Connect with us

رویداد های اخیر

ایران ۵ میلیارد دالر در معادن آهن افغانستان سرمایه‌گذاری می‌کند

منتشر شده

در

رسانه‌های ایرانی گزارش داده‌اند که این کشور به ارزش ۵ میلیارد دالر امریکایی در معادن آهن افغانستان سرمایه‌گذاری می‌کند.

علی رضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل گفته است که منابع سرشار معدنی افغانستان، فرصتی برای همکاری دو کشور همسایه است و با این سرمایه‌گذاری، جایگاه ایران در تولید فولاد جهان ارتقا خواهد یافت. 

خبرگزاری فارس نوشته است که با توجه به نیاز فزاینده ایران به مواد اولیه صنایع معدنی تا ۶ برابر سود نصیب ایران خواهد شد.

ایران هر تُن سنگ آهن افغانستان را با قیمت ۱۰۰ دالر وارد می‌کند و با تبدیل کردن به فولاد با قیمت نهایی ۶۰۰ دالر صادر می‌کند. 

طبق آخرین آمار وزارت معادن افغانستان، ایران طی چند سال گذشته ۲.۳ میلیارد دالر در بخش معادن کشور از جمله سنگ آهن سرمایه‌گذاری کرده است.

عبدالنصیر رشتیا، رییس اجرایی اتحادیه ذوب آهن، گفت: «اگر معادن کشور به شکل فنی و تخصصی اخراج شود و تمام مراحل پروسس و تولید آن در داخل کشور صورت بگیرد، در آن صورت ما شاهد موثریت بلندی اقتصادی خواهیم بود.»

بربنیاد گزارش‌ها، قرارداد همکاری ایران و افغانستان در استخراج معادن سنگ پنج ساله است که سالانه ۱.۲ میلیارد دالر برای ایران سود دارد.

روابط ایران و افغانستان در سه سال گذشته گسترش یافته و حجم تجارت دوجانبه به چهار میلیارد دالر در سال می‌رسد.

مقام‌های ایرانی به ولایات سرحدی خود اختیار داده‌اند تا از تمام ظرفیت‌ها برای توسعه روابط با ولایات سرحدی افغانستان به‌ویژه در زمینه‌های اقتصادی و تجاری استفاده کنند.

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا: زنان افغان در برابر خشونت و بی‌جاشدگی نیازمند حمایت فوری‌اند

این نهاد بار دیگر بر تعهد خود برای حمایت از زنان در وضعیت‌های دشوار و فراهم‌سازی دسترسی آنان به حفاظت و خدمات ضروری تأکید کرده است.

Published

on

در یک پیام تازه، نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان هشدار داده است که زنان افغان در جریان مهاجرت، بی‌جاشدگی داخلی و روند بازگشت، با آسیب‌پذیری بیشتر روبه‌رو هستند.

اتحادیه اروپا با نقل از کمپاین ۱۶ روز مبارزه با خشونت علیه زنان تأکید کرده است که:«پایان‌دادن به خشونت، حفظ کرامت و حمایت از زنان در زمان بحران در اولویت ما قرار دارد و نیازهای آسیب‌پذیرترین زنان را در محور کمک‌ها قرار می‌دهیم.»

این نهاد بار دیگر بر تعهد خود برای حمایت از زنان در وضعیت‌های دشوار و فراهم‌سازی دسترسی آنان به حفاظت و خدمات ضروری تأکید کرده است.

امارت اسلامی افغانستان تاکنون دراین باره چیزی نه‌گفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سه ماه پس از ممنوعیت؛ حضور زنان افغان در دفاتر ملل متحد همچنان مسدود است

سازمان ملل یک‌بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا ممنوعیت را لغو کرده و دسترسی امن و بدون مانع زنان کارمند و قراردادی به دفاتر و ساحات کاری را فراهم سازد.

Published

on

سه ماه از وضع ممنوعیت سراسری از سوی مقام‌های امارت اسلامی می‌گذرد و زنان کارمند و قراردادی سازمان ملل متحد هنوز اجازه ورود به دفاتر این نهاد در سراسر افغانستان را ندارند. این محدودیت، به گفته سازمان ملل، ارائه خدمات حیاتی بشردوستانه به میلیون‌ها شهروند نیازمند را با خطر جدی مواجه کرده است.

با وجود ممنوعیت حضور در دفاتر، زنان کارمند افغان همچنان از طریق کار از راه دور و فعالیت در سطح جوامع محلی، خدمات حیاتی را ارائه می‌کنند. آنان به خانواده‌های آسیب‌دیده از زلزله‌های اخیر در شرق و شمال کشور کمک رسانده‌اند، به هزاران عودت‌کننده از پاکستان و ایران حمایت کرده و خدمات ضروری مانند غذا، آب پاک، مراقبت‌های صحی، سرپناه، معیشت و برنامه‌های مقاومت در برابر تغییرات اقلیمی را تأمین کرده‌اند.

سازمان ملل هشدار می‌دهد که ادامه این محدودیت‌ها، تهدیدی جدی برای زندگی میلیون‌ها نفر در سراسر کشور است. در اعلامیه این نهاد آمده است: «زنان افغان بخش جدایی‌ناپذیر کار سازمان ملل در افغانستان هستند. حضور آنان برای رسیدن به زنان و دختران افغان و ارائه کمک‌های مطابق با فرهنگ و نیازهای آنان حیاتی است. کمک باید توسط زنان، به زنان ارائه شود.»

سازمان ملل بار دیگر مخالفت خود با این ممنوعیت را اعلام کرده و آن را نقض اصول بنیادین این سازمان در زمینه حقوق بشر و برابری دانسته است. این نهاد تأکید کرده است که محدودیت‌ها توانایی سازمان ملل در انجام مأموریت‌هایش در افغانستان را تضعیف می‌کند.

در واکنش به محدودیت‌ها، نهادهای وابسته به سازمان ملل تغییرات موقت عملیاتی را به اجرا گذاشته و همچنان در حال بررسی راه‌های ممکن برای ادامۀ فعالیت‌های بشردوستانه اصول‌محور خود هستند.

سازمان ملل یک‌بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا ممنوعیت را لغو کرده و دسترسی امن و بدون مانع زنان کارمند و قراردادی به دفاتر و ساحات کاری را فراهم سازد؛ اقدامی که برای رسیدن به زنان و دختران نیازمند در سراسر کشور ضروری است.

امارت اسلامی افغانستان تاکنون دراین مورد چیزی نه‌گفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فورم دوحه؛ تمرکز تازه جهان بر نقش افغانستان در اتصال منطقه

جلالی می‌افزاید که این تغییر، دریچه‌ای به سوی فرصتی جدید برای افغانستان و کل منطقه می‌گشاید، فرصتی که تعامل با آن نیازمند دقت، عمق و دوراندیشی است.

Published

on

در آستانۀ روز دوم فورم دوحه ۲۰۲۵، که با حضور حدود پنج‌هزار نماینده از ۱۶۰ کشور برگزار می‌شود، تمرکز جهانی بر نقش رو‌به‌تحول افغانستان افزایش یافته است.

ذاکر جلالی، رئیس بخش دوم سیاسی وزارت خارجۀ امارت اسلامی، در پیامی در شبکه ایکس گفته است که روز نخست فورم بیشتر بر بحران‌های جاری جهان و نقش قطر در میانجی‌گری متمرکز بود؛ از غزۀ جنگ‌زده و بحران اوکراین گرفته تا سودان، سوریه و دیگر موضوعات داغ بین‌المللی.

به‌گفتۀ جلالی، قرار است امروز در فورم دوحه پنل ویژه‌ای دربارۀ نقش افغانستان در اتصال منطقه برگزار شود. در این نشست، عبدالحی قانت از جانب افغانستان، عصمت‌الله ایرگاشف نمایندۀ ویژۀ رئیس‌جمهور ازبکستان و فیصل بن عبدالله نمایندۀ ویژه وزارت خارجه قطر شرکت خواهند کرد.

او تأکید کرده است که قطر در سال‌های اخیر نمونه‌ای موفق از میانجی‌گری و حل مسالمت‌آمیز منازعات ارائه کرده و افغانستان یکی از مثال‌های برجسته آن است. به باور وی، پرداختن فورم دوحه به مسئلۀ افغانستان در چارچوب نقش این کشور در اتصال، توسعه و همکاری اقتصادی نشان می‌دهد که نگاه جهانی از روایت امنیتی و بحرانی گذشته، به‌سوی روایت تازه‌ای از فرصت، پیشرفت و اتصال منطقه در حال تغییر است.

جلالی می‌افزاید که این تغییر، دریچه‌ای به سوی فرصتی جدید برای افغانستان و کل منطقه می‌گشاید، فرصتی که تعامل با آن نیازمند دقت، عمق و دوراندیشی است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!