Connect with us

رویداد های اخیر

بازداشت یک شهروند ایرانی به اتهام قتل وحشیانه نوجوان افغان در نزدیکی تهران

این قتل خشم گسترده‌ای را در رسانه‌های اجتماعی برانگیخته و نگرانی‌ها در مورد خشونت علیه مهاجران افغان در ایران را دوباره مطرح کرده است.

منتشر شده

در

پولیس ایران مردی را به اتهام قتل وحشیانه یک نوجوان ۱۸ ساله افغان بازداشت کرده است. جسد این کارگر جوان افغان به نام امیرطاها رضایی در یک باغ واقع در منطقه دماوند در شمال‌شرق تهران دفن شده بود.

این قتل خشم گسترده‌ای را در رسانه‌های اجتماعی برانگیخته و نگرانی‌ها در مورد خشونت علیه مهاجران افغان در ایران را دوباره مطرح کرده است.

به گفته مرتضی ملکی، قوماندان پولیس دماوند، امیرطاها رضایی روز ۲ جولای برای انجام کار روزانه‌اش از خانه خارج شد و پس از چند روز بی‌خبری، خانواده‌اش مفقودی وی را گزارش دادند. در جریان تحقیقات پولیس، جسد وی در منطقه آبسرد کشف شد.

ملکی به رسانه‌های داخلی گفت: «پس از ثبت گزارش ناپدیدشدن، تحقیقات آغاز شد. با کشف جسد دفن‌شده، مظنون شناسایی و فوراً بازداشت شد و در جریان بازجویی به قتل اعتراف کرد.»

مقام‌ها می‌گویند مظنون که فردی ایرانی از خارج از منطقه آبسرد است، انگیزه قتل را «اختلافات مالی و کاری» عنوان کرده است. اما به نقل از بی‌بی‌سی فارسی، منبعی نزدیک به خانواده این ادعا را رد کرده و گفته است که رضایی هیچ اختلافی نداشت و صرفاً برای کار روزمره خود به باغ رفته بود.

به گفته پولیس، مظنون از سلاح سرد برای قتل استفاده کرده و سپس جسد را دفن کرده است. شاهدان محلی گزارش داده‌اند که دستان رضایی بسته بوده و سرش بریده شده بود و بخشی از جسد هنگام کشف از زیر خاک معلوم می شد.

پولیس تأیید کرده که یک شریک مظنون که از محل حادثه گریخته بود، ظرف ۲۴ ساعت در یکی از ولایت‌های غربی کشور بازداشت شده است. این بازداشت با هماهنگی مراجع قضایی انجام شده است.

این قتل موجی از خشم را در میان جامعه افغان در ایران و خارج از کشور به‌دنبال داشته است. فعالان و کاربران شبکه‌های اجتماعی این واقعه را نشانه‌ای از افزایش خشونت و تبعیض علیه مهاجران افغان در ایران می‌دانند.

یکی از کاربران در شبکه ایکس (توییتر سابق) نوشت: «این فقط یک قتل نبود، بلکه بازتاب فضای خطرناکی است که مهاجران افغان در آن زندگی می‌کنند.»

این قتل در حالی رخ داده است که ایران اخیراً کمپاین شدیدی برای اخراج مهاجران بدون مدرک افغان راه‌اندازی کرده است. به گفته سازمان‌های ملل، از ۲۴ جون تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار مهاجر افغان از ایران اخراج شده‌اند و بیش از ۵۰۰۰ کودک در جریان این روند از والدین خود جدا شده‌اند.

اگرچه افغان‌ها سال‌هاست که با تبعیض‌های اجتماعی و قانونی در ایران روبه‌رو هستند، اما این فشارها پس از جنگ اخیر ایران و اسرائیل به‌شدت افزایش یافته است. در جریان جنگ ۱۲ روزه، میزان اخراج‌ها از حدود ۲۰۰۰ نفر در روز به بیش از ۳۰ هزار نفر افزایش یافت، زیرا مقامات ایرانی خشم عمومی را متوجه جامعه آسیب‌پذیر افغان کردند.

سازمان‌های حقوق بشری از مقامات ایرانی خواسته‌اند تا این قتل را به‌صورت شفاف بررسی کرده و از حقوق مهاجران افغان که بسیاری از آن‌ها مشغول انجام کارهای ضروری و کم‌درآمد در ایران هستند، محافظت کنند.

رویداد های اخیر

امریکا برنامه قرعه‌کشی گرین‌کارت را متوقف کرد

Published

on

کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی ایالات متحده، روز پنجشنبه قرعه‌کشی گرین‌کارت را به حالت تعلیق درآورد و گفت که مظنون تیراندازی در پوهنتون براون از این کارت داشت.

کلودیو نوئس والنته، ۴۸ ساله و تبعه پرتگال، متهم است که در ۱۳ دسمبر با ورود به ساختمان پوهنتون براون و گشودن آتش به روی محصلانی که در حال سپری کردن امتحان بودند، دو نفر را کشته و ۹ نفر را زخمی کرده است.

او همچنین متهم است که دو روز بعد، یک استاد پوهنتون در انستیتوت تکنالوژی ماساچوست را به قتل رسانده است.

وزیر امنیت داخلی امریکا در رسانه‌های اجتماعی نوشت که نوئس والنته «در سال ۲۰۱۷ از طریق برنامه ویزه مهاجرتی قرعه کشی وارد ایالات متحده شد و گرین کارت دریافت کرد.»

نوئم نوشت: «به دستور رئیس جمهور ترمپ، من فوراً به اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده دستور می‌دهم برنامه DV1 را متوقف کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ امریکایی دیگری توسط این برنامه فاجعه‌بار آسیب نمی‌بیند.»

وی افزود: «این فرد شرور هرگز نباید در کشور ما اجازه ورود می‌یافت.»

پولیس عصر پنجشنبه اعلام کرد که نوئس والنته خودکشی کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده‌ها قانونگذار امریکایی به توقف مهاجرت افغان‌ها اعتراض کردند

Published

on

شصت و یک عضو کانگرس ایالات متحده از دولت ترمپ خواستند تا تصمیم خود مبنی بر توقف روند مهاجرت اتباع افغانستان را لغو کند و هشدار دادند که این اقدام اتباع افغانستان را به طور ناعادلانه‌ای هدف قرار می‌دهد.

این قانونگذاران در نامه‌ای خطاب به مارکو روبیو، وزیر امور خارجه و کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی، گفتند که حادثه تیراندازی یک افغان بر گارد ملی امریکا، نباید برای بدنام کردن افغان‌هایی که به طور قانونی به دنبال ورود به ایالات متحده هستند، مورد استفاده قرار گیرد. آنها تأکید کردند که متقاضیان افغان تحت بررسی‌های گسترده با مشارکت چندین اداره امنیتی ایالات متحده قرار می‌گیرند.

این گروه گفت: «سوءاستفاده از این تراژدی برای ایجاد تفرقه و دامن زدن به ترس، امریکا را امن‌تر نخواهد کرد. رها کردن کسانی که تصمیم شجاعانه‌ای برای ایستادن در کنار ما گرفتند، به کسانی که ممکن است در آینده به عنوان متحد به آنها نیاز داشته باشیم، این پیام را می‌دهد که نمی‌توان اعتماد کرد که تعهدات عملی خواهند شد. این اشتباهی است که نمی‌توانیم از عهده آن برآییم.»

ایالات متحده پس از خروج از افغانستان، نزدیک به ۲۰۰ هزار تبعه افغان را پذیرفت.

هزاران افغان که با اردوی ایالات متحده همکاری می‌کردند همراه با خانواده‌هایشان هنوز در پایگاه‌های نظامی و کمپ‌های مهاجرین در کشورهای مختلف منتظر انتقال به امریکا هستند.

 

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

انتقاد رئیس کمیته استخبارات مجلس نمایندگان امریکا از روند بررسی افغان‌ها در دوره بایدن

Published

on

ریک کرافورد، رئیس کمیته استخبارات مجلس نمایندگان امریکا، از نحوه مدیریت روند پذیرش افغان‌ها پس از خروج نظامیان امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ انتقاد کرده است.

کرافورد در بیانیه‌ای گفت که در کنار تعداد زیادی از مهاجرانی که از طریق مرز جنوبی ایالات متحده وارد شدند، تقریباً ۱۹۰ هزار تبعه افغانستان پس از خروج نظامی ایالات متحده اجازه ورود یافتند. او ادعا کرد که بسیاری از افراد پذیرفته شده فاقد اسناد لازم بودند و در برخی موارد، بدون جمع‌آوری اطلاعات بایومتریک، اجازه ورود یافتند.

کرافورد گفت که ایالات متحده مسئولیت اخلاقی داشت تا از افغان‌هایی که در طول دو دهه درگیری در کنار نیروها و نهادهای امریکایی کار می‌کردند، محافظت کند. با این حال، او تأکید کرد که مدیریت ضعیف خروج، سبب هرج و مرج در بررسی افراد شد.

او همچنان مدعی شد که ۱۸۰۰۰ تروریست شناخته‌شده یا مظنون در ایالات متحده وجود دارد.

کرافورد گفت: «امروز، مشتاقانه منتظرم تا درک بهتری از تصویر مبارزه با تروریزم در داخل کشور داشته باشم و بشنوم که چگونه این کمیته بین سازمانی برای یافتن، نظارت، پیگرد قانونی و اخراج تروریست‌های شناخته‌شده یا مظنونی که از ابتدا هرگز نباید وارد کشور ما می‌شدند، تلاش می‌کند.»

دولت بایدن پیش از این از روند انتقال افغان‌ها دفاع کرده و اظهار داشته است که چندین لایه بررسی امنیتی با هماهنگی سازمان‌های استخباراتی، دفاعی و امنیت داخلی ایالات متحده انجام شده است. با این وجود، انتقال و اسکان مجدد اتباع افغانستان همچنان یک مسئله سیاسی بحث‌برانگیز در ایالات متحده است.

دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، اخیراً به دیپلومات‌های خود در سراسر جهان دستور داد تا صدور ویزه برای اتباع افغانستان را متوقف کنند.

این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که عضو سابق یکی از واحدهای تحت حمایت سازمان استخبارات امریکا در افغانستان به تیراندازی به دو سرباز گارد ملی ایالات متحده در واشنگتن دی سی متهم شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!