Connect with us

رویداد های اخیر

مقامات ازبکستان: افغانستان باید در همکاری‌های منطقه‌ای ادغام شود

منتشر شده

در

مقامات ازبکستان در نشست سه‌روزه در شهر ترمذ گفته‌اند که افغانستان باید به‌عنوان بخشی از همکاری‌های منطقه‌ای میان آسیای مرکزی و جنوبی در اقتصاد و پروژه‌های زیرساختی منطقه ادغام شود.

نشست گفتگوهای ترمز با ابتکار دولت ازبکستان و به میزبانی مؤسسه مطالعات استراتژیک و منطقه‌ای وابسته به ریاست‌ جمهوری آن کشور برگزار شد که در آن، حدود ۲۰۰ شرکت‌کننده از کشورهای آسیای مرکزی، جنوبی، اروپا، کشورهای مستقل مشترک‌المنافع، آسیا و خاورمیانه را گردهم آمده بودند.

این نشست با حضور مقام‌های بلندپایه، کارشناسان و نمایندگان کشورهای مختلف از جمله افغانستان، به هدف بررسی راه‌های تقویت پیوندهای اقتصادی و امنیتی بین دو منطقه برگزار شده بود.

مقامات ازبکستان در این نشست تأکید کردند که علی‌رغم به رسمیت شناخته نشدن امارت اسلامی، این کشور نباید از تحولات اقتصادی منطقه کنار گذاشته شود.

در همین حال، رئیس مطالعات استراتژیک و منطقه‌ای وابسته به ازبکستان، با اشاره به پروژه‌هایی چون تاپی، کاسا-۱۰۰۰ و خط افغان‌ترانس گفته که در آسیای مرکزی اجماع قوی برای تعمیق همکاری با آسیای جنوبی و گنجاندن افغانستان در این روند شکل گرفته است.

معاون اول وزیر امور خارجه ازبکستان نیز از پروژه راه‌آهن سراسری افغانستان از ترمذ تا دریاهای جنوبی به‌عنوان یکی از طرح‌های کلیدی یاد کرده و گفته است که این مسیر می‌تواند چشم‌انداز تجاری و اقتصادی منطقه را متحول کند و پایه‌گذار بازار مشترک نزدیک به دو میلیارد نفر باشد.

معین وزارت خارجه افغانستان نیز در روز نخست این نشست گفته بود که افغانستان آماده است تا در تمام ابتکارات منطقه‌ای، به‌ویژه در بخش‌های زیرساخت، حمل‌ونقل، تجارت، انرژی و آموزش مشارکت داشته باشد. او از جامعه جهانی خواسته بود که افغانستان را به‌عنوان «شریکی قابل اعتماد» بپذیرد و در توسعه اقتصاد این کشور سرمایه‌گذاری کند.

رویداد های اخیر

دیدار رئیس عمومی شرکت‌های امارتی با وزیر نفت ایران

Published

on

احمد جان بلال، رئیس عمومی شرکت‌های امارتی، در جریان سفرش به ایران با محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت این کشور، دیدار و درباره گسترش همکاری‌های دو جانبه در بخش نفت و گاز گفتگو کرده است.

در این دیدار که محمد نصیر رحیمی، رئیس اجرائیوی شرکت امارتی نفت و گاز نیز حضور داشت، دو طرف درباره تأمین نفت و گاز مورد نیاز افغانستان، آموزش‌های مسلکی و تخنیکی، توسعه همکاری‌ها در بخش نفت و گاز و همکاری مشترک در زمینه اکتشاف گفتگو کردند.

رئیس عمومی شرکت‌های امارتی و هیئت همراهش همچنین از مرکز تحقیقاتی وزارت نفت ایران و تصفیه‌خانه‌های نفت در تهران بازدید کردند و با فعالیت‌ها و امکانات تخنیکی و مسلکی این مراکز آشنا شدند.

وزارت نفت ایران در این دیدار آمادگی خود را برای همکاری همه‌جانبه، هماهنگی‌های لازم و عملی‌سازی همکاری‌های مشترک در بخش‌های مورد بحث اعلام کرده است.

در پایان این دیدار، تیم‌های تخنیکی مشترک از سوی دو طرف تعیین شدند تا برای عملی‌سازی توافق‌ها و انجام هماهنگی‌های لازم در بخش‌های یادشده فعالیت کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سنگ تهداب شهرک صنعتی ۲۲ هزار جریبی در بلخ گذاشته شد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، روز جمعه سنگ تهداب شهرک صنعتی «امام شقیق بلخی» را در منطقه دو راهی حیرتان ولایت بلخ گذاشت.

ملا برادر در مراسم آغاز این پروژه گفت که هدف امارت اسلامی، تبدیل تدریجی افغانستان به یک کشور تولیدی و فراهم‌کردن زمینه برای تبدیل نیروی جوان کشور به نیروی کاری مولد است.

او گفت حکومت تلاش دارد صنعت، تولید و بازار را با یکدیگر وصل کند و محصولات تولیدشده در افغانستان را به بازارهای منطقه و جهان صادر کند.

به گفته معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، ایجاد شهرک صنعتی بلخ می‌تواند کمبود زمین صنعتی در این ولایت را کاهش دهد، زمینه فعالیت صنعت‌کاران را فراهم کند، وابستگی افغانستان به واردات را کاهش دهد و برای هزاران نفر زمینه کار ایجاد کند.

ملا برادر بلخ را یکی از ولایت‌های مهم تجارتی، ترانزیتی و صنعتی کشور خواند و گفت بندر حیرتان نباید تنها برای واردات کالا و رفت‌وآمد استفاده شود، بلکه باید به مسیر مهمی برای صادرات محصولات پروسس‌شده و تولیدات افغانستان تبدیل شود.

او از جامعه جهانی خواست روابط رسمی اقتصادی با افغانستان را گسترش دهد و محدودیت‌های مالی و بانکی را پایان دهد. ملا برادر گفت افغانستان ظرفیت و اراده مشارکت در همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای و بین‌المللی را دارد.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا همچنین از صنعت‌کاران خواست در بخش‌های مختلف شهرک صنعتی جدید سرمایه‌گذاری کنند و گفت امارت اسلامی برای فراهم‌کردن امکانات و همکاری‌های لازم آماده است.

شهرک صنعتی بلخ در مساحت ۲۲ هزار جریب زمین ساخته می‌شود و قرار است زمینه پروسس مواد خام، تولید محصولات معیاری و صادرات کالا را در بخش‌های مختلف فراهم کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: افغانستان خواهان گسترش روابط با عربستان و گفتگو با پاکستان است

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید که افغانستان خواهان گسترش روابط با عربستان سعودی است و از نقش این کشور در بازسازی و حمایت از صلح و ثبات در افغانستان استقبال می‌کند.

مجاهد در مصاحبه با تلویزیون العربیه گفته است که افغانستان خواهان ادامه گفتگو و همکاری با پاکستان است و از نقش عربستان سعودی برای کمک به حل اختلافات میان دو کشور استقبال می‌کند.

او گفت چالش‌های امنیتی مرتبط با تحریک طالبان پاکستان، گروه‌های بلوچ و سایر گروه‌ها، سال‌ها در پاکستان وجود داشته و این مشکلات باید در داخل پاکستان حل شود، نه این‌که مسئولیت آن به افغانستان نسبت داده شود.

مجاهد همچنین گفت افغانستان اجازه فعالیت به تحریک طالبان پاکستان در خاک خود را نمی‌دهد و از هیچ گروه مسلحی حمایت نمی‌کند. به گفته او، خاک افغانستان نیز اجازه داده نمی‌شود علیه کشورهای دیگر استفاده شود.

او هشدار داد که اگر پاکستان به بهانه دفاع از خود حمله کند، افغانستان از خود دفاع خواهد کرد و «پاسخ کوبنده» خواهد داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!