Connect with us

جهان

ترمپ: اگر نیاز باشد من هم در نشست اوکراین و روسیه در ترکیه شرکت خواهم کرد

رجب طیب اردوغان، رئيس‌جمهور ترکیه، در تماس تیلیفونی با پوتین گفت انقره آماده است از مذاکراتی میزبانی کند که به یک راه‌حل پایدار منتهی شود.

منتشر شده

در

دونالد ترمپ، رئيس‌جمهور امریکا، اعلام کرد ممکن است برای پیوستن به مذاکرات مستقیم روسیه و اوکراین به ترکیه سفر کند. تحولی که در کنار اعلام آمادگی ولودیمیر زلنسکی برای دیدار با ولادیمیر پوتین در استانبول، امیدها را به آغاز مسیر دیپلوماتیک جدیدی در جنگ اوکراین افزایش داده است.

ترامپ دوشنبه ۲۲ ثور اعلام کرد احتمالا برای شرکت در مذاکرات پوتین و زلنسکی، روسای‌جمهوری روسیه و اوکراین در استانبول، پنج‌شنبه ۲۵ ثور به ترکیه سفر خواهد کرد.

او گفت: «فکر می‌کنم نتیجه خوبی از نشست پنج‌شنبه حاصل شود …. در حال بررسی سفر هستم.»

پوتین یک‌شنبه در اظهاراتی در کاخ کرملین پیشنهاد داد مذاکرات مستقیم روسیه با اوکراین ۲۵ ثور در استانبول برگزار شود. او گفت این مذاکرات باید با هدف «دست‌یابی به صلحی پایدار و ریشه‌کن کردن علل اصلی جنگ» برگزار شود.

پس از این اظهارات، ترمپ در شبکه تروث سوشال نوشت که پوتین خواستار توافق آتش‌بس با اوکراین نیست بلکه به دنبال دیداری درباره پایان احتمالی جنگ است و اوکراین باید فورا با این درخواست موافقت کند.

ترامپ افزود: «دست‌کم در این صورت مشخص می‌شود که آیا امکان توافق وجود دارد یا نه. اگر هم توافقی حاصل نشود، رهبران اروپا و امریکا می‌دانند در چه نقطه‌ای قرار داریم و می‌توانند بر اساس آن عمل کنند.»

رئيس‌جمهور امریکا در ادامه نوشت: «کم‌کم دارم شک می‌کنم که اوکراین با پوتین به توافق برسد.»

در واکنش به پیشنهاد تلویزیونی پوتین برای مذاکره مستقیم، زلنسکی اعلام کرد آمادگی دارد پنج‌شنبه در استانبول با رئيس‌جمهور روسیه دیدار کند.

او در شبکه اکس نوشت: «منتظر پوتین خواهم بود؛ شخصا. امیدوارم این بار روس‌ها دنبال بهانه نباشند.»

مشاوران ارشد زلنسکی نیز با زبانی تند پوتین را به «فرار از مذاکره واقعی» متهم کردند و گفتند کرملین اگر قصد جدی برای صلح دارد، باید آن را در عمل نشان دهد.

زلنسکی همچنان تاکید دارد گفتگو باید پس از آغاز یک آتش‌بس واقعی آغاز شود اما در عین حال تحت فشار امریکا، گزینه گفتگوی بدون پیش‌شرط را نیز رد نکرده است.

ترکیه بار دیگر خود را به‌عنوان میزبان گفتگوهای صلح اوکراین و روسیه معرفی کرده است.

رجب طیب اردوغان، رئيس‌جمهور ترکیه، در تماس تیلیفونی با پوتین گفت انقره آماده است از مذاکراتی میزبانی کند که به یک راه‌حل پایدار منتهی شود.

اردوغان همچنین در گفتگوی جداگانه‌ای با امانوئل مکرون، رییس‌جمهور فرانسه، این لحظه را یک «نقطه عطف تاریخی» توصیف کرد.

ترکیه پیش‌تر و در مارچ ۲۰۲۲ نیز میزبان گفتگوهای ناکام میان دو طرف بود و اکنون در تلاش است با حفظ روابط با هر دو کشور، نقش موثری در مهار بحران ایفا کند.

در حالی که ترمپ خواستار آغاز فوری مذاکرات است، رهبران اروپایی مانند مکرون و فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، همچنان بر آتش‌بس بدون قید و شرط ۳۰ روزه پیش از هرگونه مذاکره تاکید دارند.

در مقابل، کرملین این خواسته را همچون «ضرب‌الاجل» خوانده و تاکید کرده است گفتگو باید بر اساس «واقعیت‌های میدانی» و چارچوب مذاکرات شکست‌خورده سال ۲۰۲۲ انجام شود.

جهان

امریکا اسناد دولتی درباره اشیای ناشناس پرنده را منتشر کرد

Published

on

وزارت جنگ امریکا به دستور رئیس‌جمهور دونالد ترمپ ده‌ها سند محرمانه مربوط به مشاهده اشیای ناشناس پرنده را منتشر کرده است. مقام‌های امریکایی گفته‌اند هدف از این اقدام، تأمین «شفافیت بی‌سابقه» برای مردم امریکا درباره پدیده‌های ناشناس هوایی است.

بر اساس گزارش‌ها، این اسناد شامل تصاویر، ویدیوها و گزارش‌هایی درباره «پدیده‌های غیرعادی ناشناس می‌شود و قرار است اسناد بیشتری نیز پس از خارج شدن از حالت محرمانه منتشر شوند.

کارشناسان می‌گویند هرچند بخش بزرگی از این اطلاعات پیش‌تر نیز در دسترس قرار گرفته بود، اما در میان فایل‌های تازه، ویدیوها و تصاویر جدیدی از مشاهدات ثبت‌شده وجود دارد. با این حال، تاکنون هیچ مدرک قطعی درباره وجود موجودات فضایی یا تکنالوژی فرازمینی ارائه نشده است.

در میان اسناد منتشرشده، گزارشی قدیمی درباره «بشقاب‌های پرنده» و همچنان پدیده‌های ناشناس در سطح ماه دیده می‌شود که توسط مأموریت‌های اپولو ثبت شده‌اند. متن مکالمات فضانوردان نیز شامل اشاره به مشاهده ذرات یا اشیای ناشناس در فضا است.

دونالد ترمپ در بیانیه‌ای گفته است که مردم امریکا اکنون می‌توانند خودشان درباره این پدیده‌ها قضاوت کنند. او همچنین از انتشار این اسناد به عنوان اقدامی متفاوت نسبت به دولت‌های پیشین یاد کرده است.

این اقدام با استقبال برخی اعضای کانگرس امریکا روبه‌رو شده است. آنان گفته‌اند که احتمال دارد در هفته‌های آینده اسناد بیشتری نیز منتشر شود.

در همین حال، برخی دانشمندان گفته‌اند که این اسناد نشان می‌دهد دولت امریکا سال‌ها اطلاعات مربوط به پدیده‌های ناشناس هوایی را جمع‌آوری کرده است، اما این موضوع به معنای اثبات وجود حیات فرازمینی نیست.

منتقدان اما انتشار این اسناد را تلاشی برای منحرف‌کردن توجه افکار عمومی از مشکلات سیاسی حکومت ترمپ دانسته‌اند. شماری از چهره‌های سیاسی امریکا نیز گفته‌اند که موضوع اشیای ناشناس پرنده بیش از حد بزرگ‌نمایی شده است.

پژوهشگران مستقل در زمینه اشیای ناشناس پرنده نیز گفته‌اند که بسیاری از تصاویر منتشرشده ممکن است توضیح‌های عادی داشته باشند و صرفاً اشیایی باشند که از فاصله دور قابل شناسایی نبوده‌اند.

با وجود این، انتشار اسناد تازه بار دیگر بحث‌ها درباره پنهان‌کاری دولت امریکا و احتمال وجود حیات در جهان هستی را در محافل سیاسی و علمی داغ کرده است.

Continue Reading

جهان

ترمپ: امریکا اورانیوم غنی‌شده را از ایران دریافت خواهد کرد

ایران تا کنون بیش از ۹۰۰ پوند (۴۰۸کیلوگرام) اورانیوم غنی‌شده را تحویل نداده است.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه گفته است که امریکا در چارچوب تلاش‌ها برای رسیدن به توافق با ایران، اورانیوم غنی‌شده از این کشور را دریافت خواهد کرد.

ترمپ هنگام ترک یک مراسم در قصر سفید به خبرنگاران گفت: «ما آن را دریافت خواهیم کرد.» این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که دو کشور هنوز در تلاش برای رسیدن به توافق نهایی در مورد پایان تنش‌ها در منطقه هستند.

بر اساس گزارش‌ها، یکی از اهداف اصلی واشنگتن در فشارهای نظامی و سیاسی بر ایران، جلوگیری از دست‌یابی تهران به سلاح هسته‌ای عنوان شده است. ایران تا کنون بیش از ۹۰۰ پوند (۴۰۸کیلوگرام) اورانیوم غنی‌شده را تحویل نداده است.

Continue Reading

جهان

ترمپ: ایران باید «پرچم سفید تسلیم» را بلند کند

ترمپ در پاسخ به پرسشی درباره شرایط نقض آتش‌بس نیز گفته است که طرف مقابل «می‌داند چه کاری نباید انجام دهد» و در صورت تخطی، واکنش امریکا مشخص خواهد بود.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در اظهارات تازه خود بار دیگر توان نظامی ایران را کم‌اهمیت خوانده و گفته است که تهران باید «پرچم سفید تسلیم» را بلند کند، اما به گفته او «به‌دلیل غرور این کار را انجام نمی‌دهد».

ترمپ در جمع خبرنگاران در قصر سفید مدعی شده است که توان نظامی ایران به حدی کاهش یافته که تنها توان شلیک «سلاح‌های ضعیف» را دارد و تأکید کرده که تهران در ظاهر موضع سخت‌گیرانه دارد، اما در پشت پرده خواهان توافق است.

او همچنان از وضعیت محاصره دریایی و فشارهای امریکا بر بنادر ایران در منطقه تمجید کرده و گفته است این اقدامات به باور او به‌گونه مؤثر در حال نتیجه دادن است.

ترمپ در پاسخ به پرسشی درباره شرایط نقض آتش‌بس نیز گفته است که طرف مقابل «می‌داند چه کاری نباید انجام دهد» و در صورت تخطی، واکنش امریکا مشخص خواهد بود.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تنش‌ها میان واشنگتن و تهران همچنان ادامه دارد و تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش بحران جریان دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!