Connect with us

رویداد های اخیر

صلیب سرخ: تا پایان سال جاری میلادی، احتمال دارد یک میلیون افغان دیگر از ایران به افغانستان بازگردانده شوند

سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، اعلام کرد که روزانه ده‌ها هزار نفر از ایران وارد افغانستان می‌شوند. او گفت تنها در روز ۴ جولای، بیش از ۵۰ هزار نفر از مرز عبور کرده‌اند.

منتشر شده

در

صلیب سرخ روز سه‌شنبه (۱۷سرطان) هشدار داد که تا پایان سال جاری میلادی، احتمال دارد یک میلیون افغان دیگر از ایران به افغانستان بازگردانده شوند؛ موج جدیدی از بازگشت‌های اجباری که به گفته نهادهای کمک‌رسان، فشار دوبرابر بر ساختار کمک‌رسانی در این کشور بحران‌زده وارد کرده است.

نماینده صلیب سرخ در افغانستان اعلام کرد که در روزهای اخیر، بس‌های حامل مهاجران بازگشتی از ایران وارد گذرگاه مرزی اسلام‌قلعه در ولایت هرات شده‌اند. او در یک نشست خبری در ژنو گفت: «ما پیش‌بینی می‌کنیم که تا پایان سال، شاید یک میلیون نفر دیگر یا حتی بیشتر به افغانستان بازگردانده شوند.» وی نسبت به سرنوشت این افراد که بسیاری از آن‌ها به‌طور اجباری بازگردانده شده‌اند، ابراز نگرانی کرد و افزود: «بیشتر این افراد هیچ‌گونه اختیاری در تصمیم‌گیری برای بازگشت نداشتند؛ آن‌ها را سوار بس کردند و به سرحد فرستادند.»

طبق آمار کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، از آغاز سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۱.۲ میلیون نفر از ایران به افغانستان بازگشته‌اند؛ روندی که پس از درگیری‌های اخیر میان ایران و اسرائیل شدت گرفته است.

افغانستان در حال حاضر با یکی از بدترین بحران‌های انسانی جهان روبروست، و نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که افزایش بازگشت مهاجران از ایران، در کنار صدها هزار نفری که تحت فشار از پاکستان نیز به کشور بازگشته‌اند، می‌تواند وضعیت ناپایدار افغانستان را وخیم‌تر سازد.

به گفته نماینده صلیب سرخ، از مبلغ ۳۱.۴ میلیون دالر که برای کمک به بازگشتی‌ها درخواست شده، تنها ۱۰ درصد تأمین شده است؛ موضوعی که تردیدهای جدی درباره توان ادامه‌ی حمایت از بازگشت‌کنندگان به‌وجود آورده است.

در همین حال، بابر بلوچ، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، اعلام کرد که روزانه ده‌ها هزار نفر از ایران وارد افغانستان می‌شوند. او گفت تنها در روز ۴ جولای، بیش از ۵۰ هزار نفر از مرز عبور کرده‌اند.

رویداد های اخیر

رئیس سازمان جهانی صحت از کابل و اسلام‌آباد خواست صلح را اولویت دهند

Published

on

تدروس ادهانوم گبریسوس، رئیس عمومی سازمان جهانی صحت، می‌گوید که تشدید درگیری‌ها فشار بیشتری بر سیستم‌های صحی در افغانستان وارد کرده و خطرات برای سلامت و رفاه جمعیت‌های آسیب‌پذیر را افزایش می‌دهد.

به گفته گبریسوس، از اواخر ماه فبروری تاکنون دست‌کم ۶ مرکز صحی در افغانستان تحت تاثیر افزایش تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان قرار گرفته‌اند.

گبریسوس افزوده که سازمان جهانی صحت در حال تأیید حملات به شفاخانه تداوی معتادین امید در کابل است.

او از افغانستان و پاکستان خواسته است که تنش‌ها را کاهش داده و صلح را در اولویت قرار دهند.

وی در ایکس نوشته است: «صلح بهترین دوا است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

یوناما: افراد ملکی بهای منازعه جاری میان افغانستان و پاکستان را می‌پردازند

Published

on

هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) می‌گوید که در افغانستان، افراد ملکی بهای منازعه جاری میان کابل و اسلام‌آباد را می‌پردازند.

یوناما در اعلامیه‌ای که امروز (سه‌شنبه) منتشر کرده، نوشته است که بر اساس قوانین بین‌المللی، تمامی طرف‌های درگیر در منازعه باید به افراد مریض و زخمی، کارکنان صحی، شفاخانه‌ها و امبولانس‌ها احترام گذاشته و از آنان محافظت کنند.

این نهاد افزوده است که این قوانین هرگونه حمله بر شفاخانه‌ها و امبولانس‌ها را ممنوع می‌داند.

به گفته یوناما، این نهاد از ۲۴فبروری تا پیش از ۱۶ مارچ، دست‌کم کشته شدن ۷۴ فرد ملکی و زخمی شدن ۲۱۲ تن دیگر را در افغانستان در نتیجه درگیری‌ها ثبت کرده است.

یوناما یک‌بار دیگر خواستار کاهش تنش‌ها و برقراری آتش‌بس دایمی شده و از افغانستان و پاکستان خواسته است تا بر اساس مسئولیت‌های خود در قبال قوانین بین‌المللی عمل کرده و از افراد ملکی محافظت کنند.

گفتنی است که در پی حمله دوشنبه‌شب رژیم نظامی پاکستان به شفاخانه ترک اعتیاد امید در کابل، حداقل ۴۰۰ نفر شهید و حدود ۲۵۰ نفر دیگر زخمی شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هند از جامعه جهانی خواست تا عاملان حمله هوایی بر شفاخانه معتادین در کابل را پاسخگو قرار دهد

Published

on

وزارت امور خارجه هند حمله هوایی اخیر پاکستان بر یک شفاخانه تداوی معتادین در کابل را به‌شدت محکوم کرده است.

در اعلامیه این وزارت آمده است که این حمله یک اقدام «بی‌رحمانه و غیرقابل توجیه» بوده و منجر به کشته شدن شمار زیادی از غیرنظامیان در یک مرکز صحی شده است. هند تأکید کرده که چنین تأسیساتی به هیچ عنوان نمی‌تواند هدف نظامی محسوب شود.

وزارت امور خارجه هند همچنین این رویداد را «نقض آشکار حاکمیت افغانستان» و تهدیدی جدی برای صلح و ثبات منطقه‌ای خوانده و گفته است که این اقدام نشان‌دهنده رفتارهای بی‌پروایانه و تکراری پاکستان در منطقه است.

در ادامه، این کشور افزوده است که انجام چنین حمله‌ای در ماه رمضان، زمانی که نماد صلح و همدلی میان مسلمانان است، آن را «بیشتر نکوهش‌برانگیز» می‌سازد و هیچ توجیه دینی یا اخلاقی برای هدف قرار دادن شفاخانه و بیماران آن وجود ندارد.

هند از جامعه جهانی خواسته است تا عاملان این رویداد را پاسخگو قرار دهد و از ادامه حملات علیه غیرنظامیان جلوگیری کند.

در پایان، این کشور ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان، برای زخمیان آرزوی بهبودی کرده و بر حمایت خود از حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان تأکید کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!