Connect with us

تجارت

بحران تازه در تجارت؛ سکتور خصوصی پاکستان خواهان اقدام فوری برای بازگشایی گذرگاه‌ها با افغانستان شد

جُنید مَکده، رئیس این اتاق، با ارسال نامه‌ای رسمی به وزارت تجارت پاکستان و اداره کل تجارت ترانزیتی، از حکومت خواسته است تا برای جلوگیری از خسارات بیشتر، هرچه زودتر در این بحران مداخله کند.

منتشر شده

در

دان نیوز پاکستان گزارش داده است که در پی بسته‌ماندن طولانی‌مدت گذرگاه‌ میان افغانستان و پاکستان، اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان–افغانستان (PAJCCI) هشدار داده است که ادامه این وضعیت، تجارت دوجانبه و ترانزیتی را در آستانۀ فروپاشی قرار داده است.

جُنید مَکده، رئیس این اتاق، با ارسال نامه‌ای رسمی به وزارت تجارت پاکستان و اداره کل تجارت ترانزیتی، از حکومت خواسته است تا برای جلوگیری از خسارات بیشتر، هرچه زودتر در این بحران مداخله کند. او گفته است که بسته‌بودن گذرگاه‌ها تمامی زنجیرۀ تأمین را مختل کرده و هزاران کارگر، راننده و فعال تجارتی را با بیکاری و فشار مالی روبه‌رو ساخته است.

به گفتۀ وی، صدها موتر باربری حامل محموله‌های تجارتی افغانستان در گذرگاه‌های تورخم، چمن، غلام‌خان و دیگر نقاط متوقف مانده و این توقفات به «بُن‌بست عملیاتی و مالی» تبدیل شده است. هم‌زمان، هزاران کانتینر که کالاهای دوجانبه، ترانزیتی و محموله‌های کشورهای آسیای میانه را حمل می‌کنند، در بنادر و مسیرهای داخلی پاکستان گیر مانده‌اند.

مکده تأکید می‌کند که تاجران و شرکت‌های ترانزیتی روزانه با پرداخت ۱۵۰ تا ۲۰۰ دالر برای هر کانتینر به‌عنوان هزینهٔ دموراژ و جریمه‌های خطوط کشتیرانی مواجه‌اند؛ هزینه‌هایی که به گفتۀ او «غیرقابل‌تحمل» شده است.

بر اساس معلومات اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان–افغانستان، ظرفیت تجارت دوجانبه و ترانزیتی میان افغانستان و پاکستان سالانه بیش از ۵ میلیارد دالر برآورد می‌شود؛ اما بسته‌بودن تکراری گذرگاه‌ها این رقم را به کمتر از یک میلیارد دالر کاهش داده است—کاهشی که این نهاد آن را «هشدار جدی برای درآمد ملی و ثبات اقتصادی» پاکستان توصیف می‌کند.

هرچند اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان–افغانستان می‌گوید امنیت ملی برای پاکستان در اولویت قرار دارد، اما در عین حال ابراز نگرانی می‌کند که هزاران فعال سکتور خصوصی اکنون به مرحلۀ «تحمل‌ناپذیرترین فشار مالی» رسیده‌اند.

اتاق مشترک تجارت اعلام کرده است که شعبه‌های این نهاد در کراچی و کابل در تماس دوام‌دار قرار داشته و آمادۀ همکاری جهت تسهیل روند انتقال کالاها هستند.

اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان–افغانستان از حکومت پاکستان خواسته است تا، حرکت فوری موترهای حامل اموال تجاری افغانستان را اجازه دهد؛ تمام دروازه‌های تجارتی با افغانستان را دوباره باز شود؛ برای تاجران و متضررین یک مکانیزم عملی حمایت مالی ایجاد کند؛ و در شرایط اضطراری موجود، ۱۰۰ درصد جریمه‌های دموراژ و توقفات کانتینری را معاف سازد.

مسؤولان هشدار می‌دهند که ادامۀ وضعیت کنونی، پیامدهای درازمدت و سنگین بر تجارت منطقه‌ای و اقتصاد پاکستان برجا خواهد گذاشت.

تجارت

وزارت فواید عامه: هیچ مانعی در انتقالات از طریق خط ‌آهن وجود ندارد

Published

on

وزارت فواید عامه اعلام کرده که انتقالات از طریق چهار بندر خط آهن کشور به‌طور عادی و منظم جریان دارد و تا کنون هیچ مانعی در این روند وجود نداشته است.

این وزارت گفته است که در هفته گذشته (از ۸ تا ۱۲ حوت ۱۴۰۴ هجری شمسی)، از طریق خط آهن ۱۲۷۶۵۰ تن مواد نفتی، غیرنفتی و دیگر کالاها وارد و صادر شده است. میزان انتقالات از هر بندر به شرح زیر است:

  • بندر حیرتان: ۸۸۱۸۶ تن
  • بندر آقینه: ۱۰۷۶۹ تن
  • بندر تورغندی: ۱۴۱۲۳ تن
  • خواف–هرات: ۱۴۵۷۲ تن

بخشی از این انتقالات صادراتی است که در هفته گذشته ۲۶۵ تن کالا شامل عمدتاً میوه خشک و سنگ‌های معدنی صادر شده است.

وزیر فواید عامه به مسئولان چهار بندر و روسای ادارات ولایتی دستور داده است تا در این شرایط حساس، تسهیلات بیشتری برای انتقال مواد غذایی و ضروری به تاجران فراهم شود.

Continue Reading

تجارت

مجاهد: انتقالات تجارتی از طریق خط آهن خواف–هرات به‌گونه عادی جریان دارد

مجاهد افزوده است که انتظار می‌رود در جریان شب، یک قطار باربری دیگر حامل مواد غذایی و سوختی نیز به ایستگاه روزنک برسد.

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان، اعلام کرده است که، ادارات مربوط به کمیساری خط آهن خواف–هرات مصروف انجام فعالیت‌های عادی خود هستند و روند انتقال اموال تجارتی بدون وقفه ادامه دارد.

وی اطمینان داده است که انتقالات از طریق این مسیر به‌گونه عادی جریان داشته و هیچ‌گونه تأخیری به وجود نیامده است. به گفته او، هم‌اکنون یک قطار باربری حامل اموال تجارتی به ایستگاه روزنک ولایت هرات رسیده که شامل ۴۲ واگن سمنت و ۲ واگن تخته‌های ام‌دی‌اف می‌باشد

مجاهد افزوده است که انتظار می‌رود در جریان شب، یک قطار باربری دیگر حامل مواد غذایی و سوختی نیز به ایستگاه روزنک برسد.

سخنگوی امارت اسلامی همچنان با اشاره به معلومات مسئولان خط آهن ایران گفته است که حدود ۹۰۰ واگن در قلمرو آن کشور به مقصد افغانستان در حرکت بوده و به‌گونه عادی وارد کشور خواهند شد.

او در عین حال از تاجران ملی خواسته است که بدون دلیل موجه، از افزایش قیمت اموال تجارتی خودداری کنند تا ثبات بازار حفظ گردد.

Continue Reading

تجارت

رشد ۳۳ درصدی انتقالات کالا از طریق خط آهن در افغانستان

حق‌شناس تأکید کرد که پس از حاکمیت امارت اسلامی، پروژه‌های مهمی برای تقویت و توسعه شبکه خط آهن در کشور آغاز شده که برخی تکمیل شده و برخی دیگر همچنان در جریان است.

Published

on

وزارت فواید عامه اعلام کرده است که در ۱۱ ماه سال جاری میلادی، انتقالات کالا از طریق خطوط آهن افغانستان نسبت به همین مدت در سال گذشته بیش از ۳۳ درصد افزایش یافته است.

محمد اشرف حق‌شناس، سخنگوی وزارت فواید عامه، گفت: «از آغاز ماه حمل تا پایان ماه دلو سال ۱۴۰۴، بیش از ۵ میلیون متریک تُن کالا از طریق چهار بندر خط آهن انتقال یافته است.»

او افزود که این انتقالات شامل کالاهای نفتی، غیرنفتی و سایر مواد بوده و از مسیر بندرهای حیرتان، آقینه، تورغندی و مسیر خواف–هرات انجام شده است.

حق‌شناس تأکید کرد که پس از حاکمیت امارت اسلامی، پروژه‌های مهمی برای تقویت و توسعه شبکه خط آهن در کشور آغاز شده که برخی تکمیل شده و برخی دیگر همچنان در جریان است.

این دستاورد نشان‌دهنده پیشرفت افغانستان در بخش حمل و نقل و توسعه زیربناهای ترانزیتی است و می‌تواند به رشد اقتصادی و افزایش تجارت منطقه‌ای کمک کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!