Connect with us

جهان

ترمپ می‌گوید در حال بررسی قرارداد فروش جت‌های جنگی اف-۳۵ به عربستان سعودی است

منتشر شده

در

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، روز جمعه اعلام کرد که در حال بررسی توافق برای فروش جت‌های جنگی رادارگریز اف-۳۵ به عربستان سعودی است.

ترمپ به خبرنگاران گفت: «آنها می‌خواهند تعداد زیادی جت بخرند. من در حال بررسی این موضوع هستم. آنها از من خواسته‌اند که آن را بررسی کنم. آنها می‌خواهند تعداد زیادی جت ۳۵ بخرند – اما در واقع می‌خواهند مهم تر از آن، جت‌های جنگی بخرند.»

این فروش احتمالی در حالی صورت می‌گیرد که ترمپ قصد دارد هفته آینده میزبان محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در قصر سفید باشد. انتظار می‌رود دو طرف در جریان این سفر توافق‌های اقتصادی و دفاعی امضا کنند.

ترمپ در پاسخ به سوالی در مورد مذاکرات به خبرنگاران گفت که این «چیزی بیش از یک ملاقات است، ما به عربستان سعودی احترام می‌گذاریم.»

او تکرار کرد که امیدوار است عربستان سعودی به زودی به توافق ابراهیم بپیوندد، توافقی که روابط بین اسرائیل و برخی از کشورهای با اکثریت مسلمان را عادی کرده است. ریاض به دلیل عدم توافق بر سر نقشه راه برای تشکیل کشور فلسطین، در برابر چنین اقدامی مقاومت کرده است.

نیویارک تایمز روز پنجشنبه به نقل از افراد آگاه گزارش داد که یک گزارش اطلاعاتی پنتاگون نگرانی‌هایی را در مورد توافق احتمالی اف-۳۵ مطرح کرده و هشدار داده است که در صورت انجام این فروش، چین می‌تواند با شیوه ساخت این نوع طیاره آشنا شود.

جهان

ترمپ: می‌خواهیم در تعیین رهبر آینده ایران نقش داشته باشیم

Published

on

با شدت گرفتن جنگ، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده گفته است که واشنگتن می‌خواهد در تعیین رهبر آینده ایران نقش داشته باشد.

ترمپ در مصاحبه با خبرگزاری رویترز اظهار کرد که مجتبی خامنه‌ای، پسر علی خامنه‌ای، نباید رهبر شود.

او گفت: «ما می‌خواهیم در روند انتخاب فردی که قرار است ایران را به سوی آینده رهبری کند، مشارکت داشته باشیم.»

رئیس‌جمهور امریکا همچنین از نیروهای کرد ایرانی خواسته است که علیه حکومت ایران اقدام کنند. او گفت از چنین حمله‌ای حمایت می‌کند، اما درباره احتمال حمایت هوایی امریکا توضیحی نداد.

این در حالی است که برخی نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد حمایت مردم در امریکا از این جنگ محدود است و شهروندان درباره افزایش بهای تیل و پیامدهای اقتصادی آن ابراز نگرانی کرده‌اند.

در ششمین روز جنگ، ایران حملاتی را علیه اسرائیل، امارات متحده عربی و قطر انجام داد. در بحرین نیز پس از اصابت راکت به یک پالایشگاه نفت، آتش‌سوزی رخ داده است.

اردوی اسرائیل به ساکنان برخی مناطق تهران هشدار داده است که این مناطق را ترک کنند. رسانه‌های ایرانی نیز از شنیده شدن انفجارها در بخش‌هایی از پایتخت خبر داده‌اند و گزارش شده که در یک حمله هوایی نزدیک تهران دست‌کم ۱۷ نفر کشته شده‌اند.

مقام‌های نظامی امریکا گفته‌اند که ذخایر تسلیحاتی کافی برای ادامه حملات دارند و طی این عملیات ده‌ها کشتی ایرانی و برخی تأسیسات راکتی هدف قرار گرفته است.

گزارش‌ها همچنین نشان می‌دهد این درگیری به سرعت در حال گسترش است و چند کشور دیگر نیز تحت تأثیر آن قرار گرفته‌اند. بر اساس آمار هلال احمر ایران، بیش از ۱۲۰۰ نفر در این جنگ کشته شده‌اند و تنش‌ها همچنان ادامه دارد

Continue Reading

جهان

مرد پاکستانی می‌گوید ایران او را مجبور به برنامه‌ریزی برای ترور ترمپ کرد

Published

on

گزارش‌ها می‌رسانند که یک مرد پاکستانی متهم به برنامه‌ریزی برای ترور دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، روز چهارشنبه به قاضی‌ها گفته که او داوطلبانه با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران برای طراحی این توطئه همکاری نکرده است.

وزارت عدلیه امریکا، آصف مرچنت را به تلاش برای استخدام افرادی در ایالات متحده در طرحی که ترمپ و دیگر سیاستمداران امریکایی را هدف قرار می‌داد، متهم کرده است.

به گزارش نیویارک تایمز، مرچنت گفته است: «من نمی‌خواستم این کار را با میل و رغبت انجام دهم.»

مرچنت در جریان محاکمه‌اش به محکمه گفت که برای محافظت از خانواده‌اش در تهران در این طرح شرکت کرده است. سارنوالان ادعای مرچنت را رد کردند و بر اساس نامه‌ای که روز سه‌شنبه به قاضی قضیه مربوط به سال ۲۰۲۴ ارسال شد، به «فقدان شواهد کافی برای اثبات اجبار یا اکراه واقعی» استناد کردند.

به گزارش این روزنامه، مرچنت گفته است که هرگز دستور قتل شخص خاصی به او داده نشده است، اما رابط ایرانی او در جریان مکالماتش در پایتخت ایران، نام سه نفر را برده است.

علاوه بر ترمپ، این افراد جو بایدن، رئیس جمهور وقت، و نیکی هیلی بودند.

محاکمه مرچنت هفته گذشته، چند روز قبل از دستور ترمپ برای حمله به ایران که با همکاری اسرائیل انجام شد و منجر به کشته شدن علی خامنه‌ای، رهبر انقلاب و مقامات ارشد این کشور شد، آغاز گردید. ترمپ روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه خبری ای‌بی‌سی نیوز درباره عملیات مشترک امریکا و اسرائیل که منجر به ترور خامنه‌ای شد، به توطئه ادعایی ایران اشاره کرد و گفت: «من قبل از اینکه او مرا بگیرد، او را گرفتم.» تهران اتهامات مبنی بر هدف قرار دادن ترمپ و دیگر مقامات امریکایی را رد کرده است.

Continue Reading

جهان

دستور عاجل امریکا برای تخلیه شهروندان از خاورمیانه

رهبران جهانی خواستار خویشتنداری و بازگشت به دیپلماسی شده‌اند. رئیس کمیسیون اروپا، و سرمنشی سازمان ملل، نسبت به پیامدهای انسانی و امنیتی این بحران هشدار داده‌اند.

Published

on

وزارت خارجه امریکا دستور عاجل و کم‌سابقه‌ای را برای خروج شهروندان امریکایی از بیش از ده کشور خاورمیانه صادر کرده است؛ اقدامی که در پی تشدید تنش‌ها پس از حملات مشترک امریکا و اسرائیل علیه ایران صورت گرفته است.

بر اساس این اعلامیه، شهروندان امریکایی باید فوراً از کشورهای شامل فهرست هشدار، از جمله اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده، از طریق پروازهای تجاری خارج شوند و منتظر عملیات احتمالی تخلیه دولتی نمانند. مقام‌ها دلیل این تصمیم را «خطرات جدی امنیتی» عنوان کرده‌اند.

از کشته‌شدن خامنه‌ای تا گسترش بحران

این تحولات پس از آن رخ داد که در حملات هماهنگ امریکا و اسرائیل، رهبر ایران، کشته شد. به دنبال آن، تهران حملات تلافی‌جویانه‌ای را علیه اهداف امریکایی و اسرائیلی و نیز برخی تأسیسات در منطقه انجام داده است.

گزارش‌ها حاکی است که تهدیدها علیه مسیرهای کشتیرانی در تنگی هرمز افزایش یافته و بهای نفت نیز در بازارهای جهانی صعود کرده است. دونالد ترمپ گفته است که این درگیری ممکن است بیش از یک ماه ادامه یابد.

واکنش‌های جهانی

رهبران جهانی خواستار خویشتنداری و بازگشت به دیپلماسی شده‌اند. رئیس کمیسیون اروپا، و سرمنشی سازمان ملل، نسبت به پیامدهای انسانی و امنیتی این بحران هشدار داده‌اند.

روسیه و چین این حملات را نقض حقوق بین‌الملل خوانده‌اند، در حالی که فرانسه از ایران خواسته است درباره برنامه هسته‌ای و راکتی خود وارد گفت‌وگو شود. اتحادیه اروپا نیز مأموریت دریایی خود در دریای سرخ را در حالت آماده‌باش قرار داده است.

توصیه به شهروندان امریکایی

مقام‌های امریکایی از شهروندان خود خواسته‌اند با شماره‌های عاجل وزارت خارجه تماس گرفته و برای دریافت اطلاعات تازه ثبت‌نام کنند. به گفته تحلیلگران، بسته‌شدن حریم‌های هوایی و لغو پروازها می‌تواند بحران را برای روزها یا هفته‌ها ادامه‌دار سازد.

این تحولات، نگرانی‌ها از گسترش یک بحران طولانی و بی‌ثباتی گسترده در منطقه را افزایش داده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!