Connect with us

تغییرات اقلیمی

خالص از سفیر جاپان خواست زمینه اشتراک نماینده امارت اسلامی را در کاپ ۳۰ فراهم کند

منتشر شده

در

رئیس اداره ملی حفاظت از محیط زیست در دیدار با تاکایوشی کورومایا، سفیر جاپان در کابل از او خواسته است تا زمینه اشتراک نماینده امارت اسلامی را در نشست سالانه تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (کاپ ۳۰) فراهم کند.

براساس خبرنامه این اداره، مطیع‌ الحق خالص همچنان در این نشست خواهان دعوت هیئت‌های افغانستان در نشست‌ها و کنفرانس‌هایی که درباره مسائل محیط زیست در جاپان برگزار می‌شود، شده است.

در این دیدار که در آستانه پایان ماموریت سفیر جاپان انجام شد، ضمن گفتگوها درباره حفاظت از محیط زیست و تغییرات اقلیمی، آقای خالص خواهان همکاری‌های آن کشور در زمینه از سرگیری پروژه‌های متوقف‌شده محیط زیستی، مدیریت آب، اقتصاد سبز و انرژی پاک شد.

بربنیاد خبرنامه، سفیر جاپان نیز از همکاری‌های کشورش با افغانستان در زمینه محیط زیست اطمینان داد.

او تلاش‌های امارت اسلامی در تأمین امنیت، برقراری صلح، جلوگیری از کشت و قاچاق مواد مخدر و مبارزه با فساد اداری را ستایش کرد.

وی وعده سپرد که به‌زودی برنامه‌های آموزشی را برای ارتقای ظرفیت کارمندان این اداره برگزار می‌کند تا توانایی‌های تخنیکی افغانستان در امور محیط زیستی تقویت شود.

تغییرات اقلیمی

هشدار ملل متحد از زمستان خشک و کم‌برف در افغانستان

Published

on

سازمان غذا و زراعت ملل متحد هشدار داده است که افغانستان در زمستان جاری با بارندگی کمتر از حد معمول، درجه حرارت بالاتر و کمبود شدید برف روبه‌رو خواهد شد؛ وضعیتی که می‌تواند زراعت، منابع آب و امنیت غذایی را به‌طور جدی تحت تأثیر قرار دهد.

بر اساس گزارش فصلی این نهاد برای دسمبر ۲۰۲۵ تا فبروری ۲۰۲۶، فصل زمستان با کمبود بارندگی آغاز شده و کمبود رطوبت خاک همچنان ادامه دارد.

بر اساس گزارش، میزان ذخیره برف در کوهستان‌ها به پایین‌ترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و این موضوع نگرانی‌ها را درباره کمبود آب برای آبیاری در بهار سال آینده، به‌ویژه در مناطق کشت گندم، افزایش داده است.

این گزارش هشدار می‌دهد که ادامه خشکسالی می‌تواند باعث تأخیر در کشت گندم للمی، کاهش محصولات زراعتی، تضعیف چراگاه‌ها و آسیب به مالداری شود. همچنین میلیون‌ها نفر ممکن است با ناامنی شدید غذایی روبه‌رو شوند.

سازمان غذا و زراعت ملل متحد خواستار نظارت دقیق بر وضعیت اقلیم و اتخاذ اقدامات فوری حمایتی برای کاهش پیامدهای این بحران شده است.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

بحران آب در ایران؛ نل‌های آب در تهران خشک شد

Published

on

ایران با شدیدترین بحران آب در چند دهه اخیر روبه‌رو است. مقام‌های این کشور هشدار داده‌اند که در صورت ادامه خشک‌سالی، تهران با جمعیتی بیش از ۱۰ میلیون نفر ممکن است به‌زودی غیرقابل‌سکونت شود.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، هشدار داده است که اگر تا ماه دسمبر بارندگی صورت نگیرد، دولت مجبور به وضع محدودیت در استفاده از آب در تهران خواهد شد. او علت بحران را سیاست‌های نادرست دولت‌های پیشین، تغییرات اقلیمی و مصرف بی‌رویه عنوان کرده است.

کارشناسان می‌گویند سال‌ها سوء‌مدیریت، حفر چاه‌های غیرقانونی و ساخت‌وساز بی‌رویه بندها سبب کاهش شدید ذخایر آبی شده است. با آن‌که هنوز نشانه‌ای از اعتراض‌های مردمی دیده نمی‌شود، کمبود آب فشار زیادی بر خانواده‌ها و اقتصاد آسیب‌دیده ایران وارد کرده است.

به گفته مقام‌های حکومتی، سطح آب در پنج بند اصلی تهران تقریباً نصف شده و بند امیرکبیر تنها ۸ درصد پر است. در سراسر کشور نیز ۱۹ بند بزرگ کاملاً خشک شده‌اند.

در شهرهای بزرگ مانند مشهد و اصفهان، شهروندان از فشار پایین آب، قطعی‌های مکرر و نبود مدیریت مؤثر شکایت دارند. هم‌زمان، مقام‌ها می‌گویند تغییرات اقلیمی و افزایش درجه حرارت سبب تبخیر سریع‌تر منابع آبی شده است.

دولت برای مقابله با بحران، کاهش فشار آب، انتقال ذخایر از دیگر بندها و تشویق مردم به استفاده از ذخیره‌گاه‌های شخصی را آغاز کرده، اما بسیاری از شهروندان این اقدامات را ناکافی می‌دانند.

 

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

افغانستان به کنفرانس تغییر اقلیم در برازیل دعوت نشد

Published

on

اداره ملی حفاظت محیط زیست کشور ابراز نگرانی کرده که با وجود اینکه افغانستان یکی از آسیب‌پذیرترین کشورها دربرابر تغییر اقلیم است، اما به کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم که قرار است فردا در برازیل آغاز شود، دعوت نگردیده است.

این اداره در اعلامیه‌ای نوشته است که با ایجاد میکانیزم هماهنگی و تهیه نقشه راه، هیأت افغانستان برای اشتراک در این نشست آمادگی کامل داشت.

این نهاد ضمن اشاره به عدم دریافت کمک‌های مالی و تخنیکی از صندوق‌های جهانی مالی تغییر اقلیم، از سازمان ملل متحد خواسته است که حقوق مشروع افغانستان را به رسمیت شناخته و زمینه حضور هیأت افغانستان را در اینگونه نشست‌ها فراهم نماید.

در اعلامیه آمده است: «عدم دعوت هیأت افغانستان در این کنفرانس و نشست‌های دیگر، ثابت می‌کند که سازمان ملل متحد در تأمین حقوق افغان‌ها در بخش تغییر اقلیم عدالت جهانی را رعایت نمی کند، مردم افغانستان حق داشتند که در این نشست جهانی حضور یافته و از حقوق خود دفاع کنند.»

قابل ذکر است که افغانستان در نشست سال گذشته تغییر اقلیم که در آذربایجان برگزار شده بود، حضور داشت.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!