Connect with us

جهان

ترمپ از نتانیاهو برای دیدار در ۴ فبروری در کاخ سفید دعوت کرد

پیش‌تر، ترمپ سه‌شنبه، اعلام کرده بود که قصد دارد با نتانیاهو گفتگو کند و نتانیاهو نیز تایید کرد که برای ملاقات با ترمپ به واشینگتن سفر خواهد کرد.

منتشر شده

در

دفتر صدراعظم اسرائیل، سه‌شنبه ۹ حوت اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو، صدراعظم این کشور، دعوت‌نامه‌ای از دونالد ترمپ، رئیس ‌جمهوری ایالات متحده، برای دیدار با او در کاخ سفید در تاریخ ۴ فبروری، دریافت کرده است.

در این بیانیه آمده است: «نتانیاهو اولین رهبر خارجی است که در دوره دوم ریاست ‌جمهوری ترمپ به کاخ سفید دعوت شده است.»

اطلاعیه قصر سفید که دفتر نتانیاهو نیز آن را به اشتراک گذاشته است به نقل از دونالد ترمپ می‌گوید: «منتظر گفتگو درباره چگونگی دستیابی به صلح میان اسرائیل و همسایگانش و تلاش برای مقابله با دشمنان مشترکمان هستم.»

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌نویسد که این دیدار فرصتی برای نتانیاهو است تا ضمن دفاع از عملکرد اسرائیل در جنگ غزه به جهان یادآوری کند ترمپ طی سالیان چگونه از او حمایت کرده است. آقای نتانیاهو و آقای ترمپ چند ماه پیش در اقامتگاه ترمپ در فلوریدا دیدار کردند که اولین دیدار آنها بعد از گذشت حدود چهار سال بود.

پیش‌تر، ترمپ سه‌شنبه، اعلام کرده بود که قصد دارد با نتانیاهو گفتگو کند و نتانیاهو نیز تایید کرد که برای ملاقات با ترمپ به واشینگتن سفر خواهد کرد.

این دیدار قرار است در حالی برگزار ‌شود که یک توافق شکننده برای آتش‌بس در نوار غزه باعث توقف موقت جنگ ۱۵ ماهه بین اسرائیل و گروه حماس شده است.

ترمپ دوشنبه گذشته اعلام کرده بود که مصر می‌خواهد شهروندانی از غزه را بپذیرد.

او عبدالفتاح السیسی، رئیس ‌جمهوری مصر را دوست خود توصیف کرد و درباره او گفت: «امیدوارم برخی از آن‌ها [فلسطینیان نوار غزه] را بپذیرد. ما کمک زیادی به آن‌ها می‌کنیم و مطمئنم او می‌تواند به ما کمک کند.»

ترمپ درباره فلسطینیان غزه اظهار داشت: «می‌خواهم شرایطی فراهم کنم که آن‌ها بتوانند در منطقه‌ای زندگی کنند که بدون مزاحمت، شورش و خشونت باشد.»

اظهارات ترمپ پس از آن مطرح شد که او اوایل این هفته پیشنهاد داد مصر و اردن فلسطینیانی از غزه را بپذیرند، چرا که به گفته او «تقریباً همه چیز در آنجا نابود شده است و مردم در حال مرگ هستند.»

ترمپ افزود که این درخواست را طی یک گفتگوی تیلیفونی با ملک عبدالله، پادشاه اردن، شنبه گذشته مطرح کرده است.

مصر و اردن این پیشنهاد ترمپ را برای پذیرش فلسطینیان از نوار غزه، جایی که حمله نظامی اسرائیل منجر به بحران انسانی و کشته شدن ده‌ها هزار نفر شده است، رد کردند.

از سوی دیگر، حماس نیز این پیشنهاد رئیس جمهوری امریکا را رد کرد، و همچنین محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، نیز با آن مخالفت کرده است.

مصر، اردن و سایر کشورهای عربی بنا به دلایل متعددی با کوچ اجباری فلسطینیان از غزه مخالفند از جمله این که این منطقه بخشی از سرزمین‌هایی است که فلسطینیان برای ایجاد کشور خود بر آن تاکید دارند.

جهان

ترمپ به‌دنبال تشدید سرکوب مهاجرتی در ۲۰۲۶؛ بودجه میلیاردی در سایه مخالفت‌های فزاینده

هم‌زمان، دولت امریکا وضعیت حقوقی موقت صدها هزار مهاجر اهل هائیتی، ونزویلا و افغانستان را لغو کرده است؛ اقدامی که شمار افراد واجد شرایط اخراج را به‌گونه قابل توجه افزایش می‌دهد.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در نظر دارد با وجود افزایش مخالفت‌های سیاسی و نگرانی‌های عمومی، برنامه سرکوب مهاجرتی خود را در سال ۲۰۲۶ به‌گونه گسترده‌تری عملی سازد؛ اقدامی که با میلیاردها دالر بودجه جدید پشتیبانی می‌شود و هم‌زمان به انتخابات میان‌دوره‌ای سال آینده نزدیک می‌گردد.

بر اساس این طرح، اداره مهاجرت و گمرک امریکا (ICE) و اداره گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده (CBP) تا ماه سپتمبر ۲۰۲۹، حدود ۱۷۰ میلیارد دالر بودجه اضافی دریافت خواهند کرد. این بودجه زمینه استخدام هزاران مأمور جدید، گسترش مراکز بازداشت و تشدید اقدامات اجرایی، از جمله افزایش بازرسی‌ها و یورش‌ها به محل‌های کار را فراهم می‌سازد.

در حالی که در سال ۲۰۲۵ نیروهای مهاجرتی به شهرهای بزرگ امریکا اعزام شده بودند، بسیاری از محل‌های کاری که نقش کلیدی در اقتصاد این کشور دارند، تا حد زیادی از این اقدامات مصون مانده بودند. اما مقام‌های امریکایی می‌گویند که در مرحله بعدی، تمرکز بر اجرای گسترده‌تر قانون، از جمله در محیط‌های کاری، افزایش خواهد یافت.

این برنامه‌ها در شرایطی مطرح می‌شود که نگرانی افکار عمومی نسبت به شیوه‌های سخت‌گیرانه، از جمله یورش به محله‌ها و بازداشت برخی شهروندان امریکایی، رو به افزایش است. بر اساس نظرسنجی‌های اخیر، میزان محبوبیت ترمپ در حوزه مهاجرت از ۵۰ درصد در ماه مارچ به ۴۱ درصد در اواسط ماه دسمبر کاهش یافته است.

هم‌زمان، دولت امریکا وضعیت حقوقی موقت صدها هزار مهاجر اهل هائیتی، ونزویلا و افغانستان را لغو کرده است؛ اقدامی که شمار افراد واجد شرایط اخراج را به‌گونه قابل توجه افزایش می‌دهد.

طبق آمار رسمی، از زمان بازگشت ترمپ به قدرت در ماه جنوری، حدود ۶۲۲ هزار مهاجر از امریکا اخراج شده‌اند؛ رقمی که هنوز با هدف اعلام‌شده او برای اخراج یک میلیون نفر در سال فاصله دارد.

تام هومن، مسئول امور مرزی قصر سفید، گفته است که با افزایش نیروی انسانی و ظرفیت بازداشت، میزان بازداشت‌ها در سال آینده به‌طور چشم‌گیری افزایش خواهد یافت. با این حال، منتقدان هشدار می‌دهند که تشدید بازرسی‌ها در محل‌های کار می‌تواند هزینه‌های نیروی کار را بالا ببرد و پیامدهای سیاسی و اقتصادی جدی، به‌ویژه در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای، به‌دنبال داشته باشد.

Continue Reading

جهان

گفت‌وگوهای تازه امریکا و روسیه در فلوریدا برای پایان جنگ اوکراین

یک منبع روسی به رویترز گفته است که هرگونه دیدار مستقیم میان هیأت روسی و مذاکره‌کنندگان اوکراینی در این مرحله منتفی دانسته شده است.

Published

on

مقام‌های ایالات متحده و روسیه روز شنبه در ایالت فلوریدا دیدار کردند تا دور تازه‌ای از گفت‌وگوها را با هدف پایان‌دادن به جنگ روسیه و اوکراین آغاز کنند؛ تلاشی که دولت دونالد ترمپ می‌کوشد از طریق آن دو طرف را به یک توافق سیاسی سوق دهد.

به گزارش رویترز، این دیدار در شهر میامی پس از گفت‌وگوهای روز جمعه میان مقام‌های امریکا، اوکراین و کشورهای اروپایی انجام شد؛ مذاکراتی که بخشی از طرح صلح بوده و امیدهایی را برای حل‌وفصل جنگی ایجاد کرده است که با تهاجم گسترده روسیه در ماه فبروری ۲۰۲۲ آغاز شد.

کریل دیمیتریف، نماینده ویژه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، پس از دیدار با استیو ویتکاف، نماینده ویژه امریکا، و جرد کوشنر، داماد دونالد ترمپ، به خبرنگاران گفت که گفت‌وگوها «سازنده» بوده و روز یک‌شنبه نیز ادامه خواهد یافت. یک مقام قصر سفید نیز تأیید کرده است که گفت‌وگوهای روز شنبه برای همان روز پایان یافته است.

دیمیتریف گفت: «بحث‌ها به‌گونه سازنده جریان دارد. این گفت‌وگوها از پیش آغاز شده و امروز ادامه یافته و فردا نیز ادامه خواهد داشت.»

هم‌زمان، مارکو روبیو، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی امریکا، گفته است که احتمال دارد او نیز به این مذاکرات بپیوندد.

به گفته مقام‌های امریکایی، اوکراینی و اروپایی، در جریان گفت‌وگوهای این هفته پیشرفت‌هایی در زمینه تضمین‌های امنیتی برای کی‌یف حاصل شده است؛ با این حال، هنوز روشن نیست که این شرایط از سوی مسکو پذیرفته خواهد شد یا نه.

یک منبع روسی به رویترز گفته است که هرگونه دیدار مستقیم میان هیأت روسی و مذاکره‌کنندگان اوکراینی در این مرحله منتفی دانسته شده است.

در همین حال، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز شنبه در کی‌یف اعلام کرد که کشورش از پیشنهاد امریکا برای برگزاری گفت‌وگوهای سه‌جانبه میان امریکا، روسیه و اوکراین حمایت می‌کند؛ به شرطی که این روند به تبادله بیشتر زندانیان و زمینه‌سازی برای دیدار رهبران کشورها منجر شود.

زلنسکی گفت: «امریکا اکنون پیشنهاد نشست سه‌جانبه میان مشاوران امنیت ملی امریکا، اوکراین و روسیه را مطرح کرده است.»

با این حال، گزارش‌های استخباراتی امریکا هشدار می‌دهند که ولادیمیر پوتین همچنان قصد تصرف کامل اوکراین را دارد؛ موضوعی که با ادعاهای برخی مقام‌های امریکایی مبنی بر آمادگی مسکو برای صلح در تضاد است.

پوتین در کنفرانس خبری سالانه خود در مسکو نیز هیچ‌گونه انعطافی نشان نداد و تأکید کرد که شروط روسیه برای پایان جنگ از ماه جون ۲۰۲۴ تغییر نکرده است؛ شروطی که شامل کنارگذاشتن تلاش اوکراین برای عضویت در ناتو و عقب‌نشینی کامل از چهار منطقه‌ای می‌شود که روسیه آن‌ها را قلمرو خود می‌داند.

در مقابل، کی‌یف اعلام کرده است که حاضر نیست مناطقی را واگذار کند که نیروهای روسیه طی نزدیک به چهار سال جنگ موفق به تصرف آن نشده‌اند.

رستم عمروف، مذاکره‌کننده ارشد اوکراین، نیز گفته است که هیأت‌های امریکا و اروپا در دیدار روز جمعه توافق کرده‌اند همکاری‌های مشترک خود را ادامه دهند. او در تلگرام نوشت که در مورد نتایج این گفت‌وگوها رئیس‌جمهور زلنسکی را در جریان گذاشته است.

قصر سفید تاکنون در این مورد چیزی نه گفته است.

مارکو روبیو اما گفته است که هرچند پیشرفت‌هایی در گفت‌وگوها به دست آمده، اما هنوز راه درازی تا پایان جنگ باقی مانده است.

Continue Reading

جهان

حمله انتقام‌جویانه امریکا بر مراکز داعش در سوریه

Published

on

مقام‌های امریکایی می‌گویند ایالات متحده در واکنش به حمله داعش بر نیروهایش، حملات گسترده انتقام‌جویانه را بر ده‌ها مرکز داعش در سوریه انجام داده است.

بر اساس اعلام اردوی امریکا، بیش از ۷۰ مرکز داعش در بخش‌های مرکزی سوریه هدف قرار گرفته و در این عملیات از جت‌های جنگی، هلیکوپترهای اپاچی، سیستم راکتی «هیمارس» امریکا و همچنان جت‌های اردنی استفاده شده است.

وزیر دفاع امریکا گفت این حملات که «عملیات چشم عقاب» نام‌گذاری شده، مراکز جنگجویان داعش، زیربنا‌ها و انبارهای تسلیحاتی این گروه را هدف قرار داده است. رئیس‌جمهور امریکا نیز تأکید کرد که این اقدام یک پاسخ جدی به حمله مرگبار اخیر بوده است.

هفته گذشته در شهر پالمیرا، دو سرباز امریکایی و یک مترجم غیرنظامی در حمله‌ای که به داعش نسبت داده می‌شود، کشته و سه سرباز دیگر زخمی شدند.

دولت سوریه ضمن حمایت از این عملیات، بار دیگر تعهد خود را برای مبارزه با داعش و جلوگیری از ایجاد پناهگاه امن برای این گروه در خاک سوریه اعلام کرده است. حدود یک‌هزار نیروی امریکایی هنوز در سوریه حضور دارند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!