Connect with us

رویداد های اخیر

دومین نشست ویژه کمیسیون اقتصادی به ریاست رهبر امارت اسلامی برگزار شد 

منتشر شده

در

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا می‌گوید که دومین نشست ویژه کمیسیون اقتصادی به ریاست ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی افغانستان در روزهای ۲۸، ۲۹ و ۳۰ ماه شوال‌ سال ۱۴۴۶هـ ق برگزار شد.

ریاست الوزرا در بیانیه‌ای امروز (چهارشنبه) گفته است، در دومین نشست ویژه کمیسیون اقتصادی به ریاست رهبر امارت اسلامی، براساس یک میکانیزم منظم اجازه صادرات مواشی افغانستان به کشورهای خارجی برای مدت شش ماه در سال صادر شد که پس از گذشت شش ماه، مانند گذشته اقدامات اجرایی ادامه خواهد یافت.

در دومین نشست، به اداره امور وظیفه سپرده شد تا در هماهنگی با وزارت‌های مربوطه، طرزالعمل جامع برای تسریع طی مراحل کارهای سرمایه‌گذاران و تاجران در ادارات دولتی و همچنان حل مشکلات موجود در تمام بخش‌ها تهیه نماید.

براساس بیانیه، این طرزالعمل برای تایید به کمیسیون اقتصادی فرستاده و پس از آن برای منظوری به دفتر رهبر امارت اسلامی ارسال شود.

گفتنی است که در این نشست گزارش‌های تعقیبی در مورد فیصله‌های اتخاذ شده در نخستین نشست ویژه کمیسیون اقتصادی که به تاریخ سوم ماه جمادی‌الاولی سال ۱۴۴۶هـ ق به رهبری رهبر امارت اسلامی تدویر گردیده بود، ارائه شد. 

در نخستین نشست، به کمیته‌ای تحت ریاست اداره امور وظیفه سپرده شده بود تا مطابق پلان‌های شهری جهت تسهیل فروش و توزیع نمرات زمین‌های دولتی و نیز برای اجاره دادن ساختمان‌ها طرزالعمل را تدوین نماید.

این کمیته به همین منظور طرزالعمل تدوین ‌شده را در دومین نشست برای ارزیابی ارائه کرد که پس از جابجا ساختن  تعدیلات مطرح شده، برای منظوری به دفتر ملا هبت‌الله آخندزاده ارسال خواهد شد. 

بر اساس این طرزالعمل، شهروندان می‌توانند طی ۱۵ روز پروسه تثبیت زمین را در زمین‌های شخصی خود تکمیل نموده و ظرف یک ماه، نقشه آن را ویزه و کارهای ساختمانی را آغاز نمایند.

همچنان در نخستین نشست، به وزارت زراعت وظیفه سپرده شده بود تا برای ساخت پارک‌های صنعتی در تمام ولایات، زمین‌های مورد نیاز را به وزارت صنعت و تجارت انتقال دهد. در رابطه با تطبیق این فیصله، وزارت‌های یادشده گزارش خود را در دومین نشست ارائه کردند که بر اساس آن، در اکثر ولایات ۸۰ هزار جریب زمین انتقال شده و در شماری از ولایات، این روند به زودی تکمیل خواهد شد که با این اقدام، مشکل نبود زمین برای صنعت‌کاران در تمامی ولایت‌ها حل خواهد شد.

همچنین در نخستین نشست به کمیته‌ای تحت ریاست وزارت صحت عامه وظیفه سپرده شده بود تا به‌ منظور جلوگیری از قاچاق دواهای انسانی، حیوانی، زراعتی، محصولات صحی و مواد خوراکی، طرزالعمل مشخص تدوین نماید. این کمیته این طرزالعمل را تهیه و برای ارزیابی ارائه کرد که پس از جابجا ساختن تعدیلات مطرح‌شده، جهت منظوری به دفتر رهبر امارت اسلامی ارسال خواهد شد.

قابل یاد آوریست که در دومین نشست ویژه کمیسیون اقتصادی، وزارت‌ها و ادارات مربوطه گزارش‌های خود را در رابطه به تطبیق فیصله‌های اتخاذ شده در نخستین نشست کمیسیون اقتصادی که به رهبری ملا هبت‌الله آخندزاده تدویر گردیده بود، ارائه کردند.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!