Connect with us

رویداد های اخیر

تفاهم میان پاکستان و افغانستان برای بازگشایی گذرگاه انگور اده به‌منظور تقویت تجارت

هر دو طرف همچنین توافق کردند که در مدت ۱۵ روز، اشخاص مشخصی را به‌عنوان افراد مسئول (فوکال‌پوینت) تعیین نمایند تا در مورد زمان و مکان برگزاری نمایشگاه‌های مشترک در پاکستان و افغانستان تصمیم‌گیری کنند.

منتشر شده

در

angoor ada

مقام‌های افغانستان و پاکستان توافق کرده‌اند تا گذرگاه انگور اده را برای افزایش تجارت دوجانبه بازگشایی کنند. با این حال، دولت پاکستان آغاز به‌کار این گذرگاه را مشروط به فعال‌سازی ترمینال مرزی از سوی شرکت ملی لوژستیک (National Logistics Corporation) کرده است.

براساس اطلاعات رسمی که روزنامه “دی نیشن” به نقل از منابع آگاه منتشر کرده، پاکستان به طرف افغان اطلاع داده است که تکمیل زیربنا‌های اساسی برای آغاز تجارت در گذرگاه انگور اده نیاز به زمان دارد، اما تلاش خواهد شد تا این گذرگاه تا چهاردهم آگست ۲۰۲۵ بازگشایی گردد؛ در غیر آن، تاریخ ۳۱ آگست ۲۰۲۵ به‌عنوان آخرین مهلت تعیین شده، مشروط به عملیاتی‌شدن ترمینال مرزی یادشده.

این موضوع در جریان سفر هیأت افغان به رهبری احمدالله زاهد، معین وزارت صنعت و تجارت افغانستان، که از ۲۱ تا ۲۳ سرطان ۱۴۰۴ به اسلام‌آباد انجام شد، مورد بحث قرار گرفت. هیأت افغان و پاکستانی در این سفر روی مسائل مهم مرتبط به تجارت و ترانزیت دوجانبه گفتگو کردند.

گذرگاه انگور اده که در منطقه وزیرستان جنوبی پاکستان موقعیت دارد، یکی از گذرگاه‌های مهم برای تجارت و رفت‌وآمد میان دو کشور به شمار می‌رود؛ اما این گذرگاه نزدیک به دو سال است که به‌روی تجارت بسته بوده است.

در این دیدار، هیأت افغان همچنین خواستار اجازه مجدد برای صادرات کالاهای افغانستان از مسیر پاکستان به هند شد. به گفته نمایندگان افغانستان، بر اساس موافقت‌نامه ترانزیتی افغانستان-پاکستان (APTTA) که در سال ۲۰۱۰ به امضا رسید، صادرات افغانستان از طریق گذرگاه واگه به هند مجاز بود، اما از ماه می ۲۰۲۵ به این‌سو، محموله‌های صادراتی اجازه عبور نیافته‌اند.

در پاسخ، طرف پاکستانی اظهار داشت که به‌دنبال افزایش تنش‌ها با هند، دولت پاکستان تجارت با کشورهای ثالث از طریق قلمرو خود به هند را ممنوع کرده است.

هر دو طرف همچنین توافق کردند که در مدت ۱۵ روز، اشخاص مشخصی را به‌عنوان افراد مسئول (فوکال‌پوینت) تعیین نمایند تا در مورد زمان و مکان برگزاری نمایشگاه‌های مشترک در پاکستان و افغانستان تصمیم‌گیری کنند.

نکته قابل توجه این است که در جریان این سفر، پاکستان و افغانستان روی کاهش مالیات تا سقف ۳۵ درصد برای هشت قلم محصول زراعتی در قالب «برنامه برداشت زودهنگام» (Early Harvest Programme) توافق کردند. این برنامه به‌منظور آغاز مذاکرات برای امضای موافقت‌نامه ترجیحی تجارت (PTA) میان دو کشور به‌طور تدریجی گسترش خواهد یافت.

در مرحله نخست، هر دو کشور توافق کرده‌اند که برای یک دوره یک‌ساله، تخفیف‌های تعرفه‌ای بر هشت قلم محصول زراعتی تطبیق شود. بر اساس توافق، پاکستان موافقت کرده است تا تعرفه‌های گمرکی و مالیات اضافی بر واردات محصولات زراعتی افغانستان مانند بادنجان رومی، انگور، سیب و انار را از ۵ درصد به ۲۶ درصد کاهش دهد.

در مقابل، افغانستان نیز تخفیف‌هایی بر تعرفه واردات محصولات پاکستانی از جمله کچالو، کینو، آم و کیله از ۲۰ تا ۳۵ درصد ارائه خواهد کرد. به طور مشخص، پاکستان مالیات ۳ درصدی گمرک و ۲ درصدی اضافی بر واردات بادنجان رومی افغانستان را حذف خواهد کرد که در نتیجه تعرفه کلی این محصول از ۲۷ درصد به ۲۲ درصد کاهش می‌یابد.

مقام‌های دو کشور ابراز امیدواری کرده‌اند که در صورت رضایت متقابل از نتایج برنامه برداشت زودهنگام، موافقت‌نامه رسمی تجارت ترجیحی میان افغانستان و پاکستان در مدت یک‌سال آینده نهایی و امضا گردد.

رویداد های اخیر

نگرانی سازمان عفو بین‌الملل از محرومیت دختران افغانستان از آموزش در افغانستان

عفو بین‌الملل از جامعه جهانی خواسته است در کنار زنان و دختران افغانستان بایستد و از امارت اسلامی بخواهد مکاتب دخترانه را هرچه زودتر بازگشایی کنند.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید پنج سال از محرومیت میلیون‌ها دختر در افغانستان از آموزش می‌گذرد؛ محدودیتی که به گفته این سازمان، آینده و رویاهای نسل بزرگی از دختران افغان را تحت تأثیر قرار داده است.

دفتر منطقه‌ای عفو بین‌الملل برای جنوب آسیا روز پنج‌شنبه، ۲۶ سنبله، در شبکه اجتماعی ایکس گفته است که پنج سال محرومیت دختران از آموزش، پنج سال «بی‌عدالتی» و از دست‌رفتن فرصت‌های آنان بوده است.

این سازمان افزوده است که با وجود این محدودیت‌ها، دختران افغان همچنان برای ادامه آموزش تلاش می‌کنند؛ برخی از آنان از طریق آموزش‌های آنلاین، فعالیت‌های اعتراضی و یا مهاجرت به خارج از کشور، مسیر تحصیل خود را دنبال کرده‌اند.

عفو بین‌الملل از جامعه جهانی خواسته است در کنار زنان و دختران افغانستان بایستد و از امارت اسلامی بخواهد مکاتب دخترانه را هرچه زودتر بازگشایی کنند.

با گذشت پنج سال، میلیون‌ها دختر افغان همچنان در انتظار بازگشت به صنف‌های درسی و ادامه آموزش هستند.

این درحالیست که  امارت اسلامی افغانستان آموزش دختران از صنف ششم به بالا را مساله داخلی خوانده و افزوده است که برای حل این موضوع تلاش‌ها جریان دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه افغانستان: اقدام علیه حرمین شریفین «جنایتی نابخشودنی» است

سخنگوی وزارت امور خارجه هشدار داده است که هرگونه تهدید علیه حرمین شریفین احساسات مسلمانان را به‌شدت جریحه‌دار کرده و می‌تواند به بی‌ثباتی بیشتر در منطقه منجر شود.

Published

on

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان، درباره گزارش‌ها مبنی بر تلاش برای انجام حمله بر مکه، ابراز نگرانی عمیق کرده و آن را به شدت محکوم کرده است.

بلخی گفته است که هرگونه اقدام علیه حرمین شریفین که امنیت و حرمت این اماکن مقدس را تهدید کند، «جنایتی نابخشودنی» است.

او افزوده است که حرمین شریفین، مقدسات مشترک و مورد احترام امت اسلامی هستند و امنیت، حرمت و قداست این اماکن باید از تأثیرات درگیری‌ها، خشونت و اقدامات نظامی مصون نگه داشته شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه هشدار داده است که هرگونه تهدید علیه حرمین شریفین احساسات مسلمانان را به‌شدت جریحه‌دار کرده و می‌تواند به بی‌ثباتی بیشتر در منطقه منجر شود.

گفتنی است که ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی اعلام کرده است که عربستان سعودی روز سه‌شنبه یک طیاره بی‌سرنشین حوثی‌ها را پیش از آن‌که این طیاره وارد حریم هوایی ممنوعه بر فراز مکه شود، در جنوب این شهر رهگیری و منهدم کرد.

با این حال، یک منبع نظامی حوثی‌ها هرگونه تهدید از سوی این گروه علیه مکه یا دیگر اماکن مقدس را رد کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیشنر کویته بر هماهنگی بیشتر برای بازگشت مهاجرین افغان تأکید کرد

بر اساس این معلومات، حدود ۲۳ هزار مهاجر افغان همچنان در شهر کویته حضور دارند و نهادهای مربوط برای تسهیل روند بازگشت آنان تلاش می‌کنند.

Published

on

ذیشان لشاری، کمیشنر کویته، بر هماهنگی بیشتر میان نهادهای مربوط برای تسریع و مدیریت روند بازگشت مهاجرین افغان از بلوچستان به افغانستان تأکید کرده است.

در نشستی به ریاست لشاری، اقدامات اداری و تدابیر مربوط به بازگشت مهاجرین افغان بررسی شد.

مسئولان در این نشست گفتند که حدود ۸۰۰ هزار مهاجر افغان از بلوچستان تاکنون به افغانستان بازگشته‌اند و بیش از ۳۵۰ هزار تن دیگر نیز به‌گونه داوطلبانه به کشورشان برگشته‌اند.

بر اساس این معلومات، حدود ۲۳ هزار مهاجر افغان همچنان در شهر کویته حضور دارند و نهادهای مربوط برای تسهیل روند بازگشت آنان تلاش می‌کنند.

در این نشست همچنین درباره مهاجرینی که پس از بازگشت به افغانستان دوباره تلاش می‌کنند وارد پاکستان شوند، بحث شد و قرار است برای چگونگی رسیدگی به این موارد از وزارت داخله بلوچستان رهنمود گرفته شود.

کمیشنر کویته به نهادهای مسئول دستور داده است هماهنگی میان ادارات را افزایش داده و روند بازگشت مهاجرین را مطابق قوانین و سیاست‌های دولت پاکستان مدیریت کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!