Connect with us

رویداد های اخیر

 چین خواهان ادامه تعامل جامعه بین‌المللی با افغانستان شد

نماینده چین افزود که تعامل و گفت‌وگو با افغانستان باید ادامه یابد و زمینه افزایش درک و اعتماد متقابل فراهم شود.

منتشر شده

در

یک نماینده چین روز چهارشنبه از جامعه بین‌المللی خواست تا تعامل و همکاری خود با افغانستان را ادامه دهد و برای ثبات، توسعه و پیشرفت این کشور تلاش کند.

گنگ شوانگ، معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل، در نشست شورای امنیت گفت که وضعیت کنونی افغانستان به طور کلی باثبات است، اما چالش‌های متعددی در زمینه‌های بشری، توسعه، حقوق بشر و مبارزه با تروریزم همچنان پابرجاست. وی تأکید کرد که جامعه بین‌المللی باید با دیدگاهی عینی، عادلانه، منطقی و عملی به افغانستان نگاه کند تا این کشور مسیر درست را طی کرده و به جامعه بین‌المللی پیوسته شود.

نماینده چین افزود که تعامل و گفت‌وگو با افغانستان باید ادامه یابد و زمینه افزایش درک و اعتماد متقابل فراهم شود. وی خاطر نشان کرد که با توجه به عوامل مختلف گذشته و حال، ادغام افغانستان در جامعه بین‌المللی تنها به صورت گام‌به‌گام امکان‌پذیر است و نیازمند تعهد بلندمدت است.

گنگ شوانگ همچنین به تهدیدات تروریستی در افغانستان اشاره کرد و خواستار تقویت تلاش‌های ضدتروریزم توسط دولت افغانستان و هماهنگی با کشورهای منطقه شد تا از سوءاستفاده گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان برای تهدید امنیت سایر کشورها جلوگیری شود. وی افزود: «در زمینه مبارزه با تروریزم، باید به شدت مقابل استانداردهای دوگانه و انتخابی ایستاد و همکاری بین‌المللی را حفظ کرد.»

با توجه به نیازهای بشری گسترده، چین از کشورهای کمک‌کننده خواست تا حمایت مالی خود را افزایش دهند و از سیاسی‌سازی کمک‌های بشردوستانه خودداری کنند. وی همچنین از برخی کشورها خواست مسئولیت‌های تاریخی خود را بپذیرند، کمک‌های بشردوستانه به افغان‌ها را از سر بگیرند، تحریم‌های یک‌جانبه را متوقف کنند و حمایت لازم برای اقدامات بشری فراهم کنند.

نماینده چین تأکید کرد که دسترسی برابر زنان به آموزش، خدمات صحی، اشتغال و مشارکت در امور عمومی برای صلح، ثبات، توسعه و پیشرفت افغانستان ضروری است و دولت افغانستان باید مدیریت معتدل و فراگیر داشته و اقدامات مؤثر برای حمایت از حقوق و منافع همه افغان‌ها از جمله زنان اتخاذ کند.

وی افزود که چین از افغانستان در تقویت ارتباطات، همکاری اقتصادی و تجاری با کشورهای منطقه حمایت می‌کند و به عنوان همسایه‌ای دوست، آماده است با تمامی طرف‌ها برای ارتقای صلح، توسعه و ثبات پایدار در افغانستان همکاری کند.

رویداد های اخیر

کمک تازه هند به بخش صحت افغانستان؛ ارسال ده‌ها هزار دوز واکسین به کابل

رندیـر جایسوال، سخنگوی وزارت خارجه هند، اعلام کرده است که دهلی نو ۶۳هزار و ۷۳۴ دوز واکسین انفلوینزا و مننژیت را به کابل تحویل داده است.

Published

on

هند بار دیگر تعهد خود را برای حمایت از نظام صحی افغانستان تأیید کرد.

رندیـر جایسوال، سخنگوی وزارت خارجه هند، اعلام کرده است که دهلی نو ۶۳هزار و ۷۳۴ دوز واکسین انفلوینزا و مننژیت را به کابل تحویل داده است.

این محموله تازه واکسین در ادامه کمک‌های بشردوستانه هند به افغانستان ارسال شده و قرار است در برنامه‌های وقایوی وزارت صحت عامه مورد استفاده قرار گیرد.

مسوولان صحی می‌گویند این واکسین‌ها در کاهش خطر بیماری‌های فصلی و جلوگیری از شیوع مننژیت نقش مهمی خواهد داشت و کمک می‌کند که خدمات وقایوی در فصل‌های حساس تقویت شود.

هند طی سال‌های اخیر یکی از حامیان عمده سکتور صحی افغانستان بوده و بارها تجهیزات، دارو و واکسین را به کابل ارسال کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معین مبارزه با مواد مخدر برای اشتراک در نشستی به ازبکستان سفر کرد

Published

on

عبدالرحمن منیر، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله، همراه با هیأت همراه‌اش پس از چاشت امروز (پنجشنبه) به ازبکستان سفر کرد.

براساس خبرنامه وزارت داخله، هدف از این سفر اشتراک در نشست کشورهای عضو مرکز هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و معلومات منطقه‌ای کشورهای آسیای مرکزی است.

خبرنامه افزوده است که این نشست به تاریخ ۵ دسمبر ماه جاری میلادی در شهر سمرقند ازبکستان برگزار می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عمران خان: آصف منیر عمداً تنش‌ها با افغانستان را شعله‌ور ساخته است

عمران خان افزود: «او عمداً تنش‌ها با افغانستان را شعله‌ور ساخت تا در سطح جهانی خود را به‌عنوان یک مجاهد معرفی کند.»

Published

on

عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان، می‌گوید که آصف منیر، لوی‌درستیز اردوی پاکستان، «عمداً تنش‌ها با افغانستان را شعله‌ور کرده» و با سیاست‌های «فاجعه‌بار» خود کشور را به بحران‌های تازه کشانده است.

این اظهارات روز چهارشنبه از طریق حساب رسمی او در شبکه‌ ایکس منتشر شد؛ در حالی که خواهرش، داکتر عزما خان، روز گذشته پس از بیش از یک ماه انتظار و با «اجازه ویژه» حکومت شهباز شریف، با او در زندان اډیاله راولپندی دیدار کرد.

اتهام‌های تند عمران خان علیه لوی‌درستیز پاکستان

در متن منتشرشده در صفحه ایکس عمران خان آمده است:«سیاست‌های آصف منیر برای پاکستان فاجعه‌بار بوده است. به‌دلیل همین سیاست‌ها، تروریزم در کشور بیداد می‌کند و این موضوع مرا عمیقاً ناراحت ساخته است.»

او می‌گوید لوی‌درستیز اردو «هیچ توجهی به منافع ملی پاکستان ندارد» و تنها «برای خوش‌خدمتی به کشورهای غربی» دست به اقداماتی می‌زند که ثبات داخلی را مختل کرده است.

عمران خان افزود: «او عمداً تنش‌ها با افغانستان را شعله‌ور ساخت تا در سطح جهانی خود را به‌عنوان یک مجاهد معرفی کند.»

انتقاد از عملیات نظامی و اخراج مهاجران افغان

بنیان‌گذار حزب تحریک انصاف (پی‌تی‌آی) همچنین با انتقاد از حملات هوایی و عملیات نظامی در مناطق قبایلی گفت: «من همواره مخالف حملات طیاره بی‌سرنشین و عملیات علیه مردم خود بوده‌ام؛ این اقدامات فقط تروریزم را افزایش می‌دهد.»

او ادعا کرد که آصف منیر ابتدا افغان‌ها را تهدید کرد، سپس روند اخراج مهاجران را آغاز نمود و بعد حملات طیاره بی‌سرنشین انجام داد؛ «پیامدهای همین سیاست‌ها را امروز در قالب افزایش تروریزم می‌بینیم.»

“فروپاشی قانون و شکنجه روانی در زندان”

عمران خان در این پیام، آصف منیر را «فردی روانی» و «ورشکسته اخلاقی» خواند و گفت که «زوال قانون و سقوط قانون اساسی» نتیجه رهبری اوست.

او ادعا کرد که خودش و همسرش «به دستور آصف منیر» در پرونده‌های «جعلی» زندانی شده و تحت «بدترین شکنجه روانی» قرار دارند.

«من چهار هفته کامل در سلول انفرادی و بدون ارتباط با هیچ انسان دیگری نگهداری شدم. حتی ابتدایی‌ترین امکاناتی که در اساسنامه زندان تضمین شده، از ما گرفته شده است.»

عمران خان افزود که با وجود تصمیم محکمه، دیدار او با هم‌حزبی‌ها، و اکنون حتی وکلایش و اعضای خانواده‌اش، متوقف شده است.

او گفت: «در هر منشور حقوق بشری، شکنجه روانی بدتر از شکنجه فزیکی دانسته شده است. خواهرم نورین نیازی تنها به‌خاطر مطالبه حق قانونی ملاقات با من، روی جاده کشانده شد.»

ستایش از وزیر اعلی ایالت خیبر پختونخوا

خان در ادامه از سوهیل افریدی، وزیر اعلی خیبر پختونخوا، تقدیر کرده و گفت که او در «فضای سرکوبگرانه فعلی، راه مقاومت را برگزیده است.»

عمران خان هشدار داد: «اگر کسانی که از حکومت ولایتی در پختونخوا می‌ترسانند، جرئت دارند، امروز حالت اضطرار را اعمال کنند و ببینند که چه اتفاقی می‌افتد.»

آخرین وضعیت صحی عمران خان

ممنوعیت دیدار با عمران خان که از اگست ۲۰۲۳ در زندان است، نگرانی‌ها درباره وضعیت صحی او را افزایش داده بود.

اما خواهرش، عزما خان، پس از دیدار تازه گفت: «الحمدلله صحتش کاملاً خوب است؛ اما از شکنجه روانی در انفرادی شکایت داشت.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!