Connect with us

رویداد های اخیر

مذاکره‌کنندگان پاکستان و امارت اسلامی برسر بازگشایی گذرگاه تورخم توافق کردند

گذرگاه تورخم تقریباً یک ماه پیش زمانی بسته شد که مقامات مرزی پاکستان با بازسازی و نوسازی یک پاسگاه امنیتی در طرفافغانستان مخالفت کردند.

منتشر شده

در

Torkham

دور دوم گفتگوهای نمایندگان جرگه پاکستان و افغانستان برای بازگشایی گذرگاه تورخم با حسن نیت روز دوشنبه پایان یافت و اعضای جرگه تصمیم گرفتند تا پیشنهادات خود را برای بازگشایی مرز و آتش‌بس به سران دولت ارائه کنند و در سطح هر دو حکومت در این مورد تصمیم گیری خواهد شد.

رسانه‌های پاکستانی گزارش دادند که این دیدار حدود دو ساعت به طول انجامید و در گمرکات طرف مرز افغانستان برگزار شد.

منابعی در میان هیئت پاکستانی به دان نیوز گفتند که گفتگوی مفصلی بین دو طرف بر سر موضوع ساخت یک پوسته بحث برانگیز در نزدیکی نقطه صفری در طرف افغانستان انجام شد.

به گفته آنها، به طرف افغان گفته شده است که هر کاری از سوی آنها در مورد هرگونه تغییر در ساختار موجود، نزدیک به نقطه صفری، با واکنش شدید پاکستان مواجه خواهد شد.

با این حال، طبق گزارش‌ها، افغانستان اصرار دارد که گذرگاه بدون هیچ قید و شرطی بازگشایی شود. با این حال، پاکستان همچنین خواستار بند «عدم کار در پوسته بازرسی» است که به آتش‌بس شش ماهه مرتبط است.

این منابع گفتند: «ما تمایل خود را برای توقف خصومت‌ها بین دو کشور همسایه با تضمین قاطعانه طرف افغان مبنی بر پایبندی دائمی به پروتکل‌های مرزی توافق شده ابراز کردیم».

گذرگاه تورخم تقریباً یک ماه پیش زمانی بسته شد که مقامات مرزی پاکستان با بازسازی و نوسازی یک پاسگاه امنیتی در طرفافغانستان مخالفت کردند.

تورخم، گذرگاه کلیدی بین پاکستان و افغانستان در منطقه خیبر خیبر پختونخوا، روز سه‌شنبه در بحبوحه افزایش نگرانی‌ها در میان بازرگانان هر دو کشور که متحمل خسارت‌های زیادی به دلیل بسته شدن شده‌اند، برای بیست و پنجمین روز بسته باقی ماند.

این گذرگاه در ۲۱ فبروری پس از تشدید تنش بین نیروهای مرزی از دو طرف بسته شد. در جریان درگیری های بعدی، سه سرباز افغان کشته شدند و هشت سرباز پاکستانی نیز زخمی شدند.

منابع گمرکی گفته‌اند که تعلیق تجارت باعث زیان روزانه ۳ میلیون دالر در تجارت دوجانبه می‌شود و افزودند که طی ۲۰ روز اول، حدود ۶۰ میلیون دالر تجارت از بین رفته است.

گذرگاه تورخم تردد روزانه حدود ۱۰هزار نفر به افغانستان را تسهیل می کند و یک مسیر تجاری کلیدی بین دو کشور است. بیش از ۵هزار موتر باربری، از جمله موترهای باربریی که کالاهای فاسد شدنی را حمل می‌کنند، در حال حاضر گیرمانده اند و خسارات مالی سنگینی به بار آورده است.

رویداد های اخیر

تاجیکستان می‌گوید دو سرباز در درگیری با شبه‌نظامیان در نزدیکی سرحد افغانستان کشته شدند

Published

on

مقامات تاجیکستان اعلام کرده اند مرزبانان این کشور با شبه‌نظامیانی که از افغانستان وارد ولایت ختلان تاجیکستان شده بودند، درگیر شدند.

کمیته امنیت ملی تاجیکستان گفته است که در این درگیری، سه شبه‌نظامی از پا در آمده و دو سرباز این کشور کشته شدند. در جریان عملیات، سلاح‌ها و مهمات شامل تفنگ‌، تفنگچه، بمب دستی، و دستگاه دید در شب ضبط شده است.

این سومین حمله از افغانستان به تاجیکستان طی یک ماه گذشته است. در حملات گذشته، شهروندان چین هدف قرار گرفته بودند.

امارت اسلامی پیش از این به تاجیکستان اطمینان داده بود که آماده است تدابیر امنیت مرزی را تشدید کرده و تحقیقات مشترک انجام دهد.

Continue Reading

تجارت

آغاز نخستین کارخانه تولید قوطی‌های آلومینیومی افغانستان در هرات با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون دالر

مقام‌ها می‌گویند آغاز این پروژه نشان‌دهنده افزایش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و تلاش‌ها برای خودکفایی اقتصادی در کشور است.

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، امروز پنج‌شنبه ۴ جدی سال ۱۴۰۴ خورشیدی، سنگ‌بنای شرکت تولیدی قوطی‌های آلومینیومی «پامیر» را در پارک‌های صنعتی ولایت هرات گذاشت.

بر بنیاد معلومات ارائه‌شده، این شرکت نخستین کارخانه تولید قوطی‌های آلومینیومی در افغانستان به‌شمار می‌رود که با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون دالر امریکایی ایجاد می‌شود. این پروژه در زمینی به مساحت ۱۶ جریب در شهرک‌های صنعتی هرات ساخته خواهد شد.

به گفته مسئولان، با تکمیل این کارخانه برای حدود یک‌هزار و ۷۰۰ تن از شهروندان کشور زمینه کار فراهم می‌شود و نقش مهمی در رشد تولیدات داخلی، کاهش واردات و تقویت اقتصاد ملی خواهد داشت.

مقام‌ها می‌گویند آغاز این پروژه نشان‌دهنده افزایش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و تلاش‌ها برای خودکفایی اقتصادی در کشور است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مدودف: امارت اسلامی تهدید کمتری برای روسیه بوده‌ تا نهادهای مورد حمایت غرب

مدودف تأکید کرده است که هدف این نهادها همواره یکی بوده است: «تضعیف و از هم پاشیدن ملت چندقومیتی روسیه.»

Published

on

دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه، گفته است که امارت اسلامی افغانستان در مقایسه با نهادهای مدنی مورد حمایت غرب، آسیب کمتری به روسیه وارد کرده‌اند؛ نهادهایی که به گفته او با هدف تضعیف وحدت این کشور فعالیت می‌کردند.

مدودف در مقاله‌ای که در مجله روسی «رودینا» منتشر شده، نوشته است که هرچند امارت اسلامی برای سال‌ها در فهرست سازمان‌های تروریستی روسیه قرار داشت، اما عملکرد این آنها به اندازه نهادهایی که به گفته او زیر نام فعالیت‌های علمی یا بشردوستانه از سوی غرب حمایت می‌شدند، به روسیه آسیب نرسانده است.

او در این مقاله افزوده است: «اگر صادق باشیم، جنبش طالبان (امارت اسلامی) که برای مدت طولانی به‌عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شد، به روسیه امروزی آسیب کمتری وارد کرده است نسبت به آن نهادهای شبه‌علمی که هدف‌شان تجزیه کشور ما زیر نام حمایت از مظلومان بوده است.»

مدودف تأکید کرده است که هدف این نهادها همواره یکی بوده است: «تضعیف و از هم پاشیدن ملت چندقومیتی روسیه.»

اظهارات مدودف در حالی مطرح می‌شود که سیاست رسمی مسکو در قبال افغانستان با تغییراتی همراه شده است. در ماه اپریل، ستره محکمه روسیه ممنوعیت فعالیت امارت اسلامی را که پیش‌تر در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داشت، به حالت تعلیق درآورد.

امارت اسلامی که در سال ۲۰۲۱ بار دیگر قدرت را در افغانستان به دست گرفتند و به گفته مقام‌های روسیه، از آن زمان تاکنون به‌عنوان یک شبکه تروریستی بین‌المللی فعالیت نداشته‌اند؛ موضوعی که باعث بازنگری روسیه در موضع حقوقی و سیاسی خود در قبال امارت اسلامی شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!