Connect with us

رویداد های اخیر

همیش فالکونر: بریتانیا بر تعهد خود به زنان و دختران افغان محکم ایستاده است

منتشر شده

در

همیش فالکونر، معاون وزیر خارجه بریتانیا، می‌گوید که کشورش بر تعهد خود به مردم افغانستان به ویژه زنان و دختران محکم ایستاده است. آقای فالکونر گفته که نشستی را درباره کمک‌های بشردوستانه برای افغانستان با اشتراک مقامات برنامه جهانی غذا و صندوق جمعیت ملل متحد میزبانی کرده است.

فالکونر در شبکه ایکس نوشته است: «افتخار داشتیم که میزبان برنامه جهانی غذا و صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در افغانستان بودیم و درباره کمک‌های نجات‌بخش آن‌ها که با تأمین مالی بریتانیا در اختیار مردم افغانستان قرار می‌گیرد، گفتگو کنیم. ما بر تعهد خود به مردم افغانستان به ‌ویژه زنان و دختران محکم ایستاده‌ایم.»

پیش از این فالکونر گفته بود که دفاع از حقوق زنان و دختران افغانستان یکی از اولویت‌های اصلی بریتانیا است.

با این حال، برخی از آگاهان گفته‌اند که حرف‌ و عمل کشورها برای حمایت از زنان تفاوت‌های دارد.

عادله زمانی، فعال حقوق زن، گفت: «به ممالک مختلف تأکید می‌کنم بر لزوم حقوق زنان و دختران در افغانستان اما چنین تاکیدهای و چنین صحبت‌ها تا زمانیکه به مرحله اجرا در نیاید و الزام عملی کردن به خود نگیرد، بی‌فایده است و هیچ گونه تاثیر بر زندگی عادی مردم خصوصاً زنان در افغانستان نمی‌گذارد.»

براساس گزارش‌ها، بریتانیا از زمان ایجاد صندوق بشردوستانه افغانستان تاکنون ۳۰۴ میلیون پوند به این صندوق کمک کرده است.

از سویی هم، شماری از آگاهان اقتصادی ادامه کمک‌های بشردوستانه کشورها را در کوتاه مدت مهم می‌دانند.

عبدالنصیر رشتیا، آگاه امور اقتصادی، گفته است: «توزیع همچون کمک‌ها و یا ادامه همچون کمک‌ها سبب جلوگیری از فقر در کشور می‌شود.»

تأمین حقوق بشری زنان یکی از موضوعات حل نشده میان امارت اسلامی و جامعه جهانی است. از این رو، با گذشت بیش از سه سال از حاکمیت دوباره امارت اسلامی هنوز کشورها حاضر نیستند تا حکومت سرپرست را به رسمیت بشناسند.

با این حال، امارت اسلامی بارها گفته است که حقوق زنان افغانستان در چارچوب شریعت اسلامی تأمین است.

رویداد های اخیر

اشتراک مقام‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ در نشست علمی آیسسکو درباره نسخه‌های خطی اسلامی

مسئولان آیسسکو در این نشست تأکید کردند که کشور مالی با داشتن صدها هزار نسخه خطی، یکی از گنجینه‌های مهم تمدن و اندیشه اسلامی در غرب آفریقا به شمار می‌رود و حفاظت از این آثار تاریخی اهمیت ویژه دارد.

Published

on

عبیدالله حنیف، رئیس آرشیف ملی وزارت اطلاعات و فرهنگ، و محمد شفیق احمدزی، رئیس روابط خارجه و آتشه‌های فرهنگی این وزارت، در نشست علمی آنلاین سازمان تعلیمی، علمی و فرهنگی جهان اسلام (آیسسکو) درباره نسخه‌های خطی اسلامی اشتراک کردند.

این نشست از سوی مرکز خوش‌نویسی و نسخه‌های خطی آیسسکو تحت عنوان «نسخه‌های اسلامی در جهان» برگزار شده و محور اصلی آن بررسی وضعیت نسخه‌های خطی کشور مالی و راه‌های حفاظت و نگهداری این میراث فرهنگی عنوان شده است.

مسئولان آیسسکو در این نشست تأکید کردند که کشور مالی با داشتن صدها هزار نسخه خطی، یکی از گنجینه‌های مهم تمدن و اندیشه اسلامی در غرب آفریقا به شمار می‌رود و حفاظت از این آثار تاریخی اهمیت ویژه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت معارف بیش از هزار بست اداری را به رقابت آزاد گذاشت

مسئولان وزارت معارف افزوده‌اند که این بست‌ها بر بنیاد ساختار تشکیلاتی جدید و به هدف تقویت کادر اداری در ۴۷۳ ولسوالی کشور ایجاد شده‌اند.

Published

on

وزارت معارف اعلام کرده است که ۱۰۶۰ بست خالی اداری مربوط به آمریت‌های معارف ولسوالی‌ها و حوزه‌های تعلیمی را از طریق رقابت آزاد به اعلان سپرده است.

مقام‌های این وزارت می‌گویند روند استخدام به‌گونه شفاف برگزار می‌شود و افراد تنها بر اساس شایستگی، لیاقت و توانایی انتخاب خواهند شد. به گفته آنان، در این پروسه هیچ‌گونه معیار قومی و سمتی در نظر گرفته نخواهد شد.

در همین حال، محمد زاهد احمدزی، معین وزارت کار و امور اجتماعی، گفته است که مهاجرین برگشته در اولویت استخدام قرار دارند و تلاش‌ها برای ایجاد فرصت‌های شغلی با همکاری نهادهای مختلف ادامه دارد.

مسئولان وزارت معارف افزوده‌اند که این بست‌ها بر بنیاد ساختار تشکیلاتی جدید و به هدف تقویت کادر اداری در ۴۷۳ ولسوالی کشور ایجاد شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک مرد افغان در بریتانیا به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرد

Published

on

رسانه‌های بریتانیایی گزارش داده اند که یک مرد افغان به‌نام نجیب الله عرب با حضور در محکمه در شهر آکسفورد به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرده است.

این مرد ۴۰ ساله در ابتدا اتهام را رد کرده بود و قرار بود اواخر سال جاری محاکمه شود. بر بنیاد اسناد محکمه، او به کودک در ماه می ۲۰۲۴ گفته بود که «زیبا» است و «بدن جذابی» دارد و خواسته بود با او تنها باشد.

عرب پیش از این نیز به چندین جرم دیگر اعتراف کرده بود. او در اوایل سال جاری به یک مورد آزار جنسی مربوط به رویدادی در منطقه گرو در ماه جنوری اعتراف کرده بود.

او همچنان اتهامات آزار جنسی، تجاوز جنسی و آدم‌ربایی در برابر زن دیگری را پذیرفته است.

قرار است حکم محکمه علیه عرب به تاریخ ۱۹ جون صادر شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!