Connect with us

رویداد های اخیر

انتقاد شدید ترمپ از مدیریت بایدن در خروج نیروهای امریکایی از افغانستان

منتشر شده

در

دونالد ترمپ، رئیس ‌جمهور ایالات متحده از نحوه خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ و مدیریت جو بایدن، رئیس ‌جمهور پیشین آن کشور به شدت انتقاد کرده است.

آقای ترمپ در سخنرانی تازه‌اش اظهار داشته که اگر او در آن زمان رئیس ‌جمهور امریکا می‌بود، فاجعه افغانستان هرگز رخ نمی‌داد و آن را شرم‌آورترین لحظه در تاریخ کشور دانسته است.

ترمپ با اشاره به پایگاه هوایی بگرام گفت که او قصد داشت این پایگاه را حفظ کند. او توضیح داده که بگرام یکی از بزرگترین پایگاه‌های هوایی جهان است و در موقعیت استراتیژیک قرار دارد.

وی اضافه کرد که حفظ این پایگاه نه تنها برای افغانستان، بلکه به دلیل نزدیکی آن به چین که سلاح‌های هسته‌ای تولید می‌کند، ضروری بود.

ترمپ گفته است: «من کسی بودم که زمینه خارج شدن امریکا از افغانستان را فراهم کردم. من اگر هم بودم از افغانستان خارج می‌شدم اما قرار بود پایگاه هوایی بگرام، یکی از بزرگترین‌ پایگاه‌های هوایی در جهان را نگه دارم. قرار بود آن را نگه دارم، نه برای افغانستان، بلکه بخاطر چین، چرا که بگرام یک ساعت از جایی که چین سلاح‌های هسته‌ای خود را می‌سازد، فاصله دارد. آیا خوب نبود که آن را داشته باشیم؟ می‌دانید حالا چه کسی آن را تصرف کرده؟ بلی چین حالا آن را تصرف کرده است.»

او افزوده است: «می‌توانید باور کنید که این فرد (جوبایدن) چقدر احمق بود؟ وی مردم را به‌خاطر خارج شدن از میدان هوایی اشتباه به کشتن داد. آنها به‌جای که از بگرام خارج شوند، از یک میدان هوایی محلی کوچک بسیار مزدحم که افراد از شهرها و روستاها هجوم برده بودند، خارج شدند. در این میان در آنجا بم منفجر شد و صدها قربانی گرفت از جمله ۱۳ عسکر امریکایی.»

پایگاه هوایی بگرام که زمانی یکی از مهم‌ترین مراکز نظامی امریکا در افغانستان محسوب می‌شد، در تابستان سال ۲۰۲۱ هم‌زمان با خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، کنترول آن را نیروهای امارت اسلامی به دست گرفت.

در همین حال، با تازه شدن اظهارات در مورد کنترول این پایگاه، مقامات امارت اسلامی می‌گویند که اختیار این پایگاه بزرگ هوایی به دست هیچ کشور خارجی نیست.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در این مورد گفته است: «این شایعات درست نیست، ما هم از بعضی حلقات شنیدیم که همچو یک ادعای را پخش کردند، ولی مردم افغانستان می‌دانند که این چیز هیچ ممکن نیست و افغانستان یک کشور مستقل و نیروهای امنیتی مستقل دارد و نیاز به نظامیان هیچ کشوری نیست که به افغانستان باشد و اجازه هم داده نمی‌شود. افغانستان یک کشوری است که صلح و امنیت دارد و نیاز به همچو حرکاتی دیده نمی‌شود و پروپاگندای که در این راستا نشر می‌شود، به خاطر تخریب اذعان عامه است.»

گفتنی است که به تازگی گمانه زنی‌هایی در ارتباط به نشست یک طیاره امریکایی در پایگاه هوایی بگرام نیز منتشر شده، ادعایی که از طرف امارت اسلامی رد شده است.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!