Connect with us

رویداد های اخیر

ازبکستان خواستار گفتگوی بین‌المللی با امارت اسلامی افغانستان شد

او همچنین به حسن نیت امارت اسلامی اشاره کرد و گفت که امارت اسلامی ۱۶ لاری مرمر سفید را به‌صورت مجانی از هرات برای بازسازی مجموعه امام بخاری به حیرتان ارسال کرده‌ است.

منتشر شده

در

Abdulaziz Kamilov,

عبدالعزیز کامل‌اف؛ نماینده خاص رئیس‌ جمهور ازبکستان در امور سیاست خارجی و معاون سرمنشی شورای امنیت این کشور، در گفتگو با یک رسانه ازبکستانی اعلام کرد: «همکاری ما به این بستگی ندارد که طالبان (امارت اسلامی) را به رسمیت بشناسیم یا خیر، بلکه این کار را انجام خواهیم داد، زیرا راه دیگری وجود ندارد.»

کامل‌اف به روابط تاریخی و تمدنی بین مردم افغانستان و اوزبیکستان اشاره کرد و گفت که این روابط نباید نادیده گرفته شوند.

او افزود: «نیاکان بزرگ ما، مانند ابوریحان بیرونی، علی‌شیر نوایی، کمال‌الدین بهزاد و ظهیرالدین بابر، همگی با افغانستان پیوند دارند و بسیاری از آن‌ها در آنجا دفن شده‌اند.»

او همچنین به حسن نیت امارت اسلامی اشاره کرد و گفت که امارت اسلامی ۱۶ لاری مرمر سفید را به‌صورت مجانی از هرات برای بازسازی مجموعه امام بخاری به حیرتان ارسال کرده‌ است.

کامل‌اف افزود که مردم افغانستان ملتی قهرمان هست که مداخله‌های بریتانیا، اتحاد جماهیر شوروی و ناتو را تحمل نکرد و اکنون به‌جای فشار، باید از آن‌ها حمایت شود.

او ادعا کرد که در زمان دولت اشرف غنی نیز وضعیت بسیار وخیم بود، به‌طوری که ۷۰ درصد بودجه از منابع خارجی تامین می‌شد و تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد خاک کشور تحت کنترل دولت بود.

او گفت که شوکت میرضیایف؛ رییس‌ جمهور ازبکستان پیشنهاد گفتگو بین امارت اسلامی و اپوزیسیون را داده بود، اما این پیشنهاد پذیرفته نشد و ازبکستان خود را برای سناریوهای دیگر آماده کرد.

کامل‌اف افزود: «ما کار درستی انجام دادیم که گفتگو با طالبان (امارت اسلامی) را آغاز کردیم و آن‌ها را به اینجا دعوت کردیم. طالبان (امارت اسلامی) قدرت را به دست گرفته و ما همه رهبران آن‌ را می‌شناسیم. زمانی که هیات‌های آن‌ها را دعوت کردیم، قدرت‌های بزرگ می‌گفتند چرا با تروریست‌ها صحبت می‌کنید؟ اما حالا همان کشورها از ما می‌خواهند که تماس‌هایی شان با طالبان (امارت اسلامی) را ترتیب دهیم.»

او تاکید کرد که امارت اسلامی باید در گفتگوهای بین‌المللی مشارکت داده شود.

او دراین باره گفت که: «گفتگوی فعلی یک‌طرفه است. برای این‌که معنادار شود، طالبان (امارت اسلامی) باید شنیده شوند، فرصت برای سخن گفتن به آنان داده شود و به محافل بین‌المللی دعوت شوند. تنها در آن صورت است که می‌توانیم گفتگویی اساسی داشته باشیم — چه با آنان موافق باشیم و چه نه.»

کامل‌اف به عنوان یک مثال تاریخی از یاسر عرفات یاد کرد و افزود: «او (یاسر عرفات) زمانی تروریست شماره یک نامیده می‌شد. سپس در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کرد، گفتگو با اسرائیل را آغاز نمود و در نهایت جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. جنگ ذهن‌ها را منحرف می‌کند و توانایی تفکر را از بین می‌برد. مردمی که بیش از چهار دهه درگیر جنگ بوده‌اند، به انتقاد نیاز ندارند، بلکه به حمایت حرفه‌ای و کمک نیاز دارند.»

او تا پایان گفتگویش گفت که: «وقتی یک نفر در یک تصادف موتر زخمی می‌شود، روان‌شناس می‌آوریم. اما اینجا صحبت از یک ملت کامل است — ملتی که بیش از ۴۰ سال صلح ندیده است. ما باید با آنان کار کنیم، از آنان حمایت کنیم و کمک کنیم تا دوباره کشورشان را بسازند.»

رویداد های اخیر

سرمنشی سازمان همکاری اسلامی: گفتگو با امارت اسلامی درباره حقوق زنان و دختران ادامه می‌یابد

Published

on

اسماعیل ولد الشیخ احمد، سرمنشی سازمان همکاری اسلامی، می‌گوید که این سازمان گفتگو با امارت اسلامی درباره حق آموزش و کار زنان و دختران را بر بنیاد ارزش‌های اسلامی ادامه می‌دهد.

او در نشست شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی در بغداد گفت که این سازمان از آموزش حمایت می‌کند و برای رسیدگی به نیازهای بشردوستانه و اقتصادی مردم افغانستان تلاش دارد.

در همین حال، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، وضعیت افغانستان، سودان و صومالیا را چالش‌برانگیز خواند و گفت که این کشورها باید در صدر آجندای نشست قرار داشته باشند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملا برادر: یوناما دستاوردهای اقتصادی و امنیتی افغانستان را نادیده نگیرد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، از یوناما خواسته است که گزارش‌های خود درباره افغانستان را با درنظرداشت واقعیت‌های عینی و به‌گونه بی‌طرفانه منتشر کند و دستاوردهای اقتصادی و امنیتی کشور را نادیده نگیرد.

او این اظهارات را روز یکشنبه در مراسمی که از سوی جمعیت هلال احمر افغانی به مناسبت هفته مخصوص حمایت از شهروندان نیازمند برگزار شده بود، بیان کرد.

ملا برادر گفت: «این عادلانه نیست که در گزارش‌ها، دستاوردهای اقتصادی و امنیتی افغانستان نادیده گرفته شود و یوناما به‌عنوان یک طرف مقابل و متخاصم، به دنبال ابعاد منفی باشد.»

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا گفت که شمار زیادی از هموطنان به دلیل خشک‌سالی‌های اخیر در کشور، سیلاب‌های موسمی، زلزله‌ها و بازگشت اجباری هزاران خانواده به کشور، با بحران شدید اقتصادی و بشری روبه‌رو شده‌اند و رسیدگی به این مشکلات به توجه جدی نیاز دارد.

او از ثروتمندان، تاجران، سرمایه‌گذاران، نهادهای خیریه و نهادهای بشردوستانه بین‌المللی خواست که با جمعیت هلال احمر افغانی کمک و همکاری عملی نمایند.

در همین حال، نورالحق انور، رئیس عمومی اداره امور، نیز از همسایگان افغانستان خواست که از آزار، سرکوب و محروم‌سازی اقتصادی مردم افغانستان دست بردارند.

او با اشاره به روابط همسایگی گفت که حق همسایه بر همسایه این است که در کاهش مشکلات آن کمک کند، نه این‌که با فشارهای اقتصادی، وضعیت مردم را دشوارتر سازد.

نورالحق انور بدون نام بردن از کشور مشخصی افزود که همسایگان هنوز مردم افغانستان را آزار می‌دهند، آنان را سرکوب می‌کنند و از لحاظ اقتصادی محروم می‌سازند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هگست: تنها شمار اندکی از اعضای ناتو در جنگ افغانستان مشارکت داشتند

Recalling his deployment to Afghanistan, Hegseth said he would visit NATO headquarters in Kabul, where the flags of around 50 countries were displayed.

Published

on

پیت هگست، وزیر جنگ ایالات متحده، گفته است که با وجود مشارکت ده‌ها کشور در مأموریت ناتو در افغانستان، تنها شمار اندکی از متحدان این پیمان به‌گونه فعال در عملیات‌های جنگی در این کشور شرکت داشتند.

هگست روز شنبه در یک پوهنتون در ایالت تینیسی ضمن یادآوری مأموریتش در افغانستان گفت که در آن زمان به قرارگاه ناتو در کابل می‌رفت؛ جایی که بیرق‌ حدود ۵۰ کشور به نمایش گذاشته شده بود.

او گفت:  «دیدن بیرق ۵۰ کشور مختلف که در پیمان ناتو و مأموریت آیساف در آن‌جا سهم داشتند، منظره زیبایی بود.»

با این حال، هگسیت میزان مشارکت این کشورها در عملیات‌های جنگی را زیر سوال برد و ادعا کرد که تنها شمار اندکی از آن‌ها در نبردها سهم داشتند.

او گفت: «شاید تنها پنج کشور واقعاً سهم داشتند. در واقع، در پایان کار، شمار کشورهایی که در عملیات‌های رزمی مستقیم دخیل بودند، حدود یک یا دو کشور بود.»

مأموریت آیساف ناتو پس از حملات یازدهم سپتمبر در سال ۲۰۰۱ ایجاد شد و تا پایان سال ۲۰۱۴ در افغانستان فعالیت کرد. پس از آن، مأموریت «حمایت قاطع» جایگزین آن شد که بر آموزش، مشاوره و کمک به نیروهای امنیتی افغانستان تمرکز داشت. این مأموریت در سال ۲۰۲۱ پایان یافت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!