Connect with us

رویداد های اخیر

خشم کابل از تشدید روند اخراج اجباری مهاجران افغان در پاکستان

سازمان عفو بین‌الملل گفته است که پاکستان اخراج اجباری مهاجران افغان را فوراً متوقف کند، بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت در دو روز گذشته پاکستان بیش از هشت هزار مهاجر افغان را اخراج کرده است.

منتشر شده

در

امارت اسلامی اخراج اجباری مهاجران را از پاکستان کار غیرانسانی و خلاف اصول اسلامی میداند.

در اعلامیه وزارت مهاجرین و عودت کنندگان آمده است که در حال حاضر مهاجرین افغان در پاکستان به طور غیرقانونی از خانه‌ها، دکان‌ها و بازارها دستگیر شده و به زور به زندان‌ها منتقل و سپس مجبور به بازگشت به افغانستان می‌شوند.

این وزارت از پاکستان می‌خواهد که  به خشونت و بدرفتاری که علیه مهاجران افغان آغاز شده است پایان داده و هیچ کس نباید از مهاجرین به عنوان ابزاری برای اهداف سیاسی خود استفاده کند.

در بخشی از اعلامیه وزارت مهاجرین و عودت کنندگان آمده است که: «ما از پاکستان و ایران می‌خواهیم که در قبال مهاجرین صبر و تحمل داشته باشند با حسن همجواری رفتار کنند و در رفتار با مهاجرین به ارزش‌های اسلامی و انسانی و قوانین بین‌المللی احترام بگذارند. امارت اسلامی افغانستان مقدمات وآماده‌گی بازگشت اجباری مهاجرین افغان را آغاز کرده است، اما بدرفتاری کشورهای همسایه با آنان غیرقابل قبول و غیرقابل تحمل است همه مهاجرین باید اجازه داشته باشند که دارایی و اسباب منزل خود را به کشور خود برگردانند.»

برای رسیدگی به وضعیت مهاجرین، نشست ویژه تحت ریاست رئیس الوزرا نیز برگزار شده است. در این نشست، رفتار پاکستان غیر اسلامی و غیرانسانی دانسته شده است. اشتراک کنندگان این نشست از احزاب سیاسی، علما و شخصیت‌های بانفوذ پاکستان خواسته اند که مسوولیت خود را به عنوان همسایه ادا کنند.

امارت اسلامی هم‌چنان گفته است که بدرفتاری با مهاجران به ضرر دو کشور تمام خواهد شد. امارت اسلامی همچنان از ملل متحد و سایر سازمان‌های بین المللی خواسته تا مسوولیت خود را برای جلوگیری از بحران بشری و برای بازگشت عزتمندانه مهاجران نیز ادا نمایند.

سازمان عفو بین‌الملل گفته است که پاکستان اخراج اجباری مهاجران افغان را فوراً متوقف کند، بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت در دو روز گذشته پاکستان بیش از هشت هزار مهاجر افغان را اخراج کرده است.

از سوی دیگر هیأتی از سوی وزارت مهاجرین موظف شده تا به تورخم برود و از نزدیک وضعیت را بررسی و نیازمندی مهاجران را مشخص سازد.

رویداد های اخیر

وزیر آب و انرژی برای شرکت در مجمع جهانی انرژی به عربستان سعودی رفت

Published

on

محمد یونس آخندزاده، وزیر آب و انرژی امارت اسلامی، امروز شنبه به‌منظور شرکت در هفدهمین مجمع جهانی انرژی، عازم ریاض، پایتخت عربستان سعودی شد.

قرار است نمایندگان در سطح وزیران از حدود ۱۰۰ کشور جهان در این مجمع اشتراک کنند و درباره همکاری‌ها، فرصت‌ها و تبادل تجربیات در بخش انرژی بحث و تبادل نظر نمایند.

وزارت آب و انرژی گفته است که شرکت افغانستان در این نشست، فرصت مناسبی برای گسترش روابط با کشورهای جهان، تبادل تجربیات و جلب همکاری‌های بین‌المللی در بخش انرژی فراهم می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان در رده سوم گزارش قاچاق انسان وزارت خارجه امریکا قرار گرفت

Published

on

وزارت خارجه امریکا در گزارش سال ۲۰۲۶ خود درباره قاچاق انسان، افغانستان را در رده سوم کشورهای مورد بررسی قرار داده است. بر اساس این گزارش، افغانستان حداقل معیارهای مبارزه با قاچاق انسان را به‌طور کامل برآورده نکرده و تلاش‌های قابل‌توجهی نیز برای بهبود وضعیت در این زمینه انجام نداده است.

این گزارش به مواردی چون کار اجباری، سوءاستفاده جنسی از کودکان، استفاده از کودکان در نقش‌های جنگی و حمایتی و نبود حمایت کافی از قربانیان قاچاق انسان اشاره می‌کند.

فقر، مشکلات اقتصادی و بازگشت مهاجرین از کشورهای همسایه نیز از عواملی دانسته می‌شوند که آسیب‌پذیری خانواده‌ها، به‌ویژه کودکان، را در برابر قاچاق انسان و سوءاستفاده افزایش می‌دهند.

افغانستان در حالی با این چالش‌ها روبه‌رو است که مشکلات اقتصادی و نیازهای بشردوستانه همچنان ادامه دارد و شمار زیادی از مهاجرین از کشورهای همسایه به کشور بازگشته‌اند. آگاهان تأکید می‌کنند که افزایش آگاهی عامه، ایجاد فرصت‌های شغلی و حمایت از خانواده‌های نیازمند می‌تواند در جلوگیری از قاچاق انسان و سوءاستفاده از کودکان نقش مؤثری داشته باشد.

این در حالی است که امارت اسلامی پیش از این با صدور فرمانی، قاچاق انسان را عملی خلاف شریعت اسلامی دانسته و بر مبارزه با این پدیده تأکید کرده است. مقام‌های امارت اسلامی همچنان گفته‌اند که حقوق مردم افغانستان مطابق شریعت اسلامی و عنعنات افغانی تأمین شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام ایرانی از دوستی افغانستان ستایش کرد؛ رفتار پاکستان را «منافقانه» خواند

زنگنه ادعا کرده است که پیام منتشرشده به نام رئیس مجلس پاکستان در جریان مذاکرات ایران و امریکا، از سوی امریکایی‌ها نوشته شده بود. به گفته او، استیو ویتکاف، نماینده ویژه امریکا، این پیام را تهیه کرده بود.

Published

on

محسن زنگنه، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ایران، از آنچه دوستی و حمایت افغانستان از ایران در جریان جنگ میان ایران و امریکا خوانده، قدردانی کرده و از رفتار پاکستان در این دوره انتقاد کرده است.

زنگنه ادعا کرده است که پیام منتشرشده به نام رئیس مجلس پاکستان در جریان مذاکرات ایران و امریکا، از سوی امریکایی‌ها نوشته شده بود. به گفته او، استیو ویتکاف، نماینده ویژه امریکا، این پیام را تهیه کرده بود.

این مقام ایرانی رفتار پاکستان را «منافقانه» توصیف کرده و در مقابل، از دوستی مردم افغانستان و روابط میان کابل و تهران ستایش کرده است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که روابط منطقه‌ای و موضع‌گیری کشورهای همسایه در قبال تحولات ایران، به یکی از موضوعات مورد توجه مقام‌های سیاسی منطقه تبدیل شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!