Connect with us

رویداد های اخیر

هیئت ناروی برای مهاجرین: امکانات برای رسیدگی به نیازهای عودت‌کنندگان در افغانستان کافی نیست

منتشر شده

در

سازمان هیئت ناروی برای مهاجرین هشدار داده که بازگشت بیش از ۱.۴ میلیون مهاجر افغان از ایران و پاکستان از آغاز سال جاری میلادی تاکنون، سیستم کمک‌رسانی را به شدت تحت فشار قرار داده است.

این سازمان در بیانیه‌ای به نقل از کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نوشته است که عودت مهاجرین از ایران پس از ۱۳ جون به شدت افزایش یافته و در اول جولای ورود بیش از ۴۳ هزار نفر در یک روز ثبت شده‌ است.

یاکوبو کاریدی، رئیس بخش افغانستان سازمان هیئت ناروی برای مهاجرین گفت: «ما شاهد خانواده‌هایی هستیم که خسته و پریشان وارد کشوری می‌شوند که ظرفیت بسیار محدودی برای حمایت و ادغام مجدد آنها دارد. ما هر کاری از دست ما بربیاید انجام می‌دهیم، اما مقیاس نیازها از منابع فعلی فراتر رفته است.»

وی افزود که جوامع محلی با عودت کنندگان همبستگی نشان داده‌اند، اما سیستم‌های محلی و ملی برای این حجم از بازگشت آمادگی ندارند.

سازمان هیئت ناروی برای مهاجرین هشدار داده که اگر روند فعلی ادامه یابد، شمار بازگشت‌کنندگان تا پایان ۲۰۲۵ از ۳ میلیون نفر فراتر خواهد رفت.

این نهاد خواستار توقف فوری بازگشت‌های اجباری و افزایش حمایت بین‌المللی شده است.

رویداد های اخیر

تحول: تداوم تعامل افغانستان و سازمان ملل متحد

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور قزاقستان قانون تأسیس مرکز منطقه‌ای ملل متحد برای آسیای مرکزی و افغانستان را توشیح کرد

Published

on

قاسم جومارت توقایف، رئیس‌جمهور قزاقستان، با امضای قانون تأسیس مرکز منطقه‌ای اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد برای آسیای مرکزی و افغانستان در شهر آلماتی، به طور رسمی ایجاد این مرکز را تأیید کرد.

این قانون که روز چهارشنبه به امضا رسید، تفاهم‌نامه میان دولت قزاقستان و سازمان ملل متحد درباره ایجاد این مرکز را تصویب می‌کند و راه را برای آغاز فعالیت نخستین مرکز منطقه‌ای سازمان ملل متحد در حوزه اهداف توسعه پایدار هموار می‌سازد.

بر اساس اعلام دفتر ریاست‌جمهوری قزاقستان، این مرکز به عنوان بستری برای ترویج توسعه پایدار، تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و اجرای برنامه‌های توسعه‌ای سازمان ملل متحد در کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان فعالیت خواهد کرد.

بی بی‌گل ژکسنبای، عضو سنای قزاقستان، هنگام ارائه این لایحه در ۱۱ جون، این مرکز را دارای اهمیت استراتژیک برای کشورش توصیف کرد و گفت ایجاد آن در آلماتی جایگاه این شهر را به عنوان یک مرکز بین‌المللی دیپلوماتیک و تجارتی بیش از پیش تقویت خواهد کرد.

او افزود که این اقدام فرصت‌های بیشتری را برای معرفی اولویت‌ها و منافع ملی قزاقستان در مجامع سازمان مللمتحد فراهم می‌کند، حضور متخصصان قزاقستانی در نهادهای بین‌المللی را افزایش می‌دهد و به ارتقای توانایی‌های حرفه‌ای آنان کمک خواهد کرد.

بر اساس این تفاهم‌نامه، قزاقستان متعهد شده است از سال ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۹ سالانه سه میلیون دلار به صورت داوطلبانه به این مرکز اختصاص دهد. این بودجه برای تأمین تجهیزات مدرن، زیرساخت‌های تکنالوژی معلوماتی، سیستم‌های ارتباطی و همچنین هزینه‌های عملیاتی مرکز مصرف خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد در واکنش به اتحادیه اروپا: افغانستان به صلح رسیده، اکنون خواهان پیشرفت اقتصادی است

امارت اسلامی همواره تشکیل حکومت فراگیر را موضوعی داخلی دانسته و تأکید کرده است که کشورهای دیگر نباید در این زمینه مداخله کنند.

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در واکنش به تأکید اتحادیه اروپا بر آغاز یک روند سیاسی فراگیر در افغانستان، گفت که صلح و ثبات در کشور تأمین شده و اکنون اولویت افغانستان، دستیابی به رفاه و پیشرفت اقتصادی است.

مجاهد گفت: «صلح و ثبات در افغانستان موجود است و مردم از جنگ، بدبختی، اختلافات و درگیری‌ها نجات یافته‌اند. نیروهای امنیتی قوی داریم که می‌توانند ثبات کشور را حفظ کنند و اکنون نیاز است که اقتصاد افغانستان روی پای خود بایستد و پیشرفت چشمگیری داشته باشد.»

سخنگوی امارت اسلامی همچنین از کشورهای جهان خواست به جای نگرانی درباره افغانستان، روابط و تعاملات خود با این کشور را گسترش دهند. او افزود: «ما خواهان این هستیم که کشورهای دیگر در مورد افغانستان تشویش نداشته باشند و روابط و تعاملات خود را با افغانستان مورد بحث و بررسی قرار دهند.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که اتحادیه اروپا در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنیو، بار دیگر بر آغاز یک روند سیاسی فراگیر در افغانستان تأکید کرده و آن را زمینه‌ساز صلح و ثبات پایدار دانسته است. نمایندگی اتحادیه اروپا همچنین خواستار دسترسی بدون مانع کمک‌های بشردوستانه و تضمین حضور زنان در روند ارائه این کمک‌ها شده است.

امارت اسلامی همواره تشکیل حکومت فراگیر را موضوعی داخلی دانسته و تأکید کرده است که کشورهای دیگر نباید در این زمینه مداخله کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!