اینجا هستند که شرایط شان خیلی بدتر از من است.»

برخی از کارگران می‌گویند که میزان بیکاری نسبت به سال گذشته بیشتر شده است و حالا در سرمای زمستان، وضعیت دشوار را سپری می‌کنند. آنان می‌گویند که توان پرداخت مصارف اولیه زندگی را ندارند و این وضعیت آنان را آزار می‌دهد.

احمدشاه، کارگر می‌گوید: «دو هفته یا سه هفته می‌شود که دستلاف نکرده ام. بیکاری است. دو هزار یا سه هزار نفر کارگر اینجا وجود دارد، اما کار نیست.»

غلام رسول، کارگر می‌گوید: «وقتی دست خالی به خانه می‌رویم، بچه ما ناراحت می‌شود. اما چاره‌ای نداریم. آن بچه هم چشم انتظار است. زن هم چشم انتظار است.»

عزیز احمد درگوشه دیگری از شهر هرات با ابزار کار خود روزانه درانتظار کار می‌باشد. او می‌گوید فرصت های کاری بسیار کم شده است و با وجود هزینه های سنگین زندگی، اما کار نیست تا بتواند مصارف اولیه زندگی خود را پیدا کند.

عزیز احمد می‌گوید: «صبح تا نماز دیگر اینجا برای کار می‌آیم. اینجا ایستاده هستم، اما کار نیست.»

مسوولان محلی بارها گفته اند که هزاران کارگر در شهرک صنعتی هرات مصروف هستند و تلاش می‌شود تا با راه اندازی پروژه های استخراج معادن بتوانند سقف بیکاری را کاهش دهند.

رویداد های اخیر

امریکا برنامه قرعه‌کشی گرین‌کارت را متوقف کرد

Published

on

کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی ایالات متحده، روز پنجشنبه قرعه‌کشی گرین‌کارت را به حالت تعلیق درآورد و گفت که مظنون تیراندازی در پوهنتون براون از این کارت داشت.

کلودیو نوئس والنته، ۴۸ ساله و تبعه پرتگال، متهم است که در ۱۳ دسمبر با ورود به ساختمان پوهنتون براون و گشودن آتش به روی محصلانی که در حال سپری کردن امتحان بودند، دو نفر را کشته و ۹ نفر را زخمی کرده است.

او همچنین متهم است که دو روز بعد، یک استاد پوهنتون در انستیتوت تکنالوژی ماساچوست را به قتل رسانده است.

وزیر امنیت داخلی امریکا در رسانه‌های اجتماعی نوشت که نوئس والنته «در سال ۲۰۱۷ از طریق برنامه ویزه مهاجرتی قرعه کشی وارد ایالات متحده شد و گرین کارت دریافت کرد.»

نوئم نوشت: «به دستور رئیس جمهور ترمپ، من فوراً به اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده دستور می‌دهم برنامه DV1 را متوقف کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ امریکایی دیگری توسط این برنامه فاجعه‌بار آسیب نمی‌بیند.»

وی افزود: «این فرد شرور هرگز نباید در کشور ما اجازه ورود می‌یافت.»

پولیس عصر پنجشنبه اعلام کرد که نوئس والنته خودکشی کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده‌ها قانونگذار امریکایی به توقف مهاجرت افغان‌ها اعتراض کردند

Published

on

شصت و یک عضو کانگرس ایالات متحده از دولت ترمپ خواستند تا تصمیم خود مبنی بر توقف روند مهاجرت اتباع افغانستان را لغو کند و هشدار دادند که این اقدام اتباع افغانستان را به طور ناعادلانه‌ای هدف قرار می‌دهد.

این قانونگذاران در نامه‌ای خطاب به مارکو روبیو، وزیر امور خارجه و کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی، گفتند که حادثه تیراندازی یک افغان بر گارد ملی امریکا، نباید برای بدنام کردن افغان‌هایی که به طور قانونی به دنبال ورود به ایالات متحده هستند، مورد استفاده قرار گیرد. آنها تأکید کردند که متقاضیان افغان تحت بررسی‌های گسترده با مشارکت چندین اداره امنیتی ایالات متحده قرار می‌گیرند.

این گروه گفت: «سوءاستفاده از این تراژدی برای ایجاد تفرقه و دامن زدن به ترس، امریکا را امن‌تر نخواهد کرد. رها کردن کسانی که تصمیم شجاعانه‌ای برای ایستادن در کنار ما گرفتند، به کسانی که ممکن است در آینده به عنوان متحد به آنها نیاز داشته باشیم، این پیام را می‌دهد که نمی‌توان اعتماد کرد که تعهدات عملی خواهند شد. این اشتباهی است که نمی‌توانیم از عهده آن برآییم.»

ایالات متحده پس از خروج از افغانستان، نزدیک به ۲۰۰ هزار تبعه افغان را پذیرفت.

هزاران افغان که با اردوی ایالات متحده همکاری می‌کردند همراه با خانواده‌هایشان هنوز در پایگاه‌های نظامی و کمپ‌های مهاجرین در کشورهای مختلف منتظر انتقال به امریکا هستند.

 

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

انتقاد رئیس کمیته استخبارات مجلس نمایندگان امریکا از روند بررسی افغان‌ها در دوره بایدن

Published

on

ریک کرافورد، رئیس کمیته استخبارات مجلس نمایندگان امریکا، از نحوه مدیریت روند پذیرش افغان‌ها پس از خروج نظامیان امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ انتقاد کرده است.

کرافورد در بیانیه‌ای گفت که در کنار تعداد زیادی از مهاجرانی که از طریق مرز جنوبی ایالات متحده وارد شدند، تقریباً ۱۹۰ هزار تبعه افغانستان پس از خروج نظامی ایالات متحده اجازه ورود یافتند. او ادعا کرد که بسیاری از افراد پذیرفته شده فاقد اسناد لازم بودند و در برخی موارد، بدون جمع‌آوری اطلاعات بایومتریک، اجازه ورود یافتند.

کرافورد گفت که ایالات متحده مسئولیت اخلاقی داشت تا از افغان‌هایی که در طول دو دهه درگیری در کنار نیروها و نهادهای امریکایی کار می‌کردند، محافظت کند. با این حال، او تأکید کرد که مدیریت ضعیف خروج، سبب هرج و مرج در بررسی افراد شد.

او همچنان مدعی شد که ۱۸۰۰۰ تروریست شناخته‌شده یا مظنون در ایالات متحده وجود دارد.

کرافورد گفت: «امروز، مشتاقانه منتظرم تا درک بهتری از تصویر مبارزه با تروریزم در داخل کشور داشته باشم و بشنوم که چگونه این کمیته بین سازمانی برای یافتن، نظارت، پیگرد قانونی و اخراج تروریست‌های شناخته‌شده یا مظنونی که از ابتدا هرگز نباید وارد کشور ما می‌شدند، تلاش می‌کند.»

دولت بایدن پیش از این از روند انتقال افغان‌ها دفاع کرده و اظهار داشته است که چندین لایه بررسی امنیتی با هماهنگی سازمان‌های استخباراتی، دفاعی و امنیت داخلی ایالات متحده انجام شده است. با این وجود، انتقال و اسکان مجدد اتباع افغانستان همچنان یک مسئله سیاسی بحث‌برانگیز در ایالات متحده است.

دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، اخیراً به دیپلومات‌های خود در سراسر جهان دستور داد تا صدور ویزه برای اتباع افغانستان را متوقف کنند.

این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که عضو سابق یکی از واحدهای تحت حمایت سازمان استخبارات امریکا در افغانستان به تیراندازی به دو سرباز گارد ملی ایالات متحده در واشنگتن دی سی متهم شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!