Connect with us

تجارت

صادرات تیل قرغیزستان به افغانستان، ۱۰۰ برابر افزایش یافت

منتشر شده

در

کمیته ملی آمار قرغیزستان با نشر بیانیه‌ای اعلام کرده است که صادرات نفت این کشور به افغانستان افزایش یافته و افزوده که از ماه جدی تا پایان سال گذشته، بیش از ۴۰ میلیون لیتر تیل و نفت کوره به افغانستان صادر کرده است.

طبق این بیانیه، این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد چشم‌گیر بیش از ۱۰۰ برابری را نشان می‌دهد.

در این گزارش آمده است که مقصد اصلی این سوخت صادراتی، ولایت کندز بوده که ارزش آن در بازه زمانی جدی تا حوت به ۱۸.۵ میلیون دالر رسیده است.

در حالی‌که در مدت مشابه سال گذشته، قرغیزستان تنها ۳۸۴ هزار لیتر تیل به ارزش ۲۱۲ هزار دالر به افغانستان صادر کرده بود.

در حال حاضر، افغانستان بیش از ۹۰ درصد کل صادرات تیل قرغیزستان را وارد می‌کند.

در این گزارش گفته شده است ازبیکستان با واردات ۲.۵ میلیون لیتر تیل به ارزش ۱ میلیون دالر در رتبه دوم قرار دارد.

میانگین قیمت هر لیتر بنزین صادراتی حدود ۵۰ سنت اعلام شده است. مقام‌های قرغیزستان تأکید کرده‌اند که تیل‌های صادرشده به افغانستان منشأ روسی ندارند.

طبق یک توافق‌نامه دوجانبه میان بیشکک و مسکو، سوخت وارداتی از روسیه که شامل درجات (ال-۹۲) و (ال-۹۵) است، صرفاً برای مصرف داخلی در نظر گرفته شده و از صادرات معاف است.

کمیته ملی آمار قرغیزستان گفته است که این سوخت‌ها از طریق قزاقستان و بدون پرداخت عوارض گمرکی به قرغیزستان تحویل داده می‌شوند و قیمت تیل در بازار داخلی را حدود ۰.۸۰ دالر در هر لیتر نگه داشته‌اند.

انجمن تاجران نفت قرغیزستان نیز اعلام کرده که تیل صادرشده به افغانستان و ازبیکستان از نوع (ال-۸۱) بوده و در کنار آن، نفت کوره‌ای که از نفت خام محلی در جنوب غربی قرغیزستان تولید می‌شود، نیز صادر می‌گردد.

قرغیزستان در سال گذشته، مجموعاً ۶۳۰ میلیون لیتر تیل به ارزش ۲۷۷ میلیون دالر وارد کرده که بخش عمده آن از روسیه و مقداری نیز از قزاقستان تأمین شده است.

تجارت

کابل خواهان گسترش همکاری‌های اقتصادی با مسکو؛ از واردات انرژی تا استخراج معادن

گل حسن حسن هم‌چنان گفته است که شرکت‌های روسی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در پروژه‌های صنعتی، معدنی و زیربنایی افغانستان هستند.

Published

on

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که افغانستان علاقه‌مند گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجارتی با روسیه، به‌ویژه در بخش انرژی، معادن و زیربناها است. سفیر امارت اسلامی افغانستان در مسکو می‌گوید که کابل خواهان خرید نفت و گاز از روسیه و افزایش سطح مبادلات دوجانبه می‌باشد.

گل حسن حسن، سفیر افغانستان در روسیه، در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس گفته است که روابط تجارتی و اقتصادی میان دو کشور در حال توسعه است و در صورت حل برخی چالش‌ها، به‌ویژه محدودیت‌های بانکی، افغانستان می‌تواند نفت، گاز، ادویه، کالاهای صنعتی، گندم و روغن‌های نباتی را از روسیه وارد کند.

به گفته وی، افغانستان در مقابل آماده است محصولات زراعتی از جمله میوه‌های تازه و خشک، سبزیجات، گیاهان دارویی، قالین و منابع معدنی خود را به روسیه صادر کند. سفیر افغانستان افزوده است که اجرای این مبادلات می‌تواند حجم تجارت دوجانبه را به‌گونه چشم‌گیر افزایش دهد و برنامه‌هایی برای گشایش نمایشگاه کالاهای افغان در مسکو نیز روی دست گرفته شده است.

در بخش دیگر، سفیر افغانستان تأکید کرده است که کابل آماده همکاری با مسکو در زمینه استخراج معادن می‌باشد. او گفته است که اقتصاد یکی از محورهای اساسی سیاست خارجی افغانستان بوده و دولت تلاش دارد کشور را به حلقه مهم ادغام اقتصادی منطقه‌ای مبدل ساخته و سرمایه‌گذاران خارجی را جذب کند.

به گزارش تاس، گل حسن حسن هم‌چنان گفته است که شرکت‌های روسی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در پروژه‌های صنعتی، معدنی و زیربنایی افغانستان هستند و مذاکراتی نیز در کابل درباره ساخت نیروگاه‌های کوچک برق‌آبی جریان دارد. به گفته او، نمایندگان برخی شرکت‌های روسی با نهادهای مربوطه دیدار کرده‌اند و انتظار می‌رود در آینده نزدیک گام‌های عملی در این زمینه برداشته شود.

مقام‌های افغان ابراز امیدواری کرده‌اند که گسترش همکاری با روسیه بتواند به رشد اقتصادی، ایجاد فرصت‌های کاری و تقویت زیربناهای کشور کمک کند.

Continue Reading

تجارت

پاکستان و چین در پی گسترش دهلیز اقتصادی به افغانستان

به گفته مقام‌های پاکستانی، هدف از گسترش CPEC به افغانستان و فعال‌سازی دوباره چارچوب سه‌جانبه، تقویت اتصال منطقه‌ای، همگرایی اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای در شرایط پیچیده ژئوپولیتیکی کنونی است.

Published

on

به گزارش روزنامه «پاکستان تودی»، مقام‌های وزارت خارجه پاکستان به یک کمیته سنای این کشور گفته‌اند که آمادگی‌ها برای گسترش دهلیز اقتصادی چین–پاکستان (CPEC) به افغانستان و احیای چارچوب سه‌جانبه پاکستان–چین–افغانستان جریان دارد.

این موضوع روز پنج‌شنبه در نشست کمیته دایمی سنای پاکستان در امور خارجی در اسلام‌آباد مطرح شد؛ نشستی که به بررسی روابط پاکستان و چین، تحولات منطقه‌ای و دیپلماسی اقتصادی اختصاص داشت. مقام‌ها تأکید کردند که شراکت راهبردی «همه‌جانبه» با چین همچنان محور اصلی سیاست خارجی پاکستان است.

به گفته مقام‌های پاکستانی، هدف از گسترش CPEC به افغانستان و فعال‌سازی دوباره چارچوب سه‌جانبه، تقویت اتصال منطقه‌ای، همگرایی اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای در شرایط پیچیده ژئوپولیتیکی کنونی است.

در این نشست همچنین به حمایت‌های سیاسی و اقتصادی چین از پاکستان، از جمله در موضوعات امنیتی و ثبات اقتصادی، اشاره شده است.

Continue Reading

تجارت

افزایش چشمگیر تجارت افغانستان و ازبکستان؛ مبادلات به ۱.۶ میلیارد دالر رسید

در این میان، صادرات ازبکستان به افغانستان با رسیدن به ۱.۵ میلیارد دالر، حدود ۹۳.۸ درصد از کل تجارت دوجانبه را تشکیل می‌دهد.

Published

on

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که حجم تجارت دوجانبه میان افغانستان و ازبکستان در سال ۲۰۲۵ به ۱.۶ میلیارد دالر رسیده که در مقایسه با سال ۲۰۲۴، ۴۵.۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بر بنیاد معلومات منتشرشده از سوی کمیته ملی آمار ازبکستان، میزان مبادلات تجارتی میان دو کشور در مقایسه با سال ۲۰۲۳ که ۸۶۷.۵ میلیون دالر بود، ۸۴.۴ درصد رشد داشته است؛ موضوعی که بیانگر گسترش سریع روابط اقتصادی کابل و تاشکند می‌باشد.

در این میان، صادرات ازبکستان به افغانستان با رسیدن به ۱.۵ میلیارد دالر، حدود ۹۳.۸ درصد از کل تجارت دوجانبه را تشکیل می‌دهد. این آمار نشان می‌دهد که تجارت میان دو کشور بیشتر بر صادرات ازبکستان استوار بوده و عمدتاً شامل مواد غذایی، منابع انرژی و کالاهای صنعتی می‌شود.

بر اساس این گزارش، حجم مجموعی تجارت خارجی ازبکستان در سال ۲۰۲۵ به ۸۱.۲ میلیارد دالر رسیده است. این کشور تا پایان دوره گزارش‌دهی با ۲۱۰ کشور جهان روابط تجارتی برقرار کرده است.

در ساختار تجارت خارجی ازبکستان، چین با سهم ۲۱.۲ درصد در جایگاه نخست قرار دارد و پس از آن روسیه با ۱۶ درصد، قزاقستان با ۶.۱ درصد، ترکیه با ۳.۷ درصد و کوریای جنوبی با ۲.۱ درصد قرار گرفته‌اند.

کارشناسان اقتصادی افزایش تجارت با کشورهای آسیای میانه، به‌ویژه ازبکستان، را گامی مهم در راستای تقویت جایگاه افغانستان در تجارت منطقه‌ای و تنوع مسیرهای تجارتی می‌دانند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!